روناک تاسا روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این عملیات موفقیتآمیز، ۲ نفر از اعضای این شبکه دستگیر و ۲ دستگاه فلزیاب به همراه آلات و ادوات حفاری از قبیل بیل، کلنگ، تیشه و پتک ضبط و جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی اظهار داشت: تعداد نیرو و امکانات لازم جهت مقابله با حفاران غیرمجاز در این شهرستان کم و محدود است و فرهنگسازی در این بین شاید بهترین راهکار جهت مقابله با این دست درازیها به آثار تاریخی است.
رییس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری اشنویه افزود: تشکیل ۱۰ انجمن میراث فرهنگی متشکل از شورا، دهیار و معتمدان در روستاهای «اسلاملو»، «نرزیوه»، «ترسهبلاغ»، «دهشمس»، «حسن نوران» و «میراوه»، شدت بخشیدن به برخورد با حفاران و تشدید سرکشی شبانه از محوطههای تاریخی از جمله اقدامات این اداره جهت جلوگیری از حفاری غیرمجاز در این شهرستان بوده که نتایج خوبی همراه داشته است.
تاسا گفت: طی سه ماه اخیر و با افزایش سرکشی و تشدید برخورد با حفاران غیرمجاز و همراهی مردم، پنج حفار غیرمجاز و افراد خاطی شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شده اند.
اشنویه، یکی از مناطق مهم تاریخی و باستانی آذربایجانغربی به شمار میرود که دارای ۱۰۶ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی از جمله تپه «دینخواه»، «کتیبه کیلاشین»، «قلعه قلاتگاه»، «کتیبه عینالروم»، «قبرستان مارابراهیم» و تومولوسهای «سوجه»، «گندویلا»، «حسن نوران»، «ملااحمد» و «سیاوان» دارد.
این شهر مرزی همچنین به دلیل داشتن پنج کتیبه از ۱۰ کتیبه مهم اورارتویی به کانون آثار برجامانده اورارتویی در کشور تبدیل شده و شناسایی این کتیبههای مهم از جمله «کیلهشین» و «عینالروم» باعث شده است تا کارشناسان آثار باستانی و تاریخی و باستانشناسان از این منطقه به عنوان بهشت باستان شناسی یاد کنند.
نظر شما