حراست از بازار تاریخی خواسته اصلی مردم اراک از وزارت میراث فرهنگی است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: حراست بهینه از بازار تاریخی اراک به عنوان یک سرمایه ارزشمند گردشگری یکی از خواسته‌های اصلی مردم اراک از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

سید «علی آقازاده» روز سه‌شنبه پس از دیدار با «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت و گو با ایرنا افزود: بازار تاریخی اراک به دلیل داشتن چندین متولی و از طرفی همراهی نکردن کسبه، آسیب‌های متعددی را متحمل شده که نیاز است وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این راستا برنامه هدفمند داشته باشد.

وی ادامه داد: بنای بازار تاریخی اراک تا کنون آسیب‌های بسیاری دیده و بخش‌های بسیاری از این بنای تاریخی به خصوص سراها و کاروانسراهای آن در معرض تخریب قرار دارد، بنابراین پیش از تخریب این بنا باید برای حفظ و حراست آن اقدام شود.

استاندار مرکزی اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز مرمت کامل بازار تاریخی اراک از سوی کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تخمین زده شده و انتظار می‌رود این وزارتخانه نسبت به تامین این اعتبار نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

آقازاده همچنین نسبت به تامین اعتبار ساخت هتل اطلس اراک نیز تاکید کرد و گفت: استان مرکزی ظرفیت‌های گردشگری مهمی را در خود جای داده که در صورت معرفی آنها علاوه بر جذب گردشگر، گامی در راستای ایجاد اشتغال خواهد بود.  

وی اظهار داشت : دراین دیدار از «علی‌اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای سفر به استان مرکزی و بازدید از طرح‌های نیمه تمام این استان به خصوص بازدید از بازار تاریخی اراک دعوت به عمل آمد.

مجموعه تاریخی بازار اراک در زمان فتحعلی شاه قاجار در بافت مرکزی شهر سلطان آباد به دست «یوسف خان گرجی» بنا شده است و تلفیقی از معماری مدرن و سنتی ایران را در خود دارد.

این بازار به صورت ۲ راسته عمود بر هم بنا شده که طول بازار شمالی - جنوبی ۷۲۰ متر و بازار غربی - شرقی ۲۰۰ متر است و محل تلاقی این ۲ راسته بازار را چهارسوق می نامند و در این مکان یک حوض سنگی نیز وجود دارد.

مساحت کل مجموعه بازار بالغ بر ۱۴ هکتار است و در قدیم در چهار طرف بازار چهار دروازه به نام‌های قبله، راهزان، شهرجرد و حاج علی‌نقی وجود داشته که در گذر زمان از بین رفته‌اند.

مصالح به کار رفته در بازار اراک ملات گچ، آهک، خشت و خاک رس است و سقف آن گنبدی شکل و کاهگلی است که در قلب گنبدها دهلیزهایی زیبا نور را به داخل مجموعه هدایت می کنند.

علاوه بر بازار تاریخی اراک بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۷۰ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha