ترامپ؛ بهره‌کشی سیاسی از ترفند مذاکره

۳ تیر ۱۳۹۹، ۹:۰۵
کد خبر: 83829555
اطهر اینانلو
ترامپ؛ بهره‌کشی سیاسی از ترفند مذاکره

تهران- ایرنا - موضع‌گیری جدید دونالد ترامپ در مورد ونزوئلا می‌تواند ابعاد جدیدی از طرح‌های وی پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را روشن کند. وی که در امور داخلی کشورش تحت فشار است، به فکر برگ برنده‌هایی برای تضمین پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ است.

به نظر می‌رسد دونالد ترامپ مسئله مذاکره با برخی کشورها را مطرح کرده تا حداقل بتواند امتیازی برای خود تا پیش از انتخابات بدست آورد.

 ترامپ که در این بُرهه زمانی به شدت در داخل آمریکا تحت فشار بوده، تلاش می‌کند با استفاده از اهرم مذاکره برگ برنده‌ای را در حوزه سیاست خارجی تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا بدست آورد. اوضاع آمریکا به دلیل شیوع کرونا و اعتراض‌های ضد تبعیض‌نژادی معادلات را پیش از انتخابات پیچیده کرده است به طوری که برخی کارشناسان به سخت بودن پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا اشاره کرده‌اند.

مذاکره اهرمی برای بقا؟                                                                                       

رئیس‌جمهوری آمریکا که همواره به دنبال شوآف فعالیتهایش بوده، بارها به گزینه مذاکره با کشورهای مختلف به عنوان مسیری در اجرای سیاست خارجی‌اش اشاره کرده است. دونالد ترامپ در مسیر مذاکره با رهبر کره‌شمالی تا توانست از آغاز دوباره مذاکره میان واشنگتن- پیونگ‌یانگ به عنوان امتیازی سیاسی بهره برد و تلاش کرد نشان دهد سیاست‌هایش جواب می‌دهد اما مدتی بعد اثبات شد که در این مسیر نتیجه مهمی بدست نیاورده است.

وی همچنین بارها مسئله مذاکره با ایران را مطرح کرده و مدعی است که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با او به توافق بهتری دست یابد اما مذاکره دوجانبه زمانی منصفانه و نتیجه‌بخش خواهد بود که صداقت سرلوحه آن باشد. ترامپ و دولتش نشان داده‌اند در مسئله مذاکره با ایران نه تنها صداقت نداشته بلکه همواره به دنبال تشدید فشارها علیه ایران بوده‌اند. در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، ترامپ به هر شکلی به دنبال بهره کشی از اهرم مذاکره به نفع جبهه سیاسی خود است. تمرکز وی بدست آوردن نتیجه کوتاه مدت است نه بلندمدت.

مذاکره با ونزوئلا ترفندی جدید

به نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری آمریکا در مسیر بدست آوردن برگ برنده در حوزه سیاست خارجی از طریق اهرم مذاکره به فکر گفت و گو با دولت نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا نیز افتاده است. هرچند به هیچ وجه نمی‌توان به صادقانه بودن مذاکره ترامپ با دولت کاراکاس دل بست اما احتمالا رئیس‌جمهوری آمریکا به این نتیجه رسیده است که می‌تواند در این مقطع زمانی از طریق گفت و گو با دولت مادورو بهره سیاسی مورد نیازش را ببرد. ترامپ ممکن است در ظاهر برای به دست آوردن امتیاز سیاسی پیش از انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا مواضع نرم‌تری را در قبال ونزوئلا در پیش بگیرد اما نباید فراموش کنیم که وی از زمان حضورش در کاخ سفید علنی در مورد کودتا در ونزوئلا و براندازی دولت قانونی مادورو سخن به میان آورده است بنابراین تغییر ناگهانی سیاستش در قبال این کشور منطقه آمریکای لاتین می‌تواند یا بیانگر شکست راهبردش باشد یا به راه انداختن نمایشی با هدف بهره‌کشی سیاسی برای انتخابات.

ترامپ در مصاحبه جدیدش در مورد مذاکره با مادورو اعلام آمادگی کرده و به طور تلویحی ناامیدی‌اش را نسبت به عملکرد مخالفان دولت کاراکاس به ویژه خوان گوایدو رهبر مخالفان ابراز داشته است.

رئیس‌جمهوری آمریکا از زمان حضورش در سمت ریاست جمهوری بر کنار رفتن مادورو از قدرت تاکید کرده و در این میان هم پیمانانش را به حمایت از خوان گوایدو وادار کرد بود. این در حالی است که دولت مادورو توانست با حمایت‌های داخلی و خارجی از جمله حمایت روسیه و چین در برابر طرحهای براندازی آمریکا مقاومت کند. ونزوئلا در حالی در سه سال اخیر به شدت با مشکلات جدی اقتصادی دست و پنجه نرم کرده که این چالش‌ها همچنان ادامه داشته و فشارهای واشنگتن نیز تشدید شده است.

ترامپ به شدت تلاش کرده فشارهای اقتصادی علیه ونزوئلا و دولت مادورو را تشدید کند تا بدین ترتیب اقتصاد ونزوئلا فرو بپاشد و زمینه مداخله در امور این کشور فراهم شود. اما تاکنون که راهبرد ترامپ در ونزوئلا نه تنها جواب نداده بلکه دولت مادورو توانسته با سازوکارهای مختلف در برابر فشارهای آمریکا به بقای خود ادامه دهد.

فشارهای دولت ترامپ علیه ایران و ونزوئلا در برخی زمینه‌ها نتیجه معکوس به دنبال داشته است. تشدید فشارها علیه تهران و کاراکاس حتی موجب گسترش روابط اقتصادی دو طرف شده به طوریکه ایران و ونزوئلا شجاعانه در مسیر تقویت مراودات اقتصادی‌شان به طور علنی گام برداشته‌اند . انتقال نفتکش‌های حامل بنزین از ایران به ونزوئلا در حالی انجام شده که پیشتر نگرانی‌هایی در مورد اقدام آمریکا علیه این نفتکش‌های ایران وجود داشت اما واشنگتن به رغم تبلیغات گسترده نتوانست مانع از انتقال محموله‌های بنزین به ونزوئلا شود.

دوره مذاکره همزمان با اعمال فشار تمام شده است. ترامپ در حالی موضوع مذاکره با کشورها را مطرح می‌کند که یکی دیگر از اهداف وی انحراف اذهان عمومی آمریکا نسبت به شرایط دولتش است.

شکی در بهره‌کشی سیاسی ترامپ از اهرم مذاکره و نیاز مبرم وی به امتیازات جدید برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha