به گزارش ایرنا، اوایل اسفند سال گذشته بود که بیماری کرونا در همه استانهای ایران از جمله آذربایجانغربی شیوع یافت و با توجه به اینکه همه مردم از آن هراس داشتند، موارد بهداشتی در بیشترین حد خود رعایت شد که این امر، موجبات ایجاد روند نزولی در تعداد مبتلایان و فوت شدگان بر اثر این بیماری را فراهم کرد.
این روند تا اوایل اردیبهشت ماه و به مدت بیش از ۲ ماه ادامه داشت تا کمترین میزان ابتلا ثبت شد و به کمتر از ۹۰۰ مورد در روز رسید؛ ولی با آغاز بی توجهی مردم و فراموش کردن رعایت موارد بهداشتی توسط اغلب شهروندان، روند ابتلا روز به روز بیشتر شد تا اینکه در اوااسط خرداد امسال، تعداد مبتلایان به بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر در روز افزایش یافت.
با وجود هشدارهای کارشناسان و متخصصان حوزه های درمانی و بهداشتی مبنی بر رعایت موارد ایمنی و دستورالعمل ها، مردم همچنان موارد بهداشتی را رعایت نمی کنند که این امر به ویژه در ادارات و مجتمع های تجاری و مکان های پرتجمع خرید بسیار مشهود است.
در حال حاضر، فاصله گذاری اجتماعی که در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری طرح ریزی شده، رنگ و بوی سابق را ندارد و چه بسا برخی از شهروندان اقدام به برگزاری تجمعات مختلف کرده و توجهی به عواقب این ارتباطات نزدیک نمی کنند درحالی که این بیماری هنوز از استان و کشور ما نه تنها رخت نبسته بلکه برخی شهرهای کشور و آذربایجان غربی نظیر ارومیه را در وضعیت قرمز قرار داده است.
دکتر هوشنگ عطاپور فعال رسانه ای و پزشک ارومیه ای در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: شهروندان با وجود داشتن دانش در خصوص خطرات ابتلا به بیماری کرونا به نوعی ریسک ابتلا به آن را پذیرفته اند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر به نوعی این احساس در شهروندان پدید آمده که ریسک ابتلا به بیماری کم یا عوارض آن قابل تحمل شده است.
وی ادامه داد: باید بر این نکته تاکید شود که زدن ماسک در مکان های عمومی، دست ندادن و بغل نکردن و نبوسیدن و شستشوی مداوم دست و فاصله گذاری اجتماعی جزء الزامات بهداشتی دایمی است که تا مدت نامعلوم باید به فرهنگ تبدیل شود.
این پزشک ارومیه ای بیان کرد: باید به شدت بر اجرای این ضوابط در مکان های عمومی و پرخطر نظارت شود که متاسفانه این نظارت ها بسیار کمرنگ تر شده است.
دکتر عطاپور اظهار کرد: خطر بیماری کرونا همچنان بالاست و ویروس همان رفتارهای مخاطره آمیز را دارد و نباید به آن بی توجه بود.
وی گفت: تنها راه مقابله با این بیماری، زدن ماسک توسط عامه مردم در مکان های با اجتماع بیش از پنج نفر، رعایت فاصله از همدیگر به میزان حداقل ۱.۸ متر و شست و شوی دست است.
وی تاکید کرد: تا جایی که مقدور است باید از تجمع مردم در مکان ها و فضاهای محدود و بسته مسقف جلوگیری کرد و هر قدر فاصله بین مردم زیاد باشد و از تماس نزدیک خودداری شود، احتمال انتقال ویروس کمتر خواهد شد.
دکتر عطاپور ادامه داد: همچنین باید موضوع دورکاری در ادارات و تمام اموری که می توان از طریق اینترنت انجام داد و حتی خریدهای اینترنتی، توسعه و تداوم یابد تا شاهد شکست این بیماری باشیم.
یک پیراپزشک ارومیه ای هم در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه برخی خانواده ها این بیماری را هنوز جدی نگرفته اند و هیچ یک از ضوابط بهداشتی را رعایت نمی کنند.
بهنام علیزادگان اظهار داشت: خانواده ها حتما باید از ماسک و دستکش استفاده کرده و بی تفاوت به پیامدهای این بیماری نباشند.
وی افزود: افرادی مشاهده شده که در نتیجه بی تفاوتی و رفت و آمدهای متعدد با اقوام و خویشاوندان مبتلا به این بیماری شده اند، درحالی که همین فرد صاحب چند فرزند خردسال بوده که امکان انتقال به آنها بسیار بیشتر است.
این پیراپزشک ادامه داد: از لبخند زدن به این بیماری و بی توجهی به آن باید خودداری کرد زیرا بی تفاوتی و سهل انگاری و عدم رعایت ضوابط بهداشتی پیامدهای ناخوشایندی را رقم می زند.
علیزادگان تجمع های مخفیانه در باغهای اطراف شهر، برگزاری مراسم مختلف و گرد هم آمدن افراد مختلف و فراموشی فاصلهگذاری اجتماعی را از جمله عواملی دانست که ارومیه را به جای قرار دادن در وضعیت سفید در وضعیت قرمز قرار داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی هم اظهار داشت: در پیک دوم بیماری، یک بی تفاوتی از طرف مردم و مسوولان احساس می شود که این بی تفاوتی خطرناک است و می تواند همچنان آمار بیماران درگیر را افزایش دهد.
دکتر جواد آقازاده افزود: براساس گفته متخصصان استان چهره ویروس تغییر یافته و تهاجمی تر و خشن تر شده است.
وی افزود: مردم و مسوولان باید در رفتار خود برای مقابله با بیماری کرونا تجدید نظر کرده و تمهیدات جدی برای جلوگیری از گسترش این بیماری اتخاذ شود.
در حال حاضر، روند ابتلا در دنیا، ایران و بسیاری از استان های کشور همچنان صعودی است و باید برای غلبه موثر بر این بیماری، همه شهروندان دست در دست هم بدهند و کمک کار یکدیگر برای چیره شدن بر این ویروس باشند.
نظر شما