علی ناجی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: به خاطر شیوع بیماری کرونا، هنوز زمان آغاز فصل کوچ در استان مشخص نشده و با تثبیت شرایط تا یک هفته آینده مشخص خواهد شد.
وی اضافه کرد: این مراکز شامل هفت پایگاه سلامت موقت و سه مرکز خدمات جامع سلامت موقت است که با هدف توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق عشایری و ایجاد مراکز بهداشتی درمانی فعالیت خواهد کرد.
وی بیان کرد: همچنین در راستای ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر به عشایر آذربایجانغربی ۶ خانه بهداشت در سطح مناطق عشایری راهاندازی میشود.
مدیرکل امور عشایر آذربایجانغربی گفت: عشایر این استان در ۵۵۰ منطقه حدود سههزار سیاه چادر برپا میکنند و تمهیدات لازم در جهت تسهیل تردد و تامین امنیت و امکانات بهداشتی و درمانی عشایر در هنگام کوچ به مناطق ییلاقی و در محل اتراق آنان اندیشیده شدهاست.
ناجی بیان کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته تاکنون مورد مشکوکی در خصوص بیماری کرونا در عشایر استان مشاهده نشدهاست.
وی بیان کرد: ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری با حدود ۱۰۴ هزار نفر جمعیت در ۱۶ شهرستان این استان مستقر هستند که حدود ۶۰۰ خانوار از آنها به ییلاقهای خارج از استان در دامنههای جنوب سهند و اطراف شهرستان مرند از توابع آذربایجان شرقی کوچ میکنند.
عشایر آذربایجانغربی، همه ساله با شروع فصل تابستان و بهبود پوشش طبیعت ۲ میلیون واحد دامی خود را به مناطق خوش آب و هوای ییلاقی کوچ میدهند.
چهار هزار خانوار از عشایر شمال استان بیشتر به مناطق ییلاقی چالدران کوچ میکنند و عشایر جنوب نیز به مناطق ییلاقی در دامنههای سهند و مراتع مرند، نقده، میاندوآب، شاهین دژ و بوکان میروند.
عشایر به مدت ۲ تا سه ماه در این مناطق حضور خواهند داشت و سپس کوچ خود را به مناطق قشلاقی آغاز میکنند.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.
نظر شما