«هر خانه، یک پایگاه سلامت» سبک زندگی افراد را تغییر می‌دهد

تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است که طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» علاوه بر افزایش سطح آگاهی و سواد سلامت جامعه، می‌تواند تغییر معناداری در سبک زندگی افراد هم ایجاد کند.

افشین استوار روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» بیان کرد: به کمک این طرح می‌توان از طریق افزایش آگاهی و سواد سلامت جامعه، تغییر معناداری در سبک زندگی افراد ایجاد کرد و به نتایج مطلوبی رسید.

وی ادامه داد: یکی از ابزارهای مهم در حوزه پیشگیری، افزایش آگاهی و آموزش مردم است. زیرا اگر مردم آگاه شوند، خود می‌توانند در درجاتی از خود مراقبت کنند. باید این کار را در موقعیت‌های مختلف انجام دهیم. البته این آگاهی در زمینه‌های مختلف متفاوت است. به طور مثال در برخی موارد، به محض آگاهی، افراد به نتیجه می‌رسند، اما در مورد برخی مسائل، نیاز به تغییر نگرش وجود دارد.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: ممکن است افراد وقتی متوجه می‌شوند فشار خون دارند، بلافاصله برای درمان مراجعه نکنند، اما اگر کسی متوجه شود به ایدز مبتلاست، بلافاصله برای درمان مراجعه می‌کند. البته این موضوع درباره دیابت بهتر است و وقتی افراد متوجه می‌شوند که به دیابت مبتلا هستند، برای درمان مراجعه می‌کنند.

استوار افزود: در نتیجه با افزایش آگاهی، نمی‌توان صد در صد اطمینان داشت که افراد برای مراقبت یا درمان مراجعه می‌کنند و در سطوح مختلف، تفاوت دارد. با این حال، آموزش یکی از کم هزینه‌ترین ابزارهای پیشگیری در نظام سلامت است.

وی بیان کرد: طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» می‌تواند سواد سلامت جامعه را از حداقل‌ها بالاتر ببرد. وقتی یک سانتی متر از آب دریا بالا می‌آید، با توجه به این‌که دو سوم زمین را دریا پوشانده است، اتفاق بسیار مهمی رخ می‌دهد. یعنی اگر سواد سلامت مردم، حتی به اندازه بسیار کمی بالا برود، با توجه به گسترده بودن جامعه، اتفاق خوبی می‌افتد.

به گزارش ایرنا، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت پیش از این درباره اهمیت بیماری‌های غیرواگیر گفته بود: بیماری‌های غیرواگیر در حال حاضر مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سلامت انسان است و رویکرد وزارت بهداشت در دوره جدید بیشتر بر پیشگیری متمرکز شده و این در حالی است که مجبوریم بر بیماری‌های غیرواگیر تمرکز کنیم، زیرا ۸۲ درصد مرگ‌ها در کشور به علت این بیماری‌ها اتفاق می‌افتد.

طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» روز ۱۲ خرداد ۹۹ به صورت کشوری آغاز شد. سعید نمکی وزیر بهداشت در مراسم اجرای کشوری این طرح گفت: طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» با همکاری ۲۰ میلیون سفیر سلامت در خانواده‌ها یک الگوی موفق جهانی می‌شود. قرار بود این طرح از ۱۲ اسفند ۹۸ در کل کشور اجرا شود، اما ناگهان با طوفان کرونا مواجه شدیم و با تاخیر در ۱۲ خرداد ۹۹ این طرح در کل کشور اجرایی شد و قرار است ۲۰ میلیون نفر در خانه‌های مردم به عنوان سفیران سلامت به عنوان حلقه اول خدمات سلامت کشور آموزش ببینند و با سیستم سلامت کشور مرتبط شوند. این افراد عاشق‌ترین و دلسوزترین افراد خانواده‌ها و با سوادترین فرد هر خانواده هستند و بیشتر از بین بانوان و زنان خانواده‌ها انتخاب می‌شود.

وزیر بهداشت گفت: با همکاری مردم موج اول کرونا را تا حدی مهار کردیم و اکنون با اجرای طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» اگر در پاییز با موج دوم این بیماری همزمان با آنفلوانزا را داشته باشیم با همکاری ۲۰ میلیون سفیر سلامت حتما مدیریت بهتری خواهیم داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha