۴ تیر ۱۳۹۹، ۱۲:۳۶
کد خبرنگار: 1031
کد خبر: 83832311
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیشگیری از اعتیاد باید قبل تبدیل به آسیب صورت گیرد

اصفهان- ایرنا- معاون پیشگیری اداره‌کل بهزیستی اصفهان گفت: پیشگیری اولیه برای مبتلا نشدن به دام اعتیاد باید قبل از حاد شدن مساله و تبدیل آن به یک آسیب صورت گیرد.

سمیه کریمی روز چهارشنبه به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران افزود: اگر پیشگیری اولیه در زمان خودش انجام نشود در ادامه مسیر سخت درمان و هزینه‌های بالای آن به افراد و جامعه تحمیل می‌شود.

وی تاکید کرد: پیشگیری باید در قالب فعالیت اجتماع محور صورت گیرد و با اطلاعات کافی و دانش کافی بسیار بهتر می‌توان این شیوه فعالیت را پیش برد.

‌معاون پیشگیری اداره‌کل بهزیستی اصفهان افزود: بر این اساس تمام برنامه‌های پیشگیری در بهزیستی به سمت آگاه‌سازی، حساس‌سازی و اطلاع‌رسانی به جامعه هدف شامل خانواده‌ها، نوجوانان و جوانان است.

وی اعتیاد را جز فعالیت‌های اولیه بهزیستی در حوزه پیشگیری برشمرد و گفت: بر این اساس اقدامات بهزیستی در حوزه اعتیاد به سه دسته اولیه، ثانویه و ثالثیه تقسیم شده است.

کریمی، پیشگیری اولیه را شامل انتشار اطلاعات، برنامه‌های آموزشی و برگزاری نشست‌ها بمنظور آگاه‌سازی مردم از پیامدهای اعتیاد ذکر و اضافه کرد: اقدامات ثانویه بمنظور شناسایی افراد گرفتار در دام اعتیاد و هدایت آنها به سمت درمان است و اقدامات ثانویه بمنظور کاهش آسیب افرادی صورت می‌گیرد که درگیر مساله اعتیاد شده‌اند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی اصفهان یادآور شد: اکنون ۵۵ مرکز سرپایی برای افرادی که قصد ترک اعتیاد دارند ولی امکان بستری شدن ندارند در استان دایر است که در این مراکز روانپزشکان، روانشناسان و مددکاران به مشاوره و کمک به این افراد می‌پردازند.

وی به وجود ۸۷ مرکز اقامتی فعال در استان اشاره کرد که در این مراکز افراد به مدت ۲۱ روز مراجعه می‌کنند و به شیوه‌های پرهیزمدار و بدون استفاده از دارو به سمت بهبودی حرکت می‌کنند.

کریمی، به مرکز اجتماع درمان مدار در استان به عنوان اولین استان در کشور اشاره کرد و گفت: در این مرکز برای معتادان پس از سم‌زدایی به مدت چهار ماه به شیوه پرهیزمدار اقدام می‌شود و در نهایت به توانمندسازی آنها و رفع مشکل اشتغال و بازگشت به خانواده آنها اقدام می‌شود.

وی همچنین به اقدامات کاهش آسیب در بهزیستی استان اشاره کرد و گفت: در این راستا پنج تیم سیار وابسته به مراکز در مناطق مختلف استان به تامین لوازم مصرفی معتادان شامل سرنگ و لوازم پیشگیری می‌پردازند.

کریمی، از دیگر اقدامات بهزیستی را راه‌اندازی ۲ مرکز موبایل سنتر(خودرویی که مناسب‌سای و مجهز به تمام تجهیزات و وسایل لازم برای کاهش آسیب شد)عنوان کرد که به مناطق لنجان، خمینی شهر و مبارکه خدمات‌رسانی می‌کند.

وی یادآور شد: سال گذشته حدود ۹۵۰ مرد و ۲۸۰ زن آسیب دیده و در معرض آسیب اعتیاد از خدمات مراکز موبایل سنتر استان بهره‌مند شدند.

کریمی به راه‌اندازی سومین مرکز موبایل سنتر برای منطقه شمال اصفهان تا پایان اشاره کرد و گفت: این مرکز که در هفته بهزیستی راه‌اندازی می‌شود به آسیب‌دیدگان شهرستان‌های برخوار، شاهین شهر و شمال استان خدمت‌رسانی می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت اشتغال برای بهبودیافتگان از اعتیاد گفت: در این راستا سال گذشته وام خوداشتغالی به بالغ بر ۳۰۰ نفر از بهبودیافتگان در استان پرد اخت شد.

معاون پیشگیری اداره‌کل بهزیستی اصفهان با اشاره به شرایط حاضر به لحاظ شیوع بیماری کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن گفت: بر این اساس برخی از برنامه‌های این معاونت از جمله نمایشگاه به صورت مجازی برپا می‌شود.

کریمی با اشاره به بازگشایی کمپ‌ها به مرور گفت: این مراکز نیز با پذیرش نیمی از مراجعان و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعالیت خود را آغاز می‌کنند.
۲۶ ژوئن مقارن با پنجم تیر بعنوان "روز جهانی مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر" و  ۳۱ خرداد تا ششم تیر بعنوان "هفته مبارزه با مواد مخدر" نامگذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha