فضای مجازی بستر مناسبی برای مبارزه با کالای قاچاق است

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، خواستار استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای فرهنگ‌سازی و آموزش در ارتباط با استفاده‌نکردن از کالاهای قاچاق در استان شد.

«بهرام فاضلی» روز یکشنبه در جلسه کارگروه فرهنگی، تبلیغات و پژوهش کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمانشاه در سرسرای اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، بااشاره به رشد و توسعه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، افزود: اکنون اغلب مردم به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به راحتی دسترسی دارند و می‌توان از این فضا برای اطلاع‌رسانی و تبلیغات استفاده کرد.

او خواستار تهیه و تدوین محتوای آموزشی و فرهنگ‌سازی در ارتباط با معایب قاچاق کالا و ارز از سوی اعضای کمیته فرهنگ‌سازی و تبلیغاتی استان شد و گفت: این محتواها را می توان به صورت مستمر از طریق فضای مجازی در اختیار مردم قرار داد.

او تاثیر فضای مجازی را از برگزاری همایش ها و کنفرانس ها حضوری بیشتر دانست و گفت: مطالبی که در فضای مجازی منتشر می شود به سرعت به دست طیف گسترده ای از مردم می رسد و اطلاع رسانی و تبلیغات از این طریق بهتر و بیشتر اثرگذار است.

دبیر کارگروه فرهنگی، تبلیغات و پژوهش کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمانشاه، در ادامه با بیان اینکه قاچاق کالا و ارز معضلی جهانی و تنها مختص ایران نیست، گفت: اغلب کشورهای دنیا با این معضل روبرو هستند و در این کشورها هم قاچاق امری مذموم و آسیب زا به اقتصاد و فرهنگ محسوب می شود.

فاضلی، افزود: قاچاق کالا و ارز برنامه ریزی های اقتصادی کشورها را مورد آسیب قرار می دهد و در برخی از کشورها از جمله ایران نیز قاچاق با انگیزه های سیاسی انجام می شود.

وی با بیان اینکه قاچاق کالا و ارز نیاز در استان کرمانشاه نیاز به اهتمام همه دستگاه های مرتبط دارد، گفت: در این میان دستگاه های فرهنگی باید در زمینه آموزش و اطلاع رسانی و تبلیغات تلاش‌های بیشتری انجام دهند.

او تاکید کرد که فرهنگسازی در این حوزه را باید از سطوح پایه و از طریق آموزش های مستمر ایجاد کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه در ادامه همچنین به سالروز تشکیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ۱۲ تیرماه سال ۸۱ به فرمان رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: اهداف و وظایف این ستاد باید از طریق رسانه ها به مردم اطلاع داده شود.

فاضلی یادآوری کرد که مقوله قاچاق کالا و ارز نیازمند همراهی و مشارکت همه دستگاه ها و مردم است و باید مردم با وظایف و اهداف این ستاد آشنایی داشته باشند.

وی همچنین با اشاره به اینکه دستگاه های عضو کارگروه هر سال برنامه هایی را تهیه و اجرا می کنند، خواستار تامین اعتبارات لازم برای اجرای این برنامه ها از سوی ستاد استانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد.

استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُرد و عرب نشین کشور عراق و داشتن ۶ مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص می دهد.

کالاهای قاچاق در این استان از مبادی غیررسمی وارد کشور می‌شود.

اخبار مرتبط