محسن پیش بین روز چهارشنبه به رسانههای دزفول اعلام کرد: هنگامی که یک نفر در خانواده به بیماری کرونا مبتلا میشود پروتکل رعایت فاصله ۲ متری برای او صدق نمیکند زیرا ترشحات ویروسی مانند سرفه و تنفس بسیار آلوده هستند.
وی گفت: در مطالب علمی عنوان شده از هفت تا ۳۷ روز امکان پخش شدن شدید ویروس وجود دارد که امکان انتشار از طریق سطوح مختلف به ویژه سطوح فلزی صاف، وسایل آشپزخانه مانند کتری، گاز، سینک و دستگیره در وجود دارد.
این فوق تخصص ریه اظهارداشت: هر تنفس معمولی اگر یک واحد ویروس را منتشر میکند، حرف زدن و سرفه یا عطسه ۲۰ واحد ویروس را منتشر میکنند.
وی افزود: بیماری که در قرنطینه بسر میبرد بهتر است در خانه صحبت نکند و همه اعضای خانواده و اقوام از ملاقات وی خودداری کنند و با تلفن، وسایل مجازی و تماس تصویری با او در ارتباط باشند.
پیش بین گفت: حتما باید برای فرد بیمار مبتلا به کرونا یک اتاق جداگانه در نظر گرفته و سعی شود فرد بیمار فقط برای کارهای ضروری، احتیاجات بهداشتی و استحمام از اتاق بیرون آید.
وی افزود: غذای فرد بیمار و آب باید به اتاق جداگانه برده و ظرفهایش جداگانه و در شرایط کاملا بهداشتی شست و شو شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بر ضرورت قرنطینه شدن ۲ یا سه هفتگی فرد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ تاکید کرد و گفت: بعد از استحمام فرد بیمار، حمام باید استریل و ضمن استفاده فن برای عوض شدن هوا تا ۴۵ دقیقه از حمام استفاده نشود.
وی با بیان اینکه هنگام استفاده فرد بیمار از سرویس بهداشتی، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه فن دستشویی روشن بماند، افزود: تا حد امکان فرد بیمار از تماس با دستگیره و یا دیگر وسایل منزل خودداری کند و درصورت ضرورت پس از استفاده نسبت به ضدعفونی آنها اقدام شود.
این فوق تخصص ریه اظهارداشت: از آنجا که این ویروس بسیار شدید و فعال بوده و درصد زیادی از افراد مبتلا بدون علامت هستند، ممکن است اعضای دیگر خانواده به ویژه اطفال نیز مبتلا شده و علامت نداشته باشند لذا همه اعضای خانواده باید در خانه از وسایل بهداشتی و ماسک استفاده کنند.
وی با اشاره به کم توجهی مردم خوزستان به این بیماری افزود: درصورت ابتلای یک نفر از اعضای خانواده، بقیه اعضا نیز باید قرنطینه شوند چراکه این بیماری در دزفول و خوزستان شایع شده است.
این فوق تخصص ریه درخصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی هنگام برگزاری امتحانات پایه دوازدهم نیز گفت: تدابیر لازم برای حضور دانش آموزان در مراکز امتحانی دیده شده و دانش آموزانی که به بیماری کرونا مبتلا هستند یا یکی از اعضای خانواده آنها درگیر شده است در مکانی جداگانه و با رعایت فاصله اجتماعی بیشتر حاضر خواهند شد.
وی افزود: فرد بیمار باید نسبت به دیگران دلسوز باشد و به همه اعلام کند بیمار است؛ پس از ورود به حوزه امتحانی مراقبان را مطلع کند تا اقدامات لازم انجام شود.
پیش بین اظهارداشت: دانش آموزان درگیر کرونا هنگام حضور در حوزههای امتحانی باید از وسیله شخصی برای تردد استفاده کنند و یه هیچ عنوان توقف غیرضروری در محیط نداشته باشند و صحبت نکنند.
دزفول پس از اهواز بیشترین آمار ابتلا به کرونا را در استان خوزستان دارد.
بنا به اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجموع آمار مبتلایان به کرونا در کشور تا عصر روز گذشته(سه شنبه) به ۲۰۹ هزار و ۹۷۰ نفر رسیده است.
نظر شما