مسعود ثقفی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: حکم تعطیلی هفت مدرسه غیردولتی به دلیل رعایت نکردن قوانین، اصلاح نکردن عملکرد با توجه به ابلاغیههای صادره به موسسان و بازنگرداندن شهریه مازاد به خانوادهها طی مصوبه جلسه ۹۳۴ شورای نظارت صادر شد.
وی گفت: بر اساس مصوبه شورای نظارت این مدارس به مدت سه سال تعطیل شد و برای سال تحصیلی آینده هم اجازه فعالیت ندارد.
ثقفی افزود: تخلف مدارس غیردولتی که حکم برای آنها صادر شده، ارتباطی به بازنگرداندن شهریه و هزینه فعالیتهای انجام نشده در شرایط شیوع کرونا ندارد و تخلف این مدارس مربوط به قبل بوده است.
وی اضافه کرد: تخلف مدارسی که در شرایط کرونا، هزینهها را بر اساس ابلاغ وزارت آموزشوپرورش به خانوادهها بازنگرداندند، تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته و حکمی هم برای آن صادر نشده است.
رئیس اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزشوپرورش شهر تهران بیان کرد: همچنین مجوز ۲ مدرسه غیردولتی به دلیل سایر تخلفها از جمله جابهجایی غیرمجاز، پرداخت نکردن حقوق و دستمزد کارکنان و مشکلات نماینده حقوقی لغو شد.
به گفته وی حدود ۲۶۰ هزار دانشآموز از یک میلیون و ۱۰۰ دانشآموز تهرانی در یکهزار و ۸۱۶ مدرسه غیردولتی تحصیل میکنند.
بازگرداندن هزینه سرویس مدارس
«ثقفی» درباره بازگرداندن هزینه سرویس رفتوآمد دانشآموزان به خانوادهها در شرایط شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، گفت: باید تمام هزینه سرویس مدارس از پایان اسفندماه ۱۳۹۸ تا پایان سال تحصیلی یعنی خردادماه به خانوادهها عودت داده شود.
وی افزود: ممکن است بعضی از مدارس به خصوص مدارس غیردولتی توافقی با خانوادهها انجام دهند که بخشی از این هزینهها را به عنوان هزینه شهریه سال آینده لحاظ کنند و این بستگی به توافق بین خانواده و مدرسه دارد.
سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران درباره بازگرداندن هزینههای سایر فعالیتهای انجام نشده در مدارس به خصوص در مدارس غیردولتی نیز اظهارداشت: تمامی هزینههای دریافتی در مدارس غیردولتی بابت کلاسهای فوق برنامه، دورههای خاص، هزینه ناهار، سرویس رفتوآمد و خدمات و برنامههای مختلفی که به هر دلیلی از اول اسفندماه به دانشآموزان ارایه نشده هم باید به خانوادهها برگردانده شود.
«ثقفی» گفت: این موارد شامل هزینه رسمی و اعلام شده آموزشوپرورش برای ثبتنام در مدارس غیردولتی نمیشود و مدارس غیردولتی مجاز به دریافت این شهریه است چون آموزشهایشان را به صورت غیرحضوری ادامه دادند و باید هزینههای دریافتی بابت خدمات انجام نشده را بازگردانند.
وی افزود: مدارس هیات امنایی و نمونه دولتی نیز اگر بابت کلاسهای فوقبرنامه پول دریافت و از تاریخ اول اسفندماه به بعد خدماتی ارائه نکردهاند، باید آن هزینه را به خانوادهها بازگردانند.
رئیس اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزشوپرورش شهر تهران اظهارداشت: خانوادهها هرگونه شکایت خود را میتوانند با شماره تلفن ۸۸۹۶۴۰۰۶ یا از طریق نشانی shekayat.medu.ir اطلاع دهند.
آموزش مجازی دانشآموزان
«ثقفی» درباره آموزشهای مجازی به دانشآموزان در شرایط شیوع کرونا و تعطیلی مدارس نیز گفت: از زمان شیوع این بیماری، معلمان به صورت خودجوش با استفاده از فضای مجازی و همچنین هر مدرسهای متناسب با امکانات و دسترسیهایش به روشهای نوین، آموزشهایی را به صورت گسترده در فضای مجازی برای دانشآموزان ارائه کردند.
وی افزود: از فروردین ماه نیز شبکه آموزش دانشآموزی موسوم به شاد هم به عنوان یکی از راهکارهایی که دسترسی به آموزشهای مجازی را تسهیل میکرد، راهاندازی شد و مورد استفاده قرار گرفت.
سخنگوی آموزشوپرورش شهر تهران اظهارداشت: با توجه به اینکه داشتن امکانات، ابزار مناسب، اینترنت و گوشی هوشمند لازمه دسترسی به آموزشهای مجازی و شبکه شاد است، برای دانشآموزانی که به هر دلیلی به این آموزشها دسترسی نداشتند، آموزش حضوری در دستور کار قرار گرفت.
«ثقفی» گفت: در زمان بازگشایی مدارس از ۲۷ اردیبهشت به مدت یک ماه با توافق ستاد ملی مقابله با کرونا، حدود هشت هزار دانشآموز برای رفع اشکال و در مواردی آموزش حضوری به مدارس مراجعه کردند.
وی افزود: امتحانات دانشآموزان پایه نهم از ششم خردادماه و دانشآموزان پایه دوازدهم شاخه نظری از ۱۷ خردادماه با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی به صورت حضوری آغاز شد و دانشآموزان با ماسک و دستکش وارد حوزههای امتحانی شده و دمای بدن آنان در هنگام ورود با تبسنج سنجیده میشود.
ثبتنام دانشآموزان
رئیس اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزشوپرورش شهر تهران درباره روند ثبتنام دانشآموزان برای سال تحصیلی آینده اظهارداشت: ثبتنام دانشآموزان پایههای اول ابتدایی، هفتم و دهم به دلیل اینکه آغاز یک دوره تحصیلی است، به صورت حضوری در مدارس انجام میشود و ثبتنام دانشآموزان سایر پایههای تحصیلی صرفا در همان مدرسه و به صورت اتوماتیک انجام میشود و نیازی به حضور دانشآموز و اولیا نیست.
«ثقفی» گفت: برای انجام سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان که از ۱۵ تیرماه به صورت حضوری آغاز میشود، پایگاههایی براساس دستورالعمل بهداشتی آمادهسازی شده که اسامی آنها در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
وی درباره برنامههای آموزشوپرورش شهر تهران برای سال تحصیلی آینده در شرایط شیوع کرونا، بیان کرد: هرگونه تصمیمگیری در خصوص ادامه روند آموزش بر عهده ستاد ملی مقابله با کروناست و ما هم تابع تصمیمهای این ستاد هستیم.
ثقفی افزود: با این وجود پیشنهادهایی همچون ادامه آموزش مجازی، بازگشایی مدارس در شهریورماه، ارائه آموزشها به صورت پلکانی یا یک روز در میان در مدارس مطرح شده و هنوز تصمیم قطعی و نهایی در این زمینه گرفته نشده است و اگر تصمیمی گرفته شود توسط وزارت آموزشوپرورش ابلاغ خواهد شد.
به گزارش ایرنا، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشآموز در سال تحصیلی جاری در چهار هزار و ۲۰۰ مدرسه پایتخت تحصیل میکنند، مدارس شهر تهران همچون مدارس سایر استانهای کشور از چهارم اسفندماه ۱۳۹۸ تاکنون برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا تعطیل شدند.
نظر شما