عزیز فیلی روزجمعه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به بازدید چغتایی رئیس پایش و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور (مشاور رئیس برنامه بودجه کشور) از پروژه های مهم پاتاوه_دهدشت و آبرسانی از سد کوثر به دهدشت اظهار داشت: در این بازدید ۶۰۰ میلیاردر یال برای جاده پاتاوه - دهدشت و ۶۰۰ میلیارد ریال نیز برای تکمیل فاز اول آبرسانی از سد کوثر به شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام تصویب شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه برای تکمیل مسیر ترانزیتی پاوه به دهدشت ۲ هزارو ۵۰ میلیاردر یال اعتبار مورد نیاز است مقر شد تا پایان سال این ۶۰۰ میلیارد تزریق شود.
فیلی تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع تکمیل پروژه های نیمه تمام برای دولت مصوب شد دیگر اعتبار مورد نیاز بنا به پیشرفت کاری پرداخت شود.
وی گفت: با تزریق اعتبار مصوب پروژه آبرسانی پیش بینی می شود فاز اول این طرح تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
به گفته مسئولان کشوری و استانی محور ملی و جاده حیاتی پاتاوه – دهدشت با پیشرفت فیزیکی حدود ۹۰درصد نیمه نخست سال جاری باید به بهرهبرداری برسد.
این محور به طول ۱۳۶ کیلومتر دارای چهار قطعه است که ۲ قطعه اول ان در سال های گذشته به بهره برداری رسید.
قطعه دوم جاده ملی پاتاوه - دهدشت به طول ۲۸ کیلومتر و مشتمل بر پنج دهنه تونل به طول ۲هزار و۸۲۰ متر اردیبهشت ۹۶ به بهره برداری رسید.
۲۵ سال از آغاز ساخت جاده ملی و ترانزیتی پاتاوه به دهدشت در کهگیلویه و بویراحمد می گذرد، چهار دولت در این مدت طولانی تلاش کرده اند این جاده را به پایان برسانند اما همچنان روند لاک پشتی ساخت آن مردم حاشیه این جاده را آزار می دهد.
ساخت جاده ملی پاتاوه به دهدشت در سفر سال ۱۳۷۳رهبر معظم انقلاب به کهگیلویه و بویراحمد مصوب و یک سال بعد عملیات اجرایی آن آغاز شد.
همگان انتظار داشتند احداث این جاده مهم کمتر از ۱۰سال طول بکشد اما گذشت ۲۵ سال از شروع عملیات ساخت آن، داد مردم را هم درآورده است.
طرح آبرسانی به شهرهای چرام، دهدشت، سوق، لنده و روستاهای این مسیر در استان کهگیلویه و بویراحمد از سد کوثر گچساران، در اردیبهشت ۹۶ با حضور حمید چیت چیان وزیر سابق نیرو، استاندار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی کلنگ زنی شد.
تأمین آب شرب به میزان یک هزار و ۷۰۰ میلیون مترمکعب برای جمعیتی افزون بر ۱۵۲ هزار نفر در این چهار شهر پیش بینی شده است.
وزیر نیرو اضافه کرد: علاوه بر تأمین آب شرب این چهار شهر آب ۳۵۰ روستا در مسیر این طرح با جمعیتی بالغ بر ۸۷ هزارو ۷۰۰ نفر نیز تأمین خواهد شد.
اعتبار این طرح یک هزارو ۷۶۰ میلیارد ریال اعلام شد.
طول خط انتقال این طرح ۷۵ کیلومتر و جاده دسترسی به طول ۶۸ کیلومتر است.
در این طرح هشت باب مخزن ذخیره آب با ظرفیت ۵۰ هزار و ۵۰۰ متر مکعب و چهار واحد ایستگاه پمپاژ نیز پیش بینی شده است.
نظر شما