تداوم اشتغالزایی و تحقق وعده‌ها در خراسان جنوبی

بیرجند - ایرنا - استفاده از ظرفیت بخش دولتی و خصوصی در کنار نهادهای عمومی و حاکمیتی در قالب امضای تفاهم‌نامه برای اجرای طرح‌های اقتصادی و زیربنایی منجر به اشتغالزایی در استان خراسان جنوبی شده و افزایش اعتماد عمومی را در تحقق وعده مسوولان در پی داشته است.

ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بنیاد برکت، بسیج سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) از جمله نهادهایی هستند که در ۲ سال اخیر پای میز امضای تفاهم‌نامه با استانداری خراسان جنوبی نشستند تا در محرومیت‌زدایی و توسعه این استان مرزی مشارکت کنند.

همانطور که رییس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس یازدهم روز گذشته در آیین امضای تفاهم‌نامه‌های اشتغالزایی و جهش تولید در شهرستان طبس گفت؛ نقش مدیریت عالی استان در پیگیری این اقدامات و حمایت دولت را باید در نظر داشت.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه در حالی روز پنجشنبه برای سومین بار در یک سال و نیم اخیر به خراسان جنوبی آمد که اسفند ۹۷ سند توسعه میان مدت استان را رونمایی و اعلام کرد: براساس این تفاهم‌نامه ۹۴۰ میلیارد تومان برای مدت ۲ سال و اجرای پروژه‌های مختلف به خراسان جنوبی اختصاص یافت.

نوبخت دیروز گفت: علت اینکه استان خراسان جنوبی توانست از ۹۴۰ میلیارد تومان که برای سال‌های ۹۸ و ۹۹ اختصاص دادیم تاکنون ۵۴۰ میلیارد تومان را جذب کند، آماده بودن پیشرفت کار و مدیریت استان بوده است.

در این سفر هم با حضور جمعی از مدیران ارشد کشور و استان، تفاهم‌نامه‌هایی با هدف ایجاد فرصت‌های شغلی ویژه در خراسان جنوبی به امضا رسید.

بنابر اعلام استانداری خراسان جنوبی، براساس مذاکرات صورت گرفته، این تفاهم‌نامه‌ها، ایجاد شغل‌های پایدار و تثبیت اشتغال را به همراه خواهند داشت. 

براساس تفاهم نامه‌ای که بین سازمان برنامه و بودجه کشور، استانداری خراسان جنوبی و صندوق کارآفرینی امید منعقد شد، قرارداد همکاری مشترک برای احداث هفت هزار و ۵۰۰ نیروگاه خورشیدی خانگی ۵ کیلوواتی به امضا رسید. 

طبق این تفاهم‌نامه که «محمدباقر نوبخت» رییس سازمان برنامه و بودجه و «محمدصادق معتمدیان» استاندار خراسان جنوبی آن را در طبس امضا کردند، قرار است در مدت ۲ سال برای هفت هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شود. 

همچنین در اجرای این پروژه، از ظرفیت کمیته امداد امام خمینی (ره)، بسیج سازندگی، بنیاد برکت و بنیاد علوی نیز استفاده می‌شود. 

براساس موارد پیش بینی شده در این تفاهم‌نامه، هر متقاضی نصب و راه‌اندازی نیروگاه خانگی، مبلغ ۴۰ میلیون تومان در قالب ۲۰ میلیون تومان به صورت تسهیلات، ۱۰ میلیون تومان از محل تبصره ۱۴ و ۱۰ میلیون تومان نیز از اعتبارات دستگاه‌های حمایتی دریافت می‌کند. 

این تفاهم‌نامه با اختصاص ۵۰ درصد یارانه دولتی و ۵۰ درصد وام قرض‌الحسنه در استانی به امضا رسید که انرژی خورشیدی یکی از مواهب خدادادی آن است. 

اجرایی شدن این پروژه، ضمن اینکه موجب تولید حدود ۴۰ هزار کیلووات برق در استان می‌شود، درآمد ثابت ماهانه یک میلیون تومان را برای هر خانواده به همراه خواهد داشت.

تفاهم‌نامه دیگری برای ایجاد سه هزار شغل در قالب خوشه‌های صنایع دستی در ۱۱ شهرستان استان بین سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استانداری خراسان جنوبی منعقد شد. 

طی این تفاهم‌نامه به تناسب مزیت‌های هر شهرستان، در ۱۱ رسته شغلی، فرصت‌های ویژه‌ای ایجاد می‌شود. 

براساس این تفاهم‌نامه به سه هزار نفر که تاکنون تسهیلات دریافت نکرده‌اند یا از خدمات بیمه‌ای برخوردار نیستند، مبلغ ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان وام تعلق می‌گیرد.

تفاهم‌نامه پروژه‌های جهش تولید استان خراسان جنوبی در سال ۹۹ نیز در سفر دیروز مرد بودجه‌ای دولت به خراسان جنوبی بین سازمان برنامه و بودجه کشور و استانداری امضا شد.

در قالب این تفاهم‌نامه همکاری در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام «جهش تولید» نامگذاری شده است، مبلغ یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان برای ۷۰ پروژه استان لحاظ شد.

همچنین سازمان برنامه و بودجه کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و استانداری خراسان جنوبی، تفاهم‌نامه‌ سه جانبه‌ای را برای ساخت پنج هزار واحد مسکن اقشار کم‌درآمد در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر استان امضا کردند.

این در حالی است که نوبخت در سومین سفرش به خراسان جنوبی پنج هزار واحد مسکونی روستایی و بازسازی ۲۴۸ واحد خسارت دیده از سیل را افتتاح کرد.

او دی ماه سال گذشته نیز به خراسان جنوبی آمد و در روستای «هج و نج» جایی که اسفند ۹۷ کلنگ آغاز عملیات اجرایی ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان را زمین زد، در آیین بهره‌برداری از ۲ هزار واحد مسکونی روستایی حضور یافت.

معاون رییس جمهوری دیروز (پنجشنبه) در روستای «بندان» شهرستان بشرویه که واحدهای مسکونی آن به نمایندگی از پنج هزار واحد استان افتتاح شد، گفت: امروز پنج هزار واحد مسکونی همزمان در این استان مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که توفیق داشتیم در این روستا به صورت نمادین کلید چند واحد را از سوی نظام تحویل مالکان دهیم.

محمدباقر نوبخت اظهار داشت: این کار در یک توافق بین سازمان برنامه و بودجه کشور، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام شد که به تفکیک پنج هزار واحد مددجویان و پنج هزار واحد برای روستاییان کم‌درآمد تقدیم شود.

وی گفت: امروز پنج هزار واحد از این توافق تقدیم می‌شود و ۲ هزار واحد هم سال گذشته به بهره‌برداری رسید بنابراین هفت هزار واحد از مجموع ۱۰ هزار واحد تاکنون به اتمام رسیده است.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سه هزار واحد هم در مراحل پایانی است که در ماه‌های آینده افتتاح می‌شود گفت: بعد از این بنا داریم پنج هزار واحد مسکونی دیگر برای جوانان در داخل شهر و حاشیه شهرهای استان بسازیم که در کمتر از یک سال به پایان می‌رسد.

وی افزود: در ادامه طرح مسکن محرومان که عمدتا برای روستائیان بود، پنج هزار مسکن در حاشیه شهرهای خراسان جنوبی ساخته می‌شود.

به گفته مسوولان استان اجرای طرح بزرگ ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن نیازمندان از اوایل سال گذشته که تاکنون ۷ هزار واحد آن تکمیل و بهره‌برداری شده، نقش موثری در فعال شدن مشاغل وابسته به صنعت ساختمان و اشتغالزایی در خراسان جنوبی داشته است.

این استان در پاییز و زمستان ۹۸ به طور متوالی در کاهش نرخ بیکاری براساس آمار رسمی رتبه اول کشور را کسب کرد و اخیرا نیز براساس مکاتبه وزیر کشور با رییس جمهوری، خراسان جنوبی در ارزیابی اقدامات مرتبط با کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در چهار شاخص به عنوان استان برتر معرفی شد.

همه این اقدامات و موفقیت‌ها در خراسان جنوبی که حدود ۱۵ سال از استان شدن آن می‌گذرد و هنوز در زیرساخت‌ها و برخی امکانات دچار کمبود و محرومیت است، نشانه توجه ویژه دولت تدبیر و امید به این استان و تلاش وافر و پیگیری مستمر مدیریت استان است.

رییس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی روز پنجشنبه در آیین امضای تفاهم‌نامه‌های اشتغالزایی و جهش تولید خراسان جنوبی که با حضور «محمدباقر نوبخت» رییس سازمان برنامه و بودجه و جمعی از مسوولان در شهرستان طبس برگزار شد گفت: با پیگیری استاندار مومن، محبوب، پرتلاش و عملگرا و البته با حمایت دولت بزرگوار احساس می‌کنیم به زودی لفظ محرومیت را می‌توان از خراسان جنوبی برداشت.

حسین خسروی با بیان اینکه سفرهای رییس سازمان برنامه و بودجه به خراسان جنوبی همواره منشاء خیر و برکت بوده است افزود: امیدواریم سفر سوم آقای نوبخت به خراسان جنوبی هم خیر مضاعف برای استان داشته باشد.

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تمامی این خدماتی که در حوزه رفع محرومیت صورت می‌گیرد، مزرعه آخرت است.

۱۵ مهر سال گذشته که همایش ملی روز روستا و عشایر اولین بار خارج از پایتخت و با حضور معاون اول رییس جمهوری، جمعی از وزرا و مسوولان کشوری در خراسان جنوبی برگزار شد، تفاهم‌نامه‌های متعدد در حوزه محرومیت‌زدایی و توسعه اقتصادی به امضا رسید و از جمله برای چهار شهرستان مرزی استان دستگاه معین انتخاب شد.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه صبح پنجشنبه ۲۲ خرداد با هدف بررسی میزان پیشرفت پروژه‌هایی که در قالب سند توسعه میان مدت استان تدوین شد، همچنین افتتاح چند طرح عمرانی و امضای تفاهم‌نامه‌های توسعه‌ای وارد خراسان جنوبی در شهرستان طبس شد و برخی طرح‌ها را در شهرستان بشرویه افتتاح کرد.

استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند با ۱۱ شهرستان علاوه بر همجواری با ۶ استان کشور، به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد و توسعه اقتصاد مرز نیز در دستور کار دولت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha