«علیمراد اکبری» بعد از ظهر امروز (یکشنبه) در دیدار با «محمدرضا نوروزپور» مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی اضافه کرد: با اجرای این سامانهها در اراضی کشاورزی، راندمان آبیاری از ۳۲ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۴۵ درصد رسیده است.
وی افزود: به ازای افزایش یک درصد راندمان در مصرف آب، دو میلیارد متر مکعب صرفهجویی اتفاق میافتد؛ با افزایش راندمان آب، از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی شده که از این میزان ۵.۴ میلیون مترمکعب مربوط به اقدامات دولت تدبیر و امید است.
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: با توسعه اجرای این پروژه در کشور می توانیم راندمان آبیاری را از ۴۵ درصد کنونی به ۷۵ درصد برسانیم که این مهم در دستور کار است.
وی همچنین به اجرای شبکههای آبیاری در هفت سال اخیر اشاره کرد و گفت: از ۱.۶ میلیون هکتار شبکههای آبیاری اجرا شده، بیش از ۶۰۰ هزار هکتار در دولت تدبیر و امید عملیاتی شده است.
اکبری ادامه داد: در سال ۹۲ به ازای مصرف هر متر مکعب آب ۹۲۰ گرم محصول تولید میشد که این رقم با اقدامات صورت گرفته در بخش آب و خاک کشاورزی، به ۱۴۵۰ گرم رسیده است.
امکان تولید ۵۰۰ هزار تن برنج در خوزستان در سالجاری
معاون امور آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری دشتهای خوزستان و ایلام حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شد که سال گذشته از آبخور این پروژه از کشت ۹۷۰ هزار تن شلتوک، ۵۰۰ هزار تن برنج سفید تولید شده است.
وی اضافه کرد: اگر سر مزرعه هر کیلوگرم از این برنج ۱۰ هزار تومان فروخته شده باشد، در مدت یکسال پنج هزار میلیارد تومان درآمد برای استان کسب شده است.
اکبری اضافه کرد: طبق مصوبه دولت تولید برنج به غیر از استان های گیلان و مازندران ممنوع است اما در مصوبه امسال تولید برنج برای استان خوزستان در صورت تامین آب ممنوعیتی ندارد؛ بنابراین امکان تولید ۵۰۰ هزار تن برنج در سطح ۲۰۰ هزار هکتار وجود دارد.
وی اظهار داشت: افزایش تولید و خوداتکایی در تولید محصولات استراتژیک موجب کاهش خروج ارز از کشور می شود.
سرمایه گذاری ۱۲ میلیارد دلاری در بخش آب در دولت تدبیر و امید
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۱۲ میلیارد دلار در بخش آب کشور سرمایهگذاری شده است گفت: بر این باورم که در هیچ دولتی به اندازه دولت تدبیر و امید در بخش آب سرمایهگذاری نشده است.
وی اجرای سامانه گرمسیری آب از سیروان تا دهلران به وسعت ۴۴۰ کیلومتر که ۹۰ کیلومتر آن در تونل است را یک ابر پروژه در خاورمیانه عنوان کرد و افزود: شبکه های اصلی آن توسط وزارت نیرو و شبکه های فرعی توسط وزارت جهاد کشاورزی اجرایی شده است.
معاون امور آب و خاک وزارت جهادکشاوزی قبل از دیدار با مدیر عامل ایرنا، از بخشهای مختلف خبرگزاری جمهوری اسلامی بازدید کرد.
این دیدار و بازدید به مناسبت هفته جهاد کشاورزی - که از ۲۱ خرداد آغاز و تا ۲۷ خرداد ادامه دارد - برگزار شد.
نظر شما