۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۰۰
کد خبرنگار: 1880
کد خبر: 83816567
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قانون قیصر؛ سلاح جدید آمریکا علیه مردم سوریه

۲۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۰۰
کد خبر: 83816567
داود پورصحت
قانون قیصر؛ سلاح جدید آمریکا علیه مردم سوریه

تهران- ایرنا- دولت آمریکا که با ایجاد ، تسلیح و حمایت از گروههای تکفیری و تروریستی طی بیش از یک دهه نتوانست دولت سوریه را به زانو درآورد و این کشور را تجزبه نماید اینک با تصویب قانونی ضد بشری موسوم به قانون قیصر توان اقتصادی این کشور را هدف قرار داده است اقدامی که طی روزهای اخیر موجب کاهش شدید نرخ برابری لیره در مقابل دلار شده است .

نرخ برابری پول سوریه در روزهای اخیر به خاطر اعمال تحریم‌های امریکا موسوم به قانون قیصر (سزار) علیه مردم این کشور بشدت کاهش یافته است و  به هر دلار در برابر ۳ هزار و ۴۰۰ لیره رسید.

نمایندگان مجلس سنای آمریکا دسامبر ۲۰۱۹  قانون قیصر را تصویب کردند و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز آن را در بیستم دسامبر ۲۰۱۹ امضا کرد و قرار شد تا این قانون از ژوئن سال ۲۰۲۰ اجرا شود.

 این قانون علیه افراد و نهادهای مرتبط با درگیری‌ها در سوریه تحریم‌های اضافی و محدودیت‌های مالی اعمال خواهد شد. همچنین افراد و سازمان‌های خارجی حامی پیمانکارانی که به نمایندگی از سوریه و کشورهای دوست این کشور فعالیت می کنند نیز ممکن است تحت تحریم‌ها قرار بگیرند. این تحریم‌ها علیه کسانی که در تولید نفت به سوریه کمک می کنند و یا نیازهای جنگی و فنی نیروهای این کشور را تامین می کنند و به صورت عمدی به آنها خدمات و معلومات ارائه می کنند، نیز اعمال خواهد شد.

در همین حال با توجه به تصویب این قانون از سوی سنای امریکا کشورهای اروپایی نیز به تبعیت از امریکا با این کشور همراهی کرده و با وجود برخورداری از روابط گسترده با سوریه پیش از بحران در این کشور آن را علیه سوریه اعمال و اجرا می کنند.

دولت سوریه به دنبال این اقدام مغرضانه امریکا که به دنبال شکست تروریست ها پس از ایجاد درگیری های در ده ساله گذشته و ناکامی آنان با وجود حمایت های گسترده و همه جانبه صورت می گیرد، اکنون رایزنی ها و اقداماتی را برای مقابله با این قانون امریکا آغاز کرده است.

وزارت خارجه سوریه شب گذشته (۲۰ خرداد ماه ۱۳۹۹ ) در بیانیه‌ای تشدید اقدامات ظالمانه و تحمیلی آمریکا را بر این کشور از طریق آنچه قانون قیصر (سزار) خوانده می شود، ‌ به شدت محکوم کرد و آن را نقض آشکار بدیهی‌ترین حقوق بشر و قوانین‌ بین‌المللی دانست.

یک مقام مطلع در وزارت خارجه سوریه نیز در این ارتباط اعلام کرد، این کشور اقدام دولت آمریکا در تشدید اقدامات ظالمانه و تحمیلی بر سوریه را از طریق آنچه قانون قیصر (سزار) خوانده می‌شود، به شدت محکوم می‌کند. این قانون مبتنی بر دروغ‌ها و ادعاهای جعلی از سوی طرف‌های دشمن با ملت‌ سوریه است. این قانون هم در راستای جنگ آشکار آمریکا علیه مردم سوریه است که  در آن از بدترین نوع سلاح یعنی تروریسم، محاصره اقتصادی و فشار سیاسی بهره می‌گیرد.

عماد خمیس نخست وزیر سوریه نیز برای مقابله با کاهش بیشتر ارزش لیره  دیروز نشستی را با تجار و بازرگانان این کشور برای بررسی راه های جلوگیری از این موضوع برگزار کرد که اولین نتیجه آن کاهش ۳۰۰ لیره در رقم مزبور و رسیدن هر دلار به ۳ هزار و ۱۰۰ لیره بود.

 ارزش لیره پیش از آغاز تحریم های جدید امریکا علیه سوریه و همه طرف هایی که با دولت این کشور همکاری می کنند، بیش از  یک هزار لیره در برابر هر دلار بود و در چند روز اخیر هر روز به میزان یک هزار لیره کاهش یافت و در نهایت روز گذشته رقم ۳ هزار و ۴۰۰ لیره را تجربه کرد که در طول بحران ده ساله این کشور بی سابقه است.

