۱ تیر ۱۳۹۹، ۹:۴۷
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 83825237
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آزمایش سرولوژی مبنای قطعی برای تشخیص ابتلا به کرونا نیست

اصفهان - ایرنا - عضو هیات ‌علمی گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: آزمایش سرولوژی که این روزها در برخی از آزمایشگاه‌ها در حال انجام می‌باشد، مبنای قطعی برای تشخیص ابتلای به بیماری کرونا نیست و مردم باید در این زمینه هوشیار باشند.

فرزین خوروش روز  یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آزمایش سرولوژی هنوز از طرف سازمان‌های معتبر برای تشخیص قطعی ابتلا به کرونا تایید نشد و نباید از آن برای این کار استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در این آزمایش میزان IGM که برای تشخیص عفونت است، اندازه‌گیری می‌شود، ادامه داد: این شاخص بطور معمول در هفته دوم ابتلا به کرونا افزایش می‌یابد و در هفته اول، پایین است لذا منفی شدن نتیجه آن، مبنای قطعی برای مبتلا نبودن به این بیماری نیست زیرا ممکن است بیمار در مراحل اولیه بیماری قرار داشته باشد و هنوز مدتی باقی مانده باشد که شاخص IGM آن بالا برود.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: همچنین ممکن است عده‌ای که پیش از این علائم بیماری کرونا را داشتند بخواهند با استفاده از این آزمایش مطلع شوند که آیا به این ویروس مبتلا بودند یا خیر که با توجه به نتایج مثبت کاذب زیادی که این آزمایش دارد برای تشخیص این موضوع که آیا فردی از قبل کرونا داشته است نیز معیار خوبی نیست.

خوروش یادآور شد: آزمایش سرولوژی برای مطالعات جمعیت‌شناسی در زمینه ایمنی (سرواپیدمیولوژی) بیماری کرونا ارزش و کاربرد دارد و نباید آن را برای بررسی ابتلای قطعی افراد به بیماری استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر تنها آزمایشی که مبنای قطعی برای ابتلا به بیماری کرونا می‌باشد، آزمایش مولکولی PCR است، اظهارداشت: در این آزمایش از داخل بالای حلق فرد بیمار، نمونه گرفته می‌شود که اگر جواب آزمایش آن مثبت بود، ابتلا به بیماری کرونا قطعی است.

وی با اشاره به اینکه هزینه آزمایش سرولوژی در مقایسه با آزمایش مولکولی PCR بسیار کمتر است و بیشتر آزمایشگاه‌ها آن را انجام می‌دهند، تصریح کرد: انجام این آزمایش به‌عنوان تشخیص کووید ١٩ در این زمینه می‌تواند به تفسیر غلط و ایجاد مشکلاتی در زمینه برخورد با این بیماران منجر شود که باید برای رفع آن  تمهیداتی اتخاذ و اجرا شود.

رییس بخش عفونی بیمارستان الزهرا(س) اصفهان اضافه کرد: مهمترین علائم بالینی بیماری کرونا تب، بدن درد، سرفه، گلودرد، اسهال، تنگی نفس و حتی ضایعات پوستی است که در بین افراد مختلف، متفاوت است و ما به افرادی که دارای همه یا بخشی از این علائم باشند، بیمار مشکوک می‌گوییم.

وی با بیان اینکه بیماران مشکوک به کرونا باید شرایط قرنطینه خانگی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت و از نزدیک شدن به سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای خودداری کنند، تصریح کرد: برای اثبات قطعی ابتلا به کرونا باید آزمایش مولکولی PCR از آنها گرفته شود که در صورت مثبت بودن نتیجه آن باید تا ۲ هفته در قرنطینه خانگی باشند اما اگر حال آنها وخیم شد باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.

خوروش با اشاره به اینکه حدود ۲۰ درصد از مبتلایان به کرونا نیاز به بستری در بیمارستان پیدا می‌کنند، خاطرنشان کرد: حدود ۲ تا هشت درصد از بیماران مبتلا به کرونا بسیار بد حال و در بخش مراقبت های ویژه ICU بستری می‌شوند.

تاکنون ۱۹۵ هزار و ۵۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و شمار جان باختگان کرونا در کشور به ۹ هزار و ۱۸۵ نفر رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha