به گزارش روز چهارشنبه معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صبح امروز طرح های عمرانی کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور جمعی از مسئولان معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران افتتاح شد.
در ابتدای این مراسم سیما سادات لاری معاون فرهنگی وزارت بهداشت با بیان اینکه در دوران اوج گیری کرونا کمتر فرصتی پیش آمد که برای افتتاح پروژه حضور داشته باشیم، گفت: دغدغه ما ایجاد امکانات رفاهی و فرهنگی مناسب برای دانشجویان است. در حقیقت دانشجویان پزشکی متولیان سلامت کشور هستند و رسیدن به امکانات رفاهی و رفع نیازهای این عزیزان، دغدغه و تلاش ما است. کرونا در کنار تمامی مشکلاتی که ایجاد کرد عملکرد خانواده وزارت بهداشت را نیز به تصویر کشید؛ این در حالی بود که از قبل از شیوع جهانی کرونا، این دغدغه وجود داشت اما این ویروس موجب شد این حضور و فداکاری بیشتر دیده شود.
لاری با اشاره به بازدیدهای خود و تیم معاونت فرهنگی و دانشجویی از خوابگاههای دانشجویی در سفرهای استانی، گفت: جای تاسف است که در این بازدیدها گاه دیده میشود، برخی خوابگاههای دانشگاههای علوم پزشکی در شان دانشجویان نیست. بر همین اساس تلاش ما ساخت خوابگاههای دانشجویی با امکانات رفاهی مناسب مانند خانه فرهنگ، کتابخانه غنی با استانداردهای لازم، اتاقهای خوابگاهی مناسب، تجهیزات خوابگاهی کافی و با کیفیت، سلف سرویس با غذای سالم و با کیفیت است که از حقوق مسلم دانشجویان به شمار میرود.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که امروز مدیران فرهنگی به این موضوع اهتمام دارند که از مسائل رفاهی دانشجویان نباید غافل شد، اظهار داشت: این دانشجویان آینده کشور را در حوزه سلامت خواهند ساخت، باید این دانشجویان را در شرایطی آموزش دهیم که دارای روحیه اعتماد به نفس بوده و درمانگر روح و جسم بیمار باشند و این ممکن نیست مگر اینکه خود این عزیزان از روحیه بزرگ و قوی برخوردار باشند تا بتوانند اعتماد و عزت نفس داشته باشند.
تلاش برای اتمام طرح های خوابگاهی دانشگاه های علوم پزشکی
وی در ادامه به پروژههای خوابگاهی در دست ساخت دانشگاههای علوم پزشکی کشور اشاره کرد و افزود: همه اهتمام ما این است که پروژههای خوابگاهی نیمه تمام دانشگاههای علوم پزشکی را که چندین سال در کشور در دست اقدام بوده و تکمیل نشده، تا یک سال باقی مانده از عمر دولت به پایان برسانیم.
سه راهکار تکمیل طرح های نیمه تمام
لاری درباره راههای تامین بودجه برای ساخت خوابگاههای دانشجویی تعلیق شده توضیح داد: «کمک خیرین»، «دریافت وام» و «کمکهای وزارت بهداشت» سه مسیر در نظر گرفته شده برای اتمام ساخت بخش عمدهای از خوابگاههای دانشجویی تعلیق شده است. در دیدار چند روز قبل با وزیر بهداشت، شاهد اهتمام ویژه وی به این موضوع بودیم و ایشان نیز قول مساعدت و کمک دادند.
معاون وزیر بهداشت در ادامه افزود: در هفته ۲ جلسه با روسای دانشگاههای علوم پزشکی که طرف قرارداد برخی بانکها برای ساخت خوابگاهها هستند، برگزار میکنیم. در این جلسات تلاش داریم مشکلات دانشگاهها برای دریافت وام ساخت خوابگاههای دانشجویی برطرف شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید دوباره بر مشارکت خیرین سلامت در ساخت خوابگاههای دانشجویی، گفت: باید توجه خیرین را به این نکته جلب کنیم که در کنار اهمیت ساخت درمانگاه و مراکز درمانی، ساخت خوابگاه نیز مهم است؛ زیرا عزیزانی که در آینده در مراکز درمانی فعالیت خواهند کرد باید در دوران دانشجویی نیز آن گونه که باید، دیده شوند.
لزوم ساخت خوابگاه های متاهلی
وی با اشاره به اهمیت ساخت مجموعههای رفاهی و فرهنگی با کیفیت و مناسب در شان دانشجویان علوم پزشکی، اظهار داشت: خوابگاهی که در این مرکز ساخته شده است موجب میشود دانشجو بیشتر به سمت مطالعه و وقت گذراندن برای کارهای مطالعاتی خود گرایش پیدا کند؛ زیرا تمامی نیازهای دانشجو در یک فضا دیده شده است.