سوریه از سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد گسترش اقدامات تروریست های مورد حمایت کشورهای همسایه خود، برخی کشورهای غربی و عربی و رژیم صهیونیستی است که در این مدت گردشگری آن به عنوان یکی از راه های درآمد این کشور از بین رفت و منابع نفت و گاز این کشور نیز به عنوان دیگر زمینه درآمدی آن در اختیار نیروهای اشغالگر امریکایی و تروریست ها در شرق و شمال شرق این کشور قرار گرفت.

پیش از آغاز بحران در سوریه هر دلار بین ۴۸ تا ۵۰ لیره در نوسان بود و با ادامه بحران ارزش لیره سوریه نیز رفته رفته کاهش یافت و بین ۵۰۰ لیره در برابر هر دلار تا بعد از آزادی مناطق اشغالی سوریه از دست تروریست ها را تجربه کرد ولی به یکباره با آغاز زمزمه شروع تحریم های امریکا در بهمن ماه ۱۳۹۸ رقم یک هزار و ۲۰۰ دلار و اکنون نیز بیش از سه هزار دلار را تجربه می کند.

در همین حال از بین رفتن صنایع این کشور که بیشتر در مناطق شمال و اطراف استان حلب به عنوان پایتخت اقتصادی سوریه به حساب می آمد و غارت تجهیزات کارخانه های حلب از سوی تروریست ها و حامیان آنها و فروش به عنوان ضایعات، سبب شده است تا مردم این کشور در یک دهه اخیر فشارهای مضاعفی را تحمل کنند و به تازگی نیز تحریم های امریکا و اوضاع ناآرام در لبنان و کاهش ارزش لیره لبنان و برخی تصمیم های اقتصادی از سوی مقام های این کشور برای کنترل ارزهای موجود در بانک ها لبنان نیز مشکلات اقتصادی سوریه را دو چندان کرده است.

در این زمینه باید اشاره کرد که در پی شروع بحران در سوریه بسیاری از بازرگانان و تجار سوریه سرمایه های خود را به لبنان منتقل کردند و اکنون با توجه به خارج کردن منابع ارزی از لبنان، کاهش ارزش لیره لبنان از ۱۵۰۰ لیره در برابر هر دلار به ۳۰۰۰ لیره و تصمیم های دولت این کشور برای جلوگیری از افزایش خروج ارزهای موجود توسط بازرگانان سوری که برخی رقم آن را بین ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار تخمین می زنند، ارزش لیره سوریه نیز تحت تاثیر این تصمیم ها بشدت کاهش یافته است.

سوریه پیش از بحران سال ۲۰۱۱  یکی از کشورهای عرب منطقه با رونق اقتصادی بالا بود و بسیاری از کالاهای کشاورزی  از جمله پنبه، چرم و صنایع غذایی با سهم ۴۶ درصدی در اقتصاد این کشور به کشورهای مختلف جهان از جمله اروپا نیز صادر می شد و صنایع دارویی گسترده این کشور نیز تا به آنجا پیش رفته بود که داروهای ساخت سوریه علاوه بر تامین نیازهای داخلی به ۵۶ کشور جهان صادر می شد ولی در سال های اخیر این فعالیت های بشدت کاهش یافته است، بخش هایی از آن به طور کلی از بین رفته و یا در صورت فعالیت رونق چندانی ندارند.

در همین حال با توجه به تصویب این قانون از سوی سنای امریکا کشورهای اروپایی نیز به تبعیت از امریکا  با وجود برخورداری از روابط گسترده با سوریه پیش از بحران در این کشور آن را علیه سوریه اعمال و اجرا می کنند.

هدف کلی از اقدامات امریکا در ده سال گذشته علیه سوریه و دوستان آن ساقط کردن نظام قانونی این کشور از راه های مختلف است و با توجه به شکست امریکا در جبهه نظامی از طریق حمایت از تروریست ها و استفاده از آوارگان و جلوگیری از ورود آنان به سوریه برای رسیدن به اهداف خود، اکنون واشنگتن به اقدامات اقتصادی برای به شکست کشاندن سوریه در برابر خود اعمال تحریم های اقتصادی علیه مردم سوریه با میانگین حقوق دریافتی ۶۰ هزار لیره روی آورده است.

کارشناسان منطقه پیش بینی می کنند با توجه به تجربه سوریه در ۱۰ ساله گذشته برای مقابله با تحریم های امریکا و حمایت و کمک دوستان آن در جهان دولتمردان سوریه با برخی سیاست های خود و از جمله کمک بازرگانان و تجار این کشور که بسیاری از آنان در خارج از سوریه مشغول فعالیت هستند و در جریان بحران این کشور نیز سهم بسزایی در کاهش فشارها بر مردم سوریه و بازسازی آن به دنبال ازادی برخی مناطق اشغالی داشتند، سوریه از این مرحله نیز به رغم برخی مشکلات عبور خواهد کرد.

برخی نیز پیش بینی می کنند با توجه به برخی اقدامات دولت سوریه در برای مقابله با کاهش ارزش لیره از جمله کنترل بازار و مقابله با بازار سیاه ارز در این کشور، ارزش لیره سوریه در روزهای آتی به دو هزار و ۵۰۰ لیره در برابر هر دلار افزایش یابد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha