محمد سنجری روز سهشنبه در نشست کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری قوچان سهم پیشنهادی این شهرستان را در برنامه ایجاد اشتغال امسال در خراسان رضوی سه هزار و ۵۸۴ فرصت شغلی اعلام کرد.
وی افزود: توزیع فرصتهای شغلی به صورت دستگاهی صورت گرفته لذا دستگاههای اجرایی باید بر اساس تعهدات و ظرفیتهای موجود، اطلاعات لازم را در "سامانه رصد" ثبت کنند زیرا عملکردها از این طریق سنجیده میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در ادامه به اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در این استان اشاره و بیان کرد: اجرا و فعالیت مثبت این طرح توسعه سبب شده تا امروز شاهد رشد شاخصهای اقتصادی اجتماعی در استان باشیم چنانکه برای نخستین بار پاییز پارسال میزان بیکاری در خراسان رضوی به ۶.۳ درصد نزول یافت.
وی ادامه داد: این میزان کاهش رقم بیکاری در خراسان رضوی ظرف ۱۰ سال اخیر گذشته بیسابقه بوده است.
سنجری همچنین هدفگذاری پارسال را برای ایجاد اشتغال در خراسان رضوی ۷۶ هزار فرصت شغلی ذکر و بیان کرد: ۱۰۱ هزار و ۴۹۸ فرصت شغلی در پایان سال ۱۳۹۸ محقق شد. هدفگذاری ایجاد اشتغال پارسال در قوچان نیز سه هزار و ۴۹۰ فرصت شغلی بود.
وی گفت: ۲۴ هزار فرصت شغلی نیز از محل تسهیلات ارزانقیمت مشاغل خانگی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و اشتغال روستایی در خراسان رضوی ایجاد شد که سهم قوچان از آن ۸۶۱ فرصت شغلی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی همچنین به چالشهای حوزه خدمات بخاطر شیوع بیماری ویروسی همهگیر کرونا و تعدیل نیرو در برخی واحدها اشاره و بیان کرد: باید برای حفظ بازار کار و کاهش بیکاری ۸.۳ درصد این استان اقداماتی همچون راهاندازی واحدهای نیمه فعال، استفاده از ظرفیت معینهای اقتصادی و ایجاد فعالیتهای جدید اقتصادی صورت گیرند.
وی در ادامه به اجرای "طرح مهارتآموزی" اشاره و عملکرد قوچان را در این چارچوب ۸۶ نفر اعلام و بیان کرد: این شهرستان در اجرای "طرح کارورزی" نیز ۲۷ دانشآموخته دارد.
سنجری همچنین به دستگاههای اجرایی و معینهای اقتصادی برای استفاده از "طرح معافیت بیمهای کارفرما" توصیه و بیان کرد: میزان استفاده خراسان رضوی از مزایای این طرح پارسال ۵۸۵ نفر و در حالی در قوچان ۱۵ نفر بود که تعهد این شهرستان ۲۳ نفر تعیین شده بود.
وی افزود: هزار و ۲۷ نفر ظرف پارسال به عنوان جوینده کار در واحدهای کاریابی قوچان ثبتنام کردهد و برای ۲۲۶ نفر از آنها فرصت شغلی نیز ایجاد شد اما تنها ۱۲۵ نفر مشغول بکار شدند که نشانگر وجود خلا در این حوزه است زیرا به ۱۰۰ فرصت شغلی پاسخ داده نشده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: ۴۵ هزار نفر جویای کار نیز در سطح استان ثبتنام کردند. ۲۷ هزار و پنج فرصت شغلی برای آنها فراهم شد.
وی گفت: با این وجود تنها ۹ هزار و ۹۲۴ نفر از جوینگان کار در خراسان رضوی ظرف پارسال بکار گمارده شدند که این هم نشان میدهد به ۱۷ هزار فرصت شغلی در استان پاسخ داده نشده است.
سنجری در ادامه به استفاده شهرستان قوچان از ظرفیت مناسب حوزه اشتغال روستایی با جذب ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اشتغال هزار و ۱۰۰ نفر اشاره و بیان کرد: ۴۹ درصد افرادی که در قوچان موفق به دریافت تسهیلات شدهاند دارای تحصیلات ابتدایی بوده و همچنین ۲۵ درصد این افراد از میان بانوان هستند.
شهرستان قوچان در فاصله ۱۳۷ کیلومتری شمال غربی مشهد واقع است.
نظر شما