این مقام مسؤول یکی از مهمترین دغدغههای خود را ساخت خوابگاه متاهلی عنوان کرد و افزود: در کنار شعارهایی که برای تاهل جوانان و رشد جمعیت میدهیم، باید نیازهای این عزیزان نیز دیده شود تا بتوانند این مرحله از زندگی را پشت سر بگذرانند. در این مسیر حقوق دستیاران باید افزایش پیدا کند و خوابگاه متاهلی باید ساخته شود تا دانشجویان در دورههای طولانی تحصیل در رشته پزشکی از آرامش تاهل و ازدواج محروم نشوند و بتوانند زندگی تاهلی خود را نیز در کنار زندگی تحصیلی پیش ببرند.
لاری خاطر نشان کرد: داشتن خانه فرهنگی که در کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران ساخته شده، در بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی مانند یک آرزو است. تهران شهری است که دانشجویان در خارج از فضای خوابگاهی و دانشگاهی نیز امکانات رفاهی و فرهنگی مناسبی در اختیار دارند، اما در برخی شهرهای کشور امکانات فرهنگی و تفریحی وجود ندارد و اگر دانشجویان این امکانات را در داخل خوابگاه هم نداشته باشند، از لحاظ روحی دچار مشکل میشوند.
خوابگاه امیرآباد با قدمت ۴۶ ساله
در ادامه عباسعلی کریمی رییس دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خوابگاه امیرآباد یک مجموعه بزرگ است که بخشی از آن مربوط به دانشگاه تهران و بخشی دیگر متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است. این مجموعه دارای قدمتی ۴۶ ساله است و زمان احداث آن به سال ۱۳۵۳ بر میگردد. بنده افتخار میکنم که به عنوان دانشجوی پزشکی در این مجموعه خوابگاهی ساکن بودم و تحصیل کردم.
وی افزود: امکانات و تجهیزات مناسبی در این مجموعه خوابگاهی فراهم نبود و دانشجویان از حداقل امکانات رفاهی برخوردار بودند. وجود ساختمانهای قدیمی و فرسوده مشکلات زیادی برای دانشگاه ایجاد کرده بود؛ اما اکنون بسیار خوشحالم که شاهد افتتاح چند طرح عمرانی از جمله کتابخانه، خوابگاه پسرانه بوستان ۶، سالن سینمای خانه فرهنگ و... در کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حضور مسؤولان ستادی و دانشگاهی و همچنین جمعی از خیرین هستیم.
پیشرفت ۷۰ درصدی خوابگاه دخترانه کوی
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه از پیشرفت ۷۰ درصدی چند پروژه عمرانی دیگر از جمله آشپزخانه مرکزی کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران و خوابگاه دخترانه کوی خبر داد.
کریمی تصریح کرد: از خیرینی که ما را در افتتاح و ساخت این طرحهای عمرانی کمک کردهاند، تشکر میکنم؛ چرا که آنها واقعا حامی و پشتیبان ما در تکمیل و ساخت این طرحهای عمرانی بودند و اگر حمایتها آنها نبود شاید، نمیتوانستیم خیلی از طرحهای عمرانی را تکمیل کنیم.
علوم پزشکی تهران با ۳ هزار دانشجوی خوابگاهی
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه این دانشگاه دارای سه هزار نفر دانشجوی خوابگاهی است که تقریبا ۵۰ درصد از آنها را دختران و مابقی را پسران تشکیل میدهند، اظهار داشت: با افتتاح خوابگاه پسرانه بوستان ۶ و همچنین احداث و تکمیل دو خوابگاه در دست ساخت دیگر در کوی دانشگاه و نیز احداث آشپزخانه و سلفسرویس مرکزی، میتوانیم بخشی از امکانات رفاهی و معیشتی دانشجویان را تامین کنیم. خوشبختانه وضعیت خوابگاههای مجردی دانشگاه با تکمیل و بهرهبرداری کامل طرحهای عمرانی بهبود مییابد و مشکلی در خصوص اسکان دانشجویان مجرد نخواهیم داشت؛ اما باید فکری به حال ساخت خوابگاه متاهلین کرد و با تامین منابع لازم و کمک خیرین، در مسیر رفع مشکلات اسکان دانشجویان متاهل نیز گام برداریم.
افزایش ۴۵ درصدی ظرفیت اسکان دانشجویی
کریمی با اشاره به بهرهبرداری از خوابگاه پسرانه بوستان با ظرفیت ۳۰۰ دانشجو در محوطه کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حال حاضر یکصد نفر از دانشجویان در این خوابگاه اسکان دادهشدهاند، اما در روزهای آتی، مابقی دانشجویان نیز اسکان داده خواهند شد. همچنین خوابگاه دخترانه دیگری در ۶ طبقه در این مجموعه در دست احداث است که حدود ۶ ماه آینده بر اساس قولهایی که داده شده، افتتاح خواهد شد.
کریمی گفت: محلی برای ساخت خوابگاه دیگری در کوی دانشگاه تعیین شده که خاکبرداری آن آغاز شده و امید است کمتر از یک سال آینده این طرح عمرانی نیز با ظرفیت ۳۵۰ دانشجو مورد بهره برداری قرار گیرد. امیدواریم با تکمیل و ساخت این طرحهای عمرانی- خوابگاهی، ظرفیت اسکان دانشجویان دانشگاه حدود ۴۵ درصد افزایش یابد.
وی همچنین درباره افتتاح کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران واقع در کوی دانشگاه گفت: از آنجا که دانشجویان مشکلات متعددی برای مطالعه در خوابگاه داشتند و فضای لازم در اختیارشان نبود، از این رو شرایطی فراهم کردیم که با ساخت این کتابخانه با متراژ ۹۸۰ متر مربع، بسیاری از مشکلات مرتفع شود و دانشجویان بتوانند به صورت شبانهروزی از امکانات این کتابخانه بهرهمند شوند.
ساخت آشپزخانه صنعتی
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین به پروژه در دست ساخت آشپزخانه صنعتی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این طرح عمرانی هماکنون در کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران در دست احداث است و مسؤولان مربوطه قول دادهاند این طرح تا پایان نیمه نخست سال به بهرهبرداری برسد. خوشبختانه هیچ بهانهای برای توقف طرحهای عمرانی در دانشگاه وجود ندارد و در ایام شیوع ویروس کرونا، همه در صدد تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای نیمه کاره دانشگاه هستیم.
وی همچنین در خصوص خانه فرهنگ و استقرار کتابخانه و سینما در این مجموعه، گفت: با تلاش و پیگیریهای دکتر پورغریب معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شاهد تکمیل و آمادهسازی برخی طرحهای فرهنگی و رفاهی برای دانشجویان هستیم.
کریمی به قدمت ۱۷۰ ساله این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این دانشگاه در سال ۱۲۳۰ توسط امیرکبیر بنیان گذاری شد و همه امکانات و ساختمانهای این دانشگاه قدیمی و ارزشمند است که برخی از این بناها نیاز به بازسازی دارد. امید است روند رو به رشد تکمیل و توسعه طرحهای مختلف در دانشگاه علوم پزشکی تهران با وجود نیروهای توانمند، متعهد و جوان از جمله معاون فرهنگی و دانشجویی و دیگر مسؤولان ادامه داشته باشد و با تخصیص منابع لازم و کمکهایی که از طرف معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت میشود، کمبودها و نیازهای دانشگاه در بخشهای صنفی، رفاهی و فرهنگی را مرتفع سازیم.
طرح های افتتاح شده کوی دانشگاه علوم پزشکی
در ادامه این مراسم لاری و هیأت همراه از پروژههای ساخته شده و در دست ساخت کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید کردند. این بازدید از چهار واحد خوابگاهی برای دانشجویان (دو واحد آقایان و دو واحد خانمها) صورت گرفت که هر خوابگاه در متراژ پنج هزار مترمربع، ۶ طبقه و با ظرفیت بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر در دست ساخت است.
آشپزخانه صنعتی کوی دانشگاه که در دست ساخت است، مورد بازدید این هیات قرار گرفت که به گفته پیمانکار طرح بناست تا شهریور ماه ۹۹ به پایان برسد.
معاون وزیر بهداشت در ادامه از خوابگاه در دست ساخت بوستان ۳ پسران بازدید کرد که در پنج هزار متر مربع مساحت ساخته میشود. این پروژه با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی و ۴۵ درصد مانده طرح در شهریور ماه ۹۹ افتتاح خواهد شد.
«خانه فرهنگ» کوی دانشگاه علوم پزشکی تحت عنوان «مجموعه فرهنگی ورزشی شهید فتحی» از جمله طرح های مورد بازدید بود. این خانه دارای سالن سینما با ۷۰ صندلی، کارگاه فنی، کلاسهای نقاشی و کتابخانه با ذخیره کتابهای غیر دانشگاهی برای بالا بردن روحیه دانشجویان است.
خوابگاه دانشجویی دخترانه گلستان ۲ نیز تا شهریور ماه جاری به مرحله بهره برداری خواهد رسید. این خوابگاه با ۸۰ اتاق چهارنفره دارای امکانات استاندارد و لازم برای دانشجویان خوابگاهی خواهد بود.
خوابگاه بوستان ۶ پسران که اسفندماه ۹۸ تکمیل و به مرحله بهربرداری رسیده بود افتتاح شد. این خوابگاه به همت مجمع خیریت سلامت استان تهران ساخته شده است.
نظر شما