دکتر سید «محمدجمالیان» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پنج درصد جمعیت غربالگری نشده در خصوص بیماری کووید ۱۹ در استان افرادی هستند که از آنان نشانی و شماره تماس در پایگاههای سلامت وجود ندارد و تلاش بر این است که از طریق شماره ملی و با کمک دستگاهای اجرایی ذیربط، این عده نیز غربالگری شوند.
وی با بیان اینکه از افراد غربالگری شده، ۱۴ هزار نفر آزمایش تشخیص کرونا گرفته شده است، اظهار داشت: همه مردم استان باید در طرح غربالیگری با هدف شناسایی افراد مستعد، مشکوک و بیمار شرکت کنند تا خدمات درمانی منظم ارائه شود.
دکتر جمالیان افزود:بر اساس برنامه غربالگری، اعضای پایگاههای سلامت استان از طریق پرونده شهروندان در سامانه سیب؛ بیماران پرخطر با پیش زمینههای فشارخون، دیابت، امراض قلبی و عروقی را شناسایی کرده و در تماس تلفنی با آنان شرایط عمومی را سنجش میکنند و در صورت داشتن علایم مشکوک با مراجعه به منازل از آنان تست کرونا میگیرند.
وی اظهار داشت: مردم با پایگاههای سلامت نهایت همکاری را داشته باشند و افرادی که پس از غربالگری کرونا مثبت تشخیص داده میشوند با رعایت موارد و توصیههای درمانی و بهداشتی همراه مجموعه سلامت استان باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۲۰۰ نفر از پرسنل پایگاههای سلامت استان اجرای غربالگری کرونا را برعهده داشتند و علاوه بر کنترل وضعیت سلامت جمعیت هدف، مشاوره بهداشتی، تغذیه و توصیههای لازم را به مردم به صورت تلفنی ارایه کردهاند.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه،تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.
بر اساس اعلام سیما سادات لاری،سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۰۰ هزار و ۲۶۲ نفر تا ۳۰ خرداد ۹۹ در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۲۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۹ هزار و ۳۹۲ نفر رسیده است.
نظر شما