مقام معظم رهبری اردیبهشت ماه ۹۹ در دیدار با نمایندگان تشکل های دانشجویی در بخشی از سخنان خود با اشاره به تأکیدهای فراوان درباره توجه به مسئله جوان، گفتند: خوشبختانه اکنون توجه ویژهای برای حضور جوان ها در بخش های مختلف به وجود آمده و به دیدگاههای آنان و حضور جوانان در مدیریت های میانی اهتمام به چشم می خورد.
حضرت آیتالله خامنهای به برخی اقدامات خوب در محیطهای دانشجویی و حوزههای علمیه نیز اشاره کردند و افزودند: طرح برخی مسائل در قالب مسئلهمحوری، پرداختن به مسائل متعدد بینالمللی و فعالیت های جهادیِ شگفتانگیز از جمله این اقدامات است.
یکی از توصیههای ایشان به جوانان میهن «برافراشته نگه داشتن پرچم آرمانخواهی و مطالبهگری» بود. مقام معظم رهبری مباحث امروز دانشجویان را جلوهای از این آرمانخواهی خواندند و افزودند: ممکن است همه مطالبات قابل اجرا نباشد اما مهم این است که بازگو شود تا اصل بسیار باارزش آرمانخواهی همچنان زنده و پرنشاط بماند و اجازه ندهد راه انقلاب گم یا منحرف شود.
در چند سال اخیر فعالیت تشکل ها و کانون های دانشجویی که زیرمجموعه فعالیت های فرهنگی است، با تاکیدات مقام معظم رهبری و توجه ویژه وزارت علوم به فعالیت فرهنگی دانشجویان، با تغییر برخی آیین نامه ها و تسهیل سازی روند فعالیت ها رنگ و بوی تازه ای گرفته و دانشجویان توانسته اند با آزادی بیان بیشتری به طرح نقطه نظرات خود بپردازند که این موضوع یکی از اهداف معاونت فرهنگی وزارت علوم بود و تا حدودی محقق شد.
غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دی ماه سال گذشته در نشست بانوان کارشناس امور فرهنگی دانشگاههای تهران، بر لزوم بازنگری در فعالیتهای فرهنگی و تنوعبخشی آنها با هدف جذب بیشتر دانشجویان تاکید کرد.
همچنین در چند سال گذشته اعطای مجوز به نشریات و تشکل های دانشجویی بسیار تسهیل و برگزاری کرسی های آزاداندیشی، مناظره های دانشجویی و ارائه نقطه نظرات دانشجویان در فضای دانشجویی رویکرد تازه ای به خود گرفت که در نهایت موجب نشاط، پویایی و امید بیشتر در فضای دانشگاهی شد و هدف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه فعالیت های فرهنگی نیز همین بوده است.
عقاید مختلف به راحتی در دانشگاه مطرح میشود
وحید شالچی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: ماهیت فعالیت کانون ها و تشکل های دانشجویی متفاوت است؛ به صورتی که کانون ها وجه هنری و فرهنگی و تشکل ها وجه سیاسی برجسته تری دارند.
وی با بیان اینکه کانون ها و تشکل ها مزