قاسم جانبابایی عصر روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از بیمارستان شهید دکتر قلیپور بوکان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: در مرحله نخست و فاز مطالعاتی این روش از ۶۰ بیمار مبتلا گزارشهایی جمعبندی و تهیه شده است.
وی با بیان اینکه هماکنون برای ۷۰۰ بیمار، پلاسما در اختیار داریم ادامه داد: در مرحله نخست روی ۲۶ بیمار در استانهای مختلف کار پلاسما درمانی انجام شده و نتایج آن خوب و رضایتبخش بوده که امیدواریم در ادامه به نتایج بهتری نیز دست پیدا کنیم.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه طرح جمعآوری پلاسمای بیماران بهبود یافته از ویروس کرونا به منظور تسریع درمان مبتلایان به این بیماری نتایج مثبتی داشته است گفت: باید منتظر بود که نتایج مطالعه برروی ۶۰ بیمار جهت عوارضی که میتواند باعث جلوگیری و یا کاهش مرگ و میر شود به اتمام رسیده و نتایج قطعی آن سپس به اطلاع مردم رسانده شود.
جانبابایی اضافه کرد: پلاسما درمانی در واقع یک روش جدید درمانی به حساب آمده و یافتههای تجربی هم نشان داده که میتواند در پروسه درمان بیمارانی که مبتلا به کرونا هستند از مدت زمان بهبودی آنان گذشته باشد، موثر عمل کند.
وی با اشاره به اینکه این طرح در برخی از استانهای پایلوت آغاز شده است، افزود: خوشبختانه تجهیزات مورد نیاز از جمله دستگاه "پلاسما فرزیس" و ستهای مربوطه، کیتهای تشخیصی و هر آن چه مورد نیاز این بیماری باشد، تهیه شده است.
وی در خصوص تختهای بیمارستانی اختصاص یافته به بیماران کرونا در کشور نیز افزود: زیرساختهای لازم در بیمارستانهای کشور فراهم است تا در صورتی که میزان افراد مبتلا افزایش پیدا کند تختهای بیشتری در اختیار بیماران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مشکلی از بابت تولید تجهیزات درمانی و تنفسی در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: در همه کشور شاهد مدیریت جهادی در مقابله با کرونا هستیم و همه تیمهای اجرایی، استانداران و شخصیتهای سیاسی و مذهبی پای کار آمدهاند که این روال هنوز ادامه دارد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هیات همراه بهمنظور بررسی وضعیت بیماری کرونا به آذربایجانغربی سفر کرده است.
نظر شما