نود و ششمین زورخانه یزد افتتاح شد

۲۰ خرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۴۴
کد خبر: 83815803
نود و ششمین زورخانه یزد افتتاح شد

یزد- ایرنا- نود و ششمین زورخانه یزد با نام شهید رضا صیادی از شهدای نیروی انتظامی امروز( سه‌شنبه )با حضور جمعی از مسوولان و ورزشکاران در محل یگان ویژه مرکز این استان افتتاح شد.

این مجموعه در داخل یگان انتظامی با ۱۰۰ میلیون ریال هزینه و ۷۰ مترمربع زیربنا ساخته شد. 

۲۰ خرداددماه  مطابق با ۱۷ شوال سالروز نبرد حماسی و عادلانه امام علی (ع) با عمربن‌عبدود در جنگ خیبر است در تقویم رسمی کشور به نام روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای نامگذاری شد.

هادی پاک‌نیا ریس هیات ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای یزد در حاشیه بهره برداری از زورخانه یادشده در گفت و گو با ایرنا افزود: هم‌اکنون چهار هزار باستانی‌کار در  رده‌های مختلف سنی در استان فعالیت دارند.

وی اظهار کرد: از این تعداد ۲ هزار و ۴۱۶ نفر طبق مقررات فدراسیون، مشخصات کامل خود را در سامانه ثبت کرده اند و این کار همچنان با همکاری ورزشکاران ادامه دارد.

به گفته رییس هیات ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای یزد، در تمامی شهرستان‌ها زورخانه وجود دارد و هیات‌ها وظایف خود را برای ترویج فرهنگ این رشته ایرانی اسلامی انجام می‌دهند.          

پاک‌نیا همچنین از همکاری خیران در انجام برنامه‌های فرهنگی، عمرانی و تکمیل و تجهیز زورخانه‌ها در استان قدردانی کرد.

ورزش باستانی یزد از لحاظ جایگاه ملی بعد از کردستان و خراسان رضوی در مکان سوم قرار دارد که برای جذب مخاطب و گسترش آن بیش از همه به فرهنگ سازی، تأمین زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی نیاز است.

این رشته که همراه با ارزش‌های معنوی است، نقش مهمی در جذب نوجوانان و جوانان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و در مقابله با جنگ نرم دشمنان دارد با توسعه این رشته باید فعالیت‌های بیشتری برای جذب جوانان و نوجوانان انجام شود.

توسعه ورزش پهلوانی نیاز به فعالیت‌های فرهنگی و اطلاع رسانی بیشتری برای ترغیب حضور قشرهای مختلف مردم در زورخانه‌ها، خصوصاً جوانان در گود زورخانه دارد که تحقق آن حمایت همه جانبه مسئولان و رسانه‌های گروهی استان را می‌طلبد.

حضور جوانان در گود زورخانه و فعالیت در ورزش‌های پهلوانی که با عشق و ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و حضرت علی (ع) همراه است آنها را در برابر انواع آسیب‌های فرهنگی دشمنان مصون نگه می‌دارد.

ورزش پهلوانی یادگاری ارزشمند از گذشته در تاریخ ایران زمین است که همراه با فداکاری، جوانمردی، صداقت و صفا، فروتنی و پرهیز از خودخواهی و خودبینی است و در گذر زمان همچنان جایگاه خود را در جامعه حفظ کرده است.

این رشته با توجه به ویژگی‌های یادشده در همسنجی با سایر رشته‌ها نه تنها ورزش کاملی است بلکه متعلق به فرهنگ یک ملت است و بارزترین ویژگی آن «پهلوان» و «پهلوانی» است.

مقام معظم رهبری در سخنانی با بیان اهمیت ورزش باستانی و ضرورت گسترش آن در جامعه و بین جوانان تاکید کردند و فرمودند: بیایید این ورزش را که با کمتر ورزشی در دنیا قابل مقایسه است زنده و احیا کنید، چون اصالتاً ایرانی است و از تاریخ برای ما به یادگار مانده است.

معظم له تاکید فرمودند، جوانان را به این ورزش جذب و تشویق کنید و برای رشد سنت‌ها و خصلت‌های ویژه پهلوانی که همانا دیانت و جوانمردی است باید زورخانه‌ها حفظ و تقویت شود.

وزرش زورخانه ای در ایران قدمت سه هزار ساله دارد و با توجه به زورخانه خیابان قیام یزد، سابقه آن با صبغه دینی و فرهنگی مردم این استان به حدود ۷۰۰ سال می‌رسد.

در تاریخ معاصر استان یزد در این رشته به افراد نام آوری چون «پهلوان بزرگ یزدی»، «پهلوان ابراهیم حلاج» و «پهلوان محمد عبدل معروف به پهلوان کوچک» و … بر می‌خوریم نشان از قدمت ورزش پهلوانی زورخانه ای در یزد دارد.

این رشته مجموعه حرکت‌های ورزشی با اسباب و بی‌اسباب، آداب و رسوم مربوط به آنهاست که در محدوده تاریخی و فرهنگی ایران از گذشته‌های دور رواج داشته است.

ورزش پهلوانی شامل میل گرفتن، پا زدن، سنگ گرفتن، چرخ زدن، میل بازی و شیرین کاری بین پاست.

در یزد کودک چهار ساله تا پیرمرد ۸۰ ساله در این رشته فعالیت دارند و ۷۰ درصد فعالان ورزش‌های پهلوانی استان یزد را جوانان تشکیل می‌دهند.

استان یزد ۴۸ هیأت ورزشی و افزون بر ۶۲ هزار بیمه شده زیر پوشش در رشته‌های مختلف دارد، جمعیت استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha