۲۶ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۳
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 83822206
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

 دستگاه پرتو درمانی پیشرفته در بیمارستان سیدالشهدا اصفهان نصب شد

اصفهان - ایرنا - مدیر بیمارستان سیدالشهدا (ع) اصفهان از نصب یک دستگاه پرتو درمانی پیشرفته در این مرکز درمانی خبر داد و گفت: به زودی بهره‌برداری از آن برای خدمات‌رسانی به بیماران سرطانی آغاز می‌شود.

پرتو درمانی یا رادیوتراپی (radiotherapy) یکی از مهم‌ترین شاخه‌های فیزیک پزشکی است که برای از بین بردن یا کوچک کردن سلول‌های سرطانی با حداقل آسیب به بافت‌های سالم کاربرد دارد.

بیمارستان سیدالشهدا (امید)، مرکز درمانی جامع و تخصصی سرطان در استان اصفهان است که سال ۱۳۵۰ به بهره‌برداری رسید.
مریم حقیقت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دستگاه از نوع شتاب‌دهنده تومو تراپی مدل Radxiact ۹ و از دستاوردهای جدید فیزیک پزشکی است که با تامین ارز دولتی از طریق هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران و به همت مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با هزینه ۱۱ میلیارد تومان خریداری شد.

وی با بیان اینکه این دستگاه از فناوری فوق پیشرفته برای درمان بیماران سرطانی برخوردار است، اظهار داشت: وجه تمایز توموتراپی با دیگر روش‌ها در این است که اشعه بطور دقیق و درست به محل تومور می‌تابد و نقاط دیگر بدن بیمار از تابش اشعه و عوارض آن در امان می‌ماند.

حقیقت با اشاره به اینکه عوارض جانبی این فناوری بویژه در تومورهای سر و گردن بسیار کمتر از سایر روش‌هاست، تصریح کرد: در داخل این دستگاه، توموگرافی کامپیوتری و شتاب‌دهنده خطی تعبیه شده است به همین دلیل با بکارگیری همزمان آنها می‌توان اشعه را فقط به قسمت مورد نظر در بدن بیمار تاباند.

وی با بیان اینکه این دستگاه با هزینه یک میلیارد تومان برای آماده‌سازی ساختمان و تاسیسات مورد نیاز در بخش رادیوانکولوژی بیمارستان سیدالشهدا (ع) نصب شد، خاطرنشان کرد: در حال اخذ تاییدیه سازمان انرژی اتمی برای بهره برداری از این دستگاه هستیم تا در مدار خدمات‌رسانی به بیماران مبتلا به سرطان قرار گیرد.

مدیر بیمارستان سیدالشهدا(ع) اصفهان با اشاره به اینکه قبل از نصب دستگاه جدید، ۲ دستگاه دیگر پرتو درمانی در این مرکز فعال بود، اضافه کرد: با اضافه شدن دستگاه جدید، نوبت‌دهی به بیماران مبتلا به سرطان برای پرتو درمانی نسبت به گذشته در زمان کوتاهتری صورت می‌گیرد هرچند با توجه به تعداد بیماران و تقاضای آنها نیاز به دستگاه‌های بیشتری داریم.

حقیقت ادامه داد: با توجه به نیاز این بیمارستان، یک دستگاه پرتو درمانی پیشرفته دیگر نیز خریداری شده که مقرر است به‌زودی در این مرکز نصب و راه اندازی شود.

وی اظهار داشت: تاکنون سه دستگاه پرتو درمانی در بخش دولتی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و یک دستگاه در یکی از بیمارستان‌های خصوصی اصفهان راه‌اندازی شده است.

برخی از بیماران مبتلا به سرطان در اصفهان پیش از این به نوبت‌های طولانی پرتو درمانی در این استان اشاره کردند و گفتند که تعدادی از این بیماران برای دریافت خدمات پرتو درمانی مجبورند به شهرهای تهران، شهرکرد یا کاشان سفر کنند.
سرطان به مجموعهٔ بیماری‌هایی اتلاق می‌شود که از تکثیر مهار نشدهٔ سلول‌ها پدید می‌آید و شامل همه انواع تومورهای بدخیم است. این بیماری، دومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می‌شود.

شایع‌ترین سرطان‌ها در بین مردم استان اصفهان، سینه، پروستات، پوست، روده بزرگ، مثانه، معده و خون است و حدود ۱۸ درصد از مرگ و میرها در این خطه مربوط به سرطان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha