علی ناجی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عشایر این استان با این تعداد واحد دامی سالانه بیش از ۶۸ هزار تن انواع محصولات دامی و پروتئینی را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
وی اضافه کرد: از این میزان ۱۶ هزار تن گوشت قرمز، ۵۰ هزار تن شیر و ۲ هزار و ۱۰۰ تن نیز پشم و مو است که سهم ۲۵ درصدی در تولیدات این بخش را در استان به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی گفت: عشایر با امکانات محدود خود نقش برجسته و مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.
ناجی بیان کرد: میتوان با احیا و تقویت مهارتهای عشایر و ارائه طرحهای مشتریپسند و طبق نیاز بازار در راستای تحقق شعار سال (جهش تولید) گامهای موثری را برداشت.
وی اظهار داشت: جمعیت عشایری آذربایجانغربی چهار درصد از جمعیت کل استان و ۱۱ درصد از جمعیت روستایی استان را شامل میشود و این نشان از میزان تاثیرگذاری عشایر در تولید انواع محصولات دامی و غیردامی است.
به گزارش ایرنا، ۱۰۳ هزار و ۹۲۷ نفر جمعیت با ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در آذربایجانغربی زندگی میکنند که با این آمار ۹ درصد جمعیت عشایری کشور در این استان سکونت دارند؛ ۶ هزار خانوار از عشایر شمال استان بیشتر به مناطق ییلاقی شهرستان چالدران کوچ میکنند و عشایر جنوب استان نیز به مناطق ییلاقی شهرستانهای نقده، پیرانشهر، اشنویه، مهاباد ، ییلاقات سلیم خان شهرستان شاهیندژ و دامنههای سهند آذربایجانشرقی کوچ میکنند.
عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجانغربی نیز ویژه عشایر است.
نظر شما