استاندار کردستان: بازار و مراکز تجاری بانه و مریوان تعطیل شد

سنندج‌ - ایرنا - استاندار کردستان با اشاره به اینکه بازار و مراکز تجاری و خرید شهرهای مرزی بانه و مریوان در تعطیلات هفته جاری برای پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری کرونا بسته است، گفت: مجموعه تفریحی زریبار و قلعه ایمام مریوان هم تعطیل است و از پذیرش گردشگر در منطقه اورامانات نیز ممانعت بعمل می‌آید.

بهمن مرادنیا عصر یکشنبه در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا کردستان با تاکید بر اینکه برگزاری هر نوع مراسم عروسی، ختم و دورهمی در استان بدلیل شرایط و وضعیت افزایش کرونا ممنوع است، اظهار داشت: مردم همکاری کنند و محل برگزاری مراسم جشن و عزا را به پلیس اطلاع دهند تا از طریق فرآیند قضایی با متخلفان برخورد شود.

وی با بیان اینکه بانک‌ها، ‌موسسات، شرکت‌ها مراکز دولتی و خصوصی به نحوی خدمات‌رسانی کنند که از تجمع جلوگیری شود، اضافه کرد: دفاتر خدماتی نیز پذیرش مشتری را بر اساس نوبت‌دهی از قبل داشته باشند و از برپایی تجمع در مقابل این مراکز پیشگیری کنند.

مرادنیا یکی از نیازهای مردم در شرایط موجود و افزایش شیوع ویروس کرونا را استفاده از ماسک در اماکن عمومی و خدماتی دانست و افزود: ۳۰ هزار عدد ماسک توسط استانداری برای توزیع در میان مردم تهیه شده که بزودی از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در اماکن خاص بویژه حواشی شهرها توزیع می‌شود.

استاندار کردستان یادآور شد: به اداراتی که توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا را رعایت نکنند تذکر کتبی داده شده و موارد تخلف آنها به وزارتخانه مربوطه نیز اعلام خواهد شد لذا انتظار داریم مجموعه‌های اداری و دولتی در این ارتباط همکاری و مشارکت بیشتری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه دستگاه‌ها کارکنان دارای بیماری زمینه‌ای و زنان باردار را به دورکاری بفرستند، تاکید کرد: بدنبال کسب مجوز فعالیت یک دوم کارکنان ادارات هستیم که در صورت موافقت ریاست جمهوری با این درخواست، اطلاع رسانی به دستگاه‌ها انجام می‌شود.

مرادنیا با اشاره به اینکهع مجبور به زندگی با این ویروس هستیم و اگر کوتاهی کنیم آسیب می‌بینیم اما با رعایت توصیه‌ها می‌توانیم زندگی مسالمت‌آمیزی با آن داشته باشیم، گفت: ضدعفونی معابر و خیابان‌ها و بازار به صورت مداوم باید انجام شود ضمن اینکه از تمرکز دستفروشان و لوازم و وسایل مغازه‌داران در معابر نیز باید جلوگیری شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست گفت: ۱۱۷ مورد جدید طی ۲۴ ساعت گذشته بیمار کرونایی بستری شده در مراکز درمانی استان داشتیم ضمن اینکه ۹۴ نفر هم ترخیص شدند که هر چه این دو عدد به یکدیگر نزدیک شوند به معنی ثبات بیشتر بیماری است.

دکتر فرزین رضاعی با اشاره به اینکه احتمالا در حال طی کردن پیک بیماری در استان هستیم، اظهار داشت: در سنندج ۲۷۸ نفر بستری هستند که ظرفیت ۲ بیمارستان توحید و بعثت پُر شده و در بیمارستان کوثر هم برای حدود ۲۵ بیمار دیگر ظرفیت داریم که اگر بیشتر از آن افزایش یابد مجبور به استفاده از طبقه پنجم این بیمارستان برای پذیرش بیماران کرونایی خواهیم بود.

وی افزود: هم اکنون مجموع بیماران کرونایی بستری‌ها در بیمارستان های استان ۴۰۹ نفر است که ۶۱ آنها تحت مراقبت‌های ویژه هستند.

شهردار سنندج هم در این نشست با اشاره به اینکه با همکاری دادگستری و پلیس دست فروشان خیابان فردوسی را جمع‌آوری کردیم، گفت: اصناف هم قول داده‌اند طی ۲۴ ساعت به مغازه‌داران اعلام کنند وسایل خود را بیرون از مغازه قرار ندهند.

حشمت‌الله صیدی اضافه کرد: دست‌فروشان هم معترضند که اگر قرار بر بساط مغازه‌داران است چرا از برپایی بساط آنها ممانعت می‌شود که در این خصوص باید معابر از وجود وسایل واحدهای صنفی نیز تخلیه شود تا تردد مردم با سهولت بیشتری انجام گیرد.

جانشین فرماندهی انتظامی کردستان هم در این نشست ضمن یادآوری اعتراض دستفروشان بخاطر ممانعت از فعالیت آنها در روزهای اخیر اظهار داشت: آنها بساط مغازه‌داران در شرایطی که برپایی بساط آنها ممنوع است را تبعیض می‌دانند که ضروری است برای جلوگیری از بروز اعتراض این درخواست آنها پیگیری شود.

سرهنگ رسول برزویی با بیان اینکه پس از ابلاغ مصوبه ممنوعیت برگزاری مراسم جشن و عزا با توجه به رعایت مردم موردی دیده نشده که برخورد صورت گیرد، یادآور شد: در کمربندی آبیدر سنندج شاهد تمرکز خودرویی و جمعیت هستیم که نیاز است حداقل با بهره گیری از خودرو صوتی به مردم تذکر و در مورد خطرات شیوع این بیماری اطلاع رسانی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان هم با بیان اینکه برای ۱۳ رسته تسهیلات ویژه در نظر گرفته شد که سهم استان کردستان ۴۳۸ میلیارد تومان است،  افزود: به ازای هر نفر از کسانی که مشاغل آنها بدلیل کرونا تعطیل شده پس از ثبت نام در سامانه، ۱۲ میلیون تومان و اصناف دیگر ۱۶ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

خالد جعفری تاکید کرد: پرداخت این تسهیلات مشروط به حضور و فعالیت کارکنان در واحدهای مربوطه است و هدف حفظ اشتغال و فعالیت است.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا ظهر یکشنبه ۲۵ خرداد در مجموع ۱۸۷ هزار و ۴۲۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۰۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به هشت هزار و ۸۳۷ نفر رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha