عباس پورمیدانی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: ۳۲ هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم، جو، کلزا و ذرت اختصاصیافته است که در تامین امنیت غذایی مهمترین نقش را دارد.
وی افزود: همچنین در مزارع قم، یونجه، پنبه، صیفیجات و محصولات دیگر بهتناسب شرایط آب و هوایی مناطق مختلف استان کشت میشود و کشاورزان قمی مهارت بالایی در فرآیند تولید محصولات زراعی دارند.
وی ادامه داد: به دلیل محدودیت منابع آبی و شرایط اقلیمی خاص استان، گسترش سطح زیر کشت مزارع در دستور کار نیست و تلاش میکنیم با ارتقای بهرهوری، میزان برداشت محصول از سطح زیر کشت موجود را افزایش دهیم.
پورمیدانی گفت: سالانه ۴۰۸ هزار تن محصول در بخش زراعی استان تولید میشود که رقم قابلتوجهی است و این میزان با بهکارگیری روشهای جدید کشت و سامانههای نوین آبیاری، استفاده بهتر از نهادهها و ارتقای دانش کشاورزان رو به افزایش است.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان قمی تجربه بسیار زیادی در زراعت دارند، افزود: تولید محصولات زراعی در قم علاوه بر اینکه در تامین امنیت غذایی شهروندان نقش زیادی دارد موجب بالا رفتن توان استان در تامین خوراک دام میشود و به همین دلیل از منظر اقتصادی دارای جایگاه مهمی است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
نظر شما