بازگشت اعراب به بغداد

۲۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۳۵
کد خبر: 83821154
بازگشت اعراب به بغداد

بغداد - ایرنا - با ورود وزیر خارجه کویت به بغداد و از سرگیری فعالیت مجدد سفارت عربستان در عراق، تکاپوی اعراب برای عادی‌سازی روابط با دولت «مصطفی الکاظمی» از سرگرفته شد.

«احمد الناصر» وزیر خارجه کویت امروز (یکشنبه) در راس هیاتی با هدف پشتیبانی و ارتقا روابط دو جانبه، وارد بغداد شد و قرار است که سفارت عربستان نیز با  ورود سفیر این کشور از امروز فعالیت خود را در عراق از سر گیرد.

تارنمای روزنامه «السیاسه» کویت در گزارشی نوشت که قرار است الناصر در بغداد با روسای جمهوری، پارلمان، نخست‌وزیر و همچنین همتای عراقی خود «فواد حسین» دیدار و گفت‌وگو کند.

به نوشته السیاسه، در این سفر وزیر امور خارجه کویت مسائل مشترک و آخرین تحولات منطقه با مقامات عراق را بحث و بررسی کرده و سفیر جدید کویت را به عنوان جانشین سفیر قبلی معرفی می‌کند.

همزمان «عبدالعزیز الشمری» سفیر عربستان که به دلیل شیوع «ویروس کرونا»، چندی قبل خاک عراق را ترک کرده بود، قرار است دوباره امروز فعالیت خود در سفارت این کشور در بغداد را از سرگیرد.

معاون نخست‌وزیر و وزیر دارایی عراق در جریان سفر به ریاض در ۲۳ ماه می (سوم خرداد۹۹) از عربستان خواسته بود که سفیر فعالیت خود را در بغداد از سرگیرد که متعاقب آن «ملک سلمان» شاه سعودی در حکمی دستور بازگشت الشمری را به بغداد صادر کرد.

روابط عراق – عربستان از زمان آغاز به کار مجدد سفارت این کشور در بغداد در دسامبر ۲۰۱۵ همواره با فراز و نشیب و تنش‌هایی همراه بوده است.

«ثامر السبهان» نخستین سفیر سعودی در عراق بعد از یک ربع قرن قطع مناسبات با بغداد در ۲۰۱۵ فعالیت خود را از سرگرفت، اما به دلیل دخالت‌های او در امور داخلی عراق، بغداد ناچار به اخراج وی شد.

مناسبات عراق و عربستان به همین دلیل دچار سردی شد تا اینکه با تشکیل دولت «حیدر العبادی»، ریاض سرتیپ «عبدالعزیز الشمری» وابسته نظامی خود در آلمان را در ۱۵ اکتبر (۲۴ مهرماه ۹۵) به عنوان کاردار عربستان در بغداد معرفی کرد.

با توسعه بیشتر روابط و ایجاد شورای عالی هماهنگی مناسبات بین بغداد و ریاض، عربستان، کاردار خود را به سطح سفیر ارتقا داد، اما در جریان شیوع کرونا در دو کشور عراق و عربستان، سفیر سعودی محل کار خود را ترک و به ریاض بازگشت.

با تشکیل دولت الکاظمی، عربستان بار دیگر تمایل خود را برای گسترش مناسبات با بغداد اعلام کرده و اعزام مجدد سفیر به عراق در همین راستا صورت گرفته است.

پاره‌ای گزارش ها حاکی است که اعلام تمایل کشورهای عربی به گسترش روابط با بغداد در این برهه در راستای فشارهای آمریکا بر این کشورها با هدف تاثیر بر مناسبات بغداد – تهران صورت می‌گیرد.

آمریکا امیدوار است که کشورهای عربی مانند عربستان بتوانند بخشی از نیازهای عراق به ویژه در زمینه انرژی را تامین کنند تا بغداد از میزان تبادلات تجاری و انرژی با جمهوری اسلامی ایران بکاهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha