رضا فدایی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: زیرساختهای بهداشتی در چند دهه اخیر پس از انقلاب اسلامی تا دورترین نقاط در استانها توسعه یافت و امکان دسترسی به کل جامعه شهری و روستایی را فراهم کرد.
وی افزود: با وجودیکه در زمان شیوع بیماری کرونا با محدودیتها و تحریم ها مواجه بودیم اما وجود همین زیرساختها باعث شد تا امکان برقراری ارتباط با بیشتر خانوادهها میسر شود و بتوان برنامهریزی های انجام شده برای کنترل و مدیریت این بیماری را اجرا کرد.
فدایی با اشاره به اینکه در چهار ماه گذشته از طریق همین زیرساختها و شبکههای بهداشتی با بیشتر خانوادهها تماس گرفته شد، گفت: در این تماسها درباره احتمال بروز علائم بیماری کرونا سوالاتی پرسیده شد که کمک بسیاری به شناسایی موارد مشکوک و اطلاعرسانی به خانوادهها کرد.
وی تاکید کرد: اگر این زیرساختها وجود نداشت نمیتوانستیم اقدامات لازم را برای مدیریت و کنترل بیماری کرونا در چند هفته اخیر به خوبی انجام دهیم.
مسئول بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اصفهان خاطرنشان کرد: وجود کادر درمانی و پزشکان حاذق در بیمارستانها نیز نقش بسزایی در مبارزه با بیماری کرونا داشت بطوریکه در روزهای نخستین شیوع ویروس کرونا که هنوز تجهیزات مورد نیاز بطور کامل وجود نداشت آنها همه تلاش خود را انجام دادند.
فدایی با اشاره به اینکه همه ظرفیتهای تختهای بستری ویژه (ICU) در کشورمان برای بیماران مبتلا به کرونا بکار گرفته شد، تصریح کرد: این در حالی است که در برخی کشورها تعدادی از بیماران کرونا به حال خود رها شده بودند یا در راهروها و مکانهای نامناسب بستری شدند.
مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه ما در مقایسه با بسیاری از کشورها، عملکرد خوبی در مبارزه با بیماری کرونا داشتیم، تصریح کرد: به این نکته نیز باید توجه کرد که شرایط این ویروس در کشورهای مختلف، متفاوت است و بافت جمعیتی در آن نقش بسزایی دارد.
وی اضافه کرد: بسیاری از کشورهای اروپایی دارای جمعیت زیاد افراد سالمند هستند که میزان ابتلای آنها به کرونا بالاست.
فدایی با تاکید بر اینکه همکاری و همراهی مردم نیز در کنترل و مهار بیماری کرونا اهمیت بسیاری دارد، افزود: مهار این بیماری در گرو رعایت نکات بهداشتی، استفاده از ماسک و جلوگیری از تجمعات غیر ضروری است.
پس از انقلاب اسلامی، با ایجاد خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی اقدامهایی برای افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت انجام شده است و امروز بیش از ۱۸ هزار مرکز در این زمینه در کشور فعالیت میکند.
یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) در گزارشی، سیستم مراقبتهای بهداشتی در ایران را عالی توصیف کرده است؛ در این گزارش آمده است که در سه دهه گذشته جمهوری اسلامی ایران خط مشی و سیاست مناسبتری را برای تامین نیازهای مردم کشور اتخاذ کرد و در این راستا به موفقیت قابل توجهی در بخشهای اجتماعی و اقتصادی دست یافت.
از طرفی، نتایج اجرای طرح تحول نظام سلامت در ۶ سال گذشته را میتوان در توسعه خدمات و تجهیزات از مناطق محروم گرفته تا شهرهای بزرگ دید که به گفته کارشناسان، نقش بسزایی در آمادگی مراکز بهداشتی و درمانی کشور در مواجهه با بحران شیوع بیماری کرونا داشت.
طرح تحول سلامت از اردیبهشت سال ۱۳۹۳ به اهتمام دولت یازدهم در کشور اجرا شد و کاهش پرداختی مردم به مراکز درمانی دولتی، بهبود هتلینگ بیمارستانی و افزایش جمعیت زیر پوشش خدمات درمانی بهویژه در مراکز کم برخوردار و حاشیه شهر و سکونتگاههای غیررسمی از جمله نتایج آن است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری عصر یکشنبه این هفته در جلسه هیات دولت اظهار داشت: در این ایام در سه جبهه استکبار، کرونا و بیکاری در حال مبارزه هستیم یعنی هم مبارزه با بیماری و هم مبارزه با بیکاری داریم.
وی افزود: در زمینه مبارزه با بیماری در اکثر استانها، شرایط مهار است اما متاسفانه در پنج استان امروز در شرایط قرمز هستیم و باید این دوره را بگذرانیم؛ در عین حال ممکن است بعد از گذراندن دوره پیک در این پنج استان، چند استان دیگر هم در نوبت پیک باشند.
رییس جمهوری گفت: بنابراین هم کرونا باقی است که مردم باید مساعدت و همراهی کنند و هم مسیر پیک را ما از بعضی از استانها از سر گذراندیم. همانطور که در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا تاکید کردم و وزیر بهداشت و درمان تاکید کرد در کشور تا امروز موج دوم نداریم و آنچه هست موج اول است.
روحانی خاطرنشان کرد: موج اول پیک بیماری در بعضی از استانها در ایام اسفند، فروردین و اردیبهشت و برخی استانها در خرداد بوده است و احتمال دارد که بعد از گذراندن پیک در این پنج استان، استانهای دیگری هم در تیر ماه در پیک قرار بگیرند بنابراین مردم باید مراقبت کنند.
رییس دولت دوازدهم گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت و درمان دستورالعملهای لازم برای همه مشاغل تدوین و ابلاغ کرده و در اختیار مردم است و ما هر گشایشی که برای مبارزه با بیکاری و معیشت مردم انجام میدهیم باید به بیماری هم توجه داشته باشیم و همه دستورالعملها را اجرا کنیم.
تاکنون ۱۸۹ هزار و ۸۷۶ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به هشت هزار و ۹۵۰ نفر رسید.
نظر شما