ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اقدام به برگزاری یک چالش نوآوری در پلتفرم آیچلنج (www.ichallenge.ir) کرد، چالش این دوره بهدنبال حمایت از راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «ساخت پوششهای ضد اثرانگشت روی سطوح فلزی» است.
چالشهای نوآوری و فناوری نانو با هدف توسعه راهکارهای حل مشکلات صنعتی و رفع نیازهای فناورانه کشور برگزار می شود.
حفظ پاکیزگی و زیبایی ظاهری امروزه به یکی از نیازمندیهای مهم و چالشبرانگیز در استفاده از تجهیزات تعاملی، بستهبندی، فضای داخلی خودرو، ساختمان، دکوراسیون داخلی منزل، لوازم خانگی، و صنایع اپتیک تبدیل شده است، اثرانگشت و لک باقیمانده از آن، اصلیترین عامل مشکلآفرین در این گونه سطوح است که میتواند استفاده از آنها را برای کاربران ناخوشایند و دشوار کند، پوششهای شفاف ضد اثرانگشت، بر روی سطوح مختلفی از جمله فولاد ضدزنگ، برخی از انواع سطوح پلیمری و شیشهها به کار میروند، این پوششها باعث میشوند اثرانگشت روی سطوح به کمترین میزان برسد و از طرفی اثرات باقیمانده بهراحتی پاک شوند.
در مقالات متعددی به نمونه هایی از کاربردهای پوششدهی نانویی بهویژه استفاده از نانوذره دیاکسید سیلیسیوم بهمنظور ایجاد خاصیت ضد اثرانگشت، اشاره شده است، به عبارتی ظرفیتهای فناوری نانو در توسعه این نوع پوششها اثباتشده است.
به گزارش روز چهارشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این ستاد با همکاری آیچلنج بهدنبال توسعه راهکارهایی تکرارپذیر و مقیاسپذیر مبتنی بر فناوری نانو به منظور «ساخت پوششهای شفاف ضداثرانگشت روی سطوح فلزی» چالش نوآوری برگزار میکند.
بنابر اعلام دبیرخانه چالشهای فناوری و نوآوری نانو شرکتهای دانشبنیان، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاهها و پژوهشگاهها و سایر پژوهشگران و فناوران علاقمند تا هفتم تیر ۹۹ فرصت دارند طرح مفهومی اولیه خود را به دبیرخانه چالش ارسال کنند.
براساس اعلام ستاد ویژه فناوری نانو، پس از اتمام مهلت ثبت طرحها و غربال آنها (ارزیابی اولیه غیرحضوری)، داوری حضوری طرحها انجام خواهد شد و سرانجام طرحهای برگزیده به مرحله دوم راه خواهند یافت.
برپایه این گزارش، برگزیدگان مرحله نخست، حدود سه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی، نمونهای آزمایشگاهی از طرح خود را مطابق با ملاحظات فنی چالش بسازند، شرکتکنندگان برگزیده در مرحله اول، در جریان مرحله دوم چالش (ساخت نمونه آزمایشگاهی) بهصورت گامبهگام پیشرفت طرح خود را گزارش میدهند و بر اساس آن، از حمایتهای نقدی و غیرنقدی تا سقف ۷۰ میلیون ریال بهرهمند میشوند، شرکتکنندهای که بهترین نتیجه را در ارزیابیهای فنی و اقتصادی به دست آورد ضمن دریافت جایزه ۳۰۰ میلیون ریالی، میتواند از سایر حمایتهای تجاریسازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بهرهمند شود.
علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جزییات چالش (نحوه ثبت نام، شرایط ارسال راهحل، جوایز و…) به نشانی Ichallenge.ir مراجعه کنند.
نظر شما