۲۷ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۳۰
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83823831
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

تلاش‌ دیپلماتیک پاکستان برای عضویت در شورای امنیت

اسلام‌آباد - ایرنا - وزیر امور خارجه پاکستان که کشورش به دلیل طرح موضوع کشمیر در سازمان ملل از سوی هند مورد سرزنش قرار گرفته است، گفت: عضویت در شورای امنیت سازمان ملل روال طولانی دارد اما اسلام‌آباد در حال همواره کردن این مسیر برای خود است.

رسانه‌های پاکستانی روز سه شنبه این اظهارات را به نقل از «شاه محمود قریشی» در واکنش به تلاش هند برای دریافت مجدد عضویت غیردائمی شورای امنیت سازمان ملل عنوان کردند. 

وی در نشست خبری در شهر اسلام‌آباد، دولت هند را به نقض قطعنامه‌های معتبر شورای امنیت سازمان ملل درباره کشمیر متهم کرد و افزود: ما نسبت به اعطای عضویت غیردائم به هند نگرانیم زیرا این کشور سرکوب کشمیری‌ها را متوقف نکرده و حاضر به تعیین حقوق آنان نیست. 

قریشی اظهار داشت: عضویت مجدد هند در شورای امنیت سازمان ملل هرگز یک رخداد سنگین نخواهد بود زیرا پاکستان نیز تاکنون هفت بار به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت انتخاب شده است. 

وی افزود: ما لابی‌های خود را برای عضویت مجدد در شورای امنیت سازمان ملل آغاز کرده‌ایم، این روال هر چند طولانی است اما تلاش‌های اسلام‌آباد ادامه خواهد یافت. 

پاکستان هشتم مهرماه ۱۳۲۶ (۳۰ سپتامبر ۱۹۴۷) یکماه پس از تشکیل این کشور به عضو رسمی سازمان ملل درآمد و تاکنون هفت بار به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت این سازمان انتخاب شد که آخرین دوره آن در سال ۲۰۱۳ به پایان رسید.«محمد ظفرالله خان» دیپلمات پاکستانی است که به عنوان رئیس مجمع عمومی سازمان ملل خدمت کرد. 

تکاپوی اسلام‌آباد برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل از نظر کارشناسان، با هدف رقابت دیپلماتیک با همسایه شرقی خود هند است و بیم آن دارد تا هند با عضویت مجدد در شورای امنیت، فشار علیه پاکستان بر سر مناقشه کشمیر را افزایش دهد. 

جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل بیست و پنجم مردادماه سال گذشته در شهر نیویورک به درخواست چین و پاکستان برای بررسی تحولات کشمیر برگزار شد و اعضای آن از اسلام‌آباد و دهلی‌نو خواستند تا با مشارکت در جانبه و براساس منشور سازمان ملل مناقشه کشمیر را حل وفصل کنند. 

پاکستان برخلاف هند با ورود سایر کشورها برای حل مساله کشمیر مخالفت نمی‌کند و تاکنون چندین بار در مجامع بین المللی مساله کشمیر را مطرح کرده و خواستار میانجی گری کشورها شده است. 

بر اساس توافق "شیملا" که در سال ۱۳۵۱ شمسی میان هند و پاکستان امضا شد، دهلی‌نو خواهان حل مساله کشمیر به صورت دوجانبه شده و با دخالت کشور سوم نیز مخالفت کرده است. در حال حاضر بخشی از کشمیر در خاک هند و قسمتی دیگر در پاکستان قرار دارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد از زمان استقلال پاکستان در سال ۱۳۲۶ است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha