«سجاد بنابی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: در بازه اسفند تا فروردینماه، چالش اصلی ما هسته شبکه ملی و گیتوی (Gateway) بینالملل نبود، چالشی که بیش از هر چیزی با آن رو به رو شدیم به لایه دسترسی، کندی اینترنت ثابت و مشکل خدمترسانی اپراتورها به دلیل پر شدن ظرفیتهای فرکانسیشان برمیگشت.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در خصوص ارائه تسهیلات از سوی این شرکت برای مرتفع کردن این مشکلات گفت: اپراتورهای بزرگ همراه کشور که اکنون به بلوغ رسیدهاند، معمولا امکانات فنی خوبی دارند اما اپراتورهای ثابت محدودیتهای بیشتری دارند و گاهی اوقات شرکت زیرساخت سعی کرد کمکهای تجهیراتی به این اپراتورها ارائه کند.
وی اضافه کرد: همراهی ما با این شرکتها بیشتر به شکل فنی بود. خاطرم است در اسفند پارسال یکی از شرکتهای ارائه دهنده اینترنت ثابت به تجهیزات انتقال نیاز داشت که آن را از انبار زیرساخت، به صورت امانی تهیه کردیم؛ این کار را چندین مرتبه انجام دادیم.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه تسهیلاتی که از سوی زیرساخت به کسبوکارها ارائه شد، صرفاً فنی نبود، اظهار داشت: تخفیفهای مالی نیز ارائه شد، بابت ارائه ۱۰۰ گیگ اینترنت رایگانی که از سوی FCP ها به مردم ارائه شد، طی دو ماه اسفند و فروردین تسهیلاتی بهاندازه ۳۰۰ میلیارد تومان اختصاص دادیم. تمام اینها به دسترسی بهتر مردم به خدمات، فروشگاههای آنلاین، آموزش، سلامت و سرگرمی منجر شد و کمک کرد مردم در خانه بمانند.
«زمانی که وزیر ارتباطات در شرکت ارتباطات زیرساخت حضور داشت، توسعه فیبر نوری کشور به شکل جدی دنبال شد»، بنابی با این توضیح میگوید: بعد از آن در ساختار هسته شبکه ملی اطلاعات و شبکه بینالملل طرحی را تدوین کردیم که کارشناسان آن زمان اعتقاد داشتند این طراحی «اور دیزاین» است.
وی افزود: ملاک توسعه ما این بود که شبکه باید حداقل ۱۵۰ درصد ترافیکی که در آن تبادل میشود ظرفیت داشته باشد.
عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: آن زمان ظرفیت ترافیک شبکه داخلی پایین و ترافیک بینالملل ۶ برابر بود، اما امروز بیش از ۵۰ درصد ترافیک بینالملل، در فضای داخلی تولید و تبادل میشود. این حجم از ترافیک که در دروان کرونا به چندین برابر ظرفیت رسید، نیاز به زیرساختی داشت که درگذشته پیشبینیشده است. اگر این زیرساخت وجود نداشت، هیچکدام از موارد آموزش مجازی، سلامت الکترونیک، کسبوکار دیجیتال و خریدوفروش در فضای مجازی به این شکل پیش نمیرفت.
نظر شما