۳۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۱۲
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 83827442
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معطلی در ساماندهی بیماران خاص چهارمحال و بختیاری ۲ ساله شد

شهرکرد- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با انتقاد از ناهماهنگی دستگاه‌های مربوطه در ساماندهی بیماران خاص این استان، گفت: تهیه بانک اطلاعاتی که از ۲ سال گذشته به منظور ساماندهی بیماران خاص در دست کار قرار گرفته هنوز تکمیل نشده است.

جعفر مردانی روز شنبه در نشست پیگیری مشکلات بیماران خاص این استان افزود: رسیدگی به بسیاری از امور مربوط به بیماران خاص نظیر تعداد بیماران، میزان داروی مورد نیاز، تسهیلات اشتغالزایی و رفع مسائل و مشکلات این قشر در گرو تکمیل این بانک اطلاعاتی است که می‌طلبد در تکمیل آن تسریع شود.
وی، کمبود دارو و پزشک را از مهمترین مشکلات بیماران خاص استان اعلام کرد و گفت: رفع این مشکلات نیازمند تعامل و هم‌افزایی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان‌های مردمنهاد و خیرین است.
مردانی، با بیان اینکه بیماران دارای سه ویژگی مشترک دردمندی، نیازمندی و آبرومندی هستند، تصریح کرد: باید مسئولان و دستگاه‌های مربوطه تمام تلاش خود را به کار گیرند تا با حفظ آبرو و شان بیماران، نیاز آنها را پاسخگو بوده و از درد و رنج آنها بکاهند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری، پیشگیری را در اولویت برنامه‌های حوزه سلامت دانست و اظهار داشت: بر اساس شعار همیشگی پیشگیری بهتر از درمان است با فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی مناسب و گسترده می‌توان از شیوع بیماری در استان پیشگیری کرد و هزینه‌های درمان را کاهش داد.

مردانی در خصوص تامین دارو برای بیماران خاص در کوتاه‌ترین زمان نیز گفت: در این خصوص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی با داروخانه‌های متولی هماهنگی و برنامه‌ریزی لازم را داشته باشد.

دبیر انجمن بیماران تالاسمی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به مشکلات این بیماران، افزود: به شدت کمبود پزشک در استان احساس می‌شود و با وجود یک متخصص آنکولوژی که در مطب خصوصی خود ارائه خدمت می‌دهد، خدمات رسانی به بیماران تالاسمی بسیار محدود و ناچیز شده است.

عظیمه رستمی افزود: علاوه‌ بر کمبود پزشک، دارو نیز به اندازه کافی در استان وجود ندارد و بیماران برای تامین داروی مود نیاز خود به استان همجوار مراجعه می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: بسیاری از بیماران توان مالی مناسبی ندارند و به دنبال پیدا کردن شغل هستند اما در این خصوص هم موانعی فراروی آنها قرار دارد.

بیماری‌هایی نظیر دیالیز، پیوند کلیه، هموفیلی، تالاسمی، ام‌اس و انواع سرطان‌ها به عنوان بیماری‌ها خاص و صعب‌العلاج شناخته می‌شود.

بیماران خاص باید تا پایان عمر تحت درمان قرار گیرند.

سختی و هزینه‌های بالای درمان و شیوع کم بیماری از جمله ویژگی‌های بیماری‌های خاص به شمار می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha