دکترسیدصادق بنیعقیل مدیرکل انتقال خون گلستان چند روز قبل و به روال هفته های اخیر از هم استانیها خواست با توجه به کاهش چشمگیر ذخایر خونی، اقدام به اهدای خون کنند.
تقاضای مدیرکل انتقال خون گلستان از مردم برای مشارکت در اهدای خون در شرایطی است که فقط یک پایگاه ثابت اهدای خون در گنبدکاووس برای پوشش جمعیت بیش از ۹۰۰ هزار نفری شهرستانهای شرق گلستان شامل کلاله، مراوهتپه، مینودشت، گالیکش، رامیان، آزادشهر و گنبدکاووس فعال است و ساکنان این مناطق به دلیل نبود پایگاه در شهرهای خود و دشواری برای تردد به گنبد، تمایلی به اهدای خون ندارند.
یکی از جوانان ساکن مینودشت به ایرنا گفت: با توجه به علاقه زیاد به اهدای خون بارها تصمیم به این کار گرفتم اما رفتن به گنبدکاووس برای انجام این کار خداپسندانه نیاز به صرف وقت مضاعف و هزینه اضافه دارد.
محمود مصطفیلو افزود: با ایجاد پایگاه انتقال خون یا حضور تیم سیار در روزهای مشخص هفته در این شهرستان من و دیگر دوستانم در صف نخست اهدای خون خواهیم ایستاد چرا که اهدای خون علاوه بر کمک به سلامت دیگران، باعث افزایش سلامت افراد هم میشود.
حسین فارسیانی شهروند اهل گالیکش هم گفت: در کنار چالش تردد برای اهدای خون، با شیوع کرونا به خاطر ترس از احتمال دریافت این ویروس در زمان اهدای خون، تمایل مردم برای انجام این کار کم شده که اطلاع رسانیهای حوزه بهداشت در رابطه با رعایت پروتکلهای بهداشتی در زمان اهدا این ترس را تا حدود زیادی کاهش می دهد.
وی از مسوولان حوزه بهداشت و درمان خواست با توجه به حساسیت مردم برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی در شرایط کرونا و کم شدن ترددها، تیمهای خونگیری به صورت ثابت و یا سیار در شهرستانها مستقر شوند تا افراد بدون نگرانی از صرف وقت و هزینه برای اهدا خون مراجعه کنند.
محمد صوفیزاده از اهالی کلاله هم اهدای خون مستمر در بازههای زمانی استاندارد را برای بدست آوردن سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف مفید دانست و گفت: افزایش مراکز اهدای خون در کنار معرفی مزایای آن، در مشارکت بیشتر مردم برای انجام این اقدام خداپسندانه موثر است.
در این پیوند دکتر فاطمه محمدی مدیر پایگاه انتقال خون گنبدکاووس ایرنا گفت: بر اساس سیاستهای سازمانی به دنبال فعالسازی یک واحد سیار اتوبوسی مجهز انتقال خون قابل جابجایی در هر ساعت از شبانه روز برای خونگیری از شهروندان شرق گلستان هستیم.
وی افزود: در حال حاضر فقط پنج نیروی فنی در بخش اهداکنندگان این پایگاه فعالیت میکنند و محدودیت نیرو، امکان استقرار تیم خونگیری در شهرستانهای شرق استان را نمیدهد.
وی پیش بینی کرد که استقرار تیمهای سیار خونگیری در شهرهای شرق گلستان میزان اهدای خون در این منطقه را تا ۲ برابر افزایش دهد.
مدیر پایگاه انتقال خون گنبدکاووس گفت: با وجود شیوع کرونا و نگرانی مردم از انتقال این بیماری، اطلاع رسانیهای فراوان در رابطه با رعایت پروتکلهای بهداشتی در زمان اهدا، باعث افزایش یک درصدی آمار اهدای خون گنبدی ها از ابتدای سال تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شد.
از ابتدای امسال تاکنون سه هزار و ۳۳۴ مرد و ۱۴۹ زن در گنبد خون اهدا کردند که ۶۵ درصد این افراد اهدا کننده مستمر بودند.
خونهای اهدایی مردم شرق گلستان علاوه بر تامین نیاز خونی مراکز بیمارستانی منطقه، به مصرف حدود ۴۰۰ بیمار مبتلا به نارسایی کلیه (دیالیزی)، تالاسمی و هموفیلی و نیز بیماران سوانح رانندگی و جراحیهای پزشکی استان میرسد.
نظر شما