«بن هاجز» ژنرال بازنشسته آمریکایی کاهش احتمالی نظامیان این کشور در آلمان را یک اشتباه خواند و در عین حال در مورد امید بیش از حد برای تغییر احتمالی در کاخ سفید هشدار داد.
فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در اروپا امروز (سه شنبه) در گفت و گو با خبرگزاری د. پ. آ. آلمان برنامه دولت آمریکا برای کاهش نظامیان این کشور در آلمان را تضعیف کل ایالات متحده و ناتو توصیف کرد.
وی گفت: من شنیده ام که این اقدام برای مجازات آلمان است. متأسفانه این عدم درک کامل را نشان می دهد، چرا که نظامیان ما در آنجا برای دفاع از آلمان نیستند ، بلکه به خاطر دفاع از خود ما در آنجا حضور دارند. از این رو در صورت کاهش نظامیان در آلمان ، ایالات متحده خود را تضعیف می کند.
فرمانده پیشین نیروهای زمینی ارتش آمریکا در اروپا با بیان این که دلیل حضور نظامیان مستقر در آلمان، کمک به تقویت سریع نیروهای آمریکایی در یک بحران است افزود: این کاهش همچنین 'هدیه ای به کرملین' خواهد بود. در واقع با این که روسیه رفتار خود را تغییر نداده، ایالات متحده نیروهای خود را در آلمان کاهش می دهد.
این ژنرال پیشین ۶۲ ساله که از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ فرمانده نیروهای زمینی آمریکا در اروپا بود ، گفت: این تصمیم، برایند یک تحلیل استراتژیک نیست بلکه صد درصد محاسبه ای سیاسی است که احتمالاً تاثیرگذاری بر رای دهندگان آمریکایی را هدف قرار داده است.
وی با این حال یادآور شد: ما دقیقاً نمی دانیم که این اتفاق می افتد یا نه. ما هنوز یک برنامه رسمی برای عملی شدن این تصمیم ندیده ایم. اما اگر نظامیان آمریکایی به عنوان مثال از آلمان به لهستان منتقل شوند، بدون پیامد نخواهد بود.
هاجز تاکید کرد: این در حالی است که لهستان نیز هنوز آماده نیست؛ ما با آلمان بر سر دستورالعملی که تمامی جنبه های قانونی ماندن سربازان آمریکایی را در بر می گیرد ، به توافق رسیده ایم. اما هنوز با لهستان آن را نداریم.
این مقام سابق ارتش آمریکا با انتقاد از رویکرد سختگیرانه ترامپ در قبال آلمان گفت: گاهی اوقات انتقادات شدیدتری از سوی دولت ترامپ راجع به آلمان نسبت به کره شمالی یا کرملین می شنویم. گمان می کنم این کمک نمی کند و اشتباه است.
هاجز همچنین به آلمان در مورد امیدهای اغراق آمیز برای تغییر احتمالی در کاخ سفید پس از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر هشدار داد و یادآور شد: تفکر راهبردی آلمان نباید مبتنی بر این باشد که رئیس جمهوری آمریکا چه کسی خواهد بود. حتی اگر رئیس جمهوری دیگری بر سرکار بیاید دولت جدید و مردم آمریکا انتظار دارند که آلمان به تعهدات خود عمل کند.
ترامپ و سفیر پیشین آمریکا در برلین طی ماه های اخیر خودداری آلمان از پرداخت سهم ۲ درصدی از بودجه ناتو را به باد انتقاد گرفته و خواهان پرداخت این سهم از سوی دولت «آنگلا مرکل» شده اند. در پی جدی گرفته نشدن این درخواست از سوی برلین، ترامپ تهدید کرده که ۱۰ هزار نظامی آمریکا را از آلمان خارج می کند. کارشناسان علاوه بر این این تهدید را در راستای اعمال فشار به آلمان برای پذیرش دیگر خواسته های واشنگتن از جمله توقف پروژه خط انتقال گاز روسیه به اروپا موسوم به «نورد استریم ۲» ارزیابی می کنند.
نظر شما