۲۷ خرداد ۱۳۹۹، ۲۰:۲۹
کد خبر: 83824513
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یکپارچه‌سازی اراضی باید به یک پویش مردمی تبدیل شود

تهران- ایرنا- وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه باید یکپارچه‌سازی اراضی را به یک پویش مردمی تبدیل کرد، گفت: اغلب کشاورزان از این قانون و ضرورت اجرایی شدن آن خبر ندارند.

به گزارش روز سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، « کاظم خاوازی» در سومین جلسه کارگروه ملی یکپارچه‌سازی و جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی امروز با حضور نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور، وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد، افزود: ضرورت دارد که در این مسیر، آگاهی‌بخشی کافی و مستمر همراه با تبلیغات در دستور کار قرار گیرد حتی اگر برای دولت، هزینه‌بر باشد.

وی با تاکید بر اهمیت یکپارچه‌سازی اراضی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهارداشت: قانون یکپارچه‌سازی و جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی یک قانون کامل است، اما آیین‌نامه اجرایی آن، از مشوق‌های کافی برخوردار نیست.

وی اضافه کرد: لازم است مشوق‌ها را در آیین‌نامه اجرایی تقویت کنیم زیرا تا مشوق‌ها جدی نباشد، کشاورز به یکپارچه‌سازی اراضی تن نمی‌دهد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید هماهنگی‌های لازم در درون خانواده کشاورزی صورت گیرد، ادامه داد: باید تمامی بخش‌های درگیر در کشاورزی برای ایجاد مشوق به کشاورزانی که در یکپارچه‌سازی اراضی مشارکت می‌کنند، همکاری کنند و اولویت دریافت مشوق‌ها با کشاورزانی باشد که در تجمیع اراضی مشارکت کرده‌اند.

خاوازی با اشاره به اینکه پایین بودن تولید در بخش کشاورزی به دلیل وجود اراضی خرد است، گفت: باید تمرکز بر اراضی خرد (تا پنج هکتار) معطوف شود و در این راه، مشوق‌های جذاب در برنامه قرار گیرد تا کشاورزان حاضر به همکاری باشند.

وی همچنین با اشاره به اینکه باید زنجیره‌های کشاورزی هم مورد تأکید باشد، ادامه داد: تقسیم‌بندی مشوق‌ها باید به‌گونه‌ای باشد تا اراضی تجمیعی که در آنها زنجیره تولید نیز در نظر گرفته شده، از امتیاز بالاتری برخوردار شوند.

وزیر جهاد کشاورزی با خطاب قرار دادن سازمان امور اراضی به‌ عنوان دبیر کارگروه، ارائه پیشنهادات برای بهبود روند اجرای این قانون برای رسیدگی در هیئت‌دولت را خواستار شد.

خاوازی با اشاره به اهمیت نقش مدیران محلی و نهادهای غیردولتی در تجمیع و خرد شدن اراضی، گفت: این بازیگران محلی، بازیگران بسیار موثری هستند و باید آنها را در اجرای این قانون شریک کرد. برهمین اساس پیشنهاد می‌شود با ایجاد یک منشور یا تفاهمنامه به تضاد منافعی که برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ایجاد می‌شود، رسیدگی شده تا به این ترتیب، نظارت بر اراضی نیز افزایش یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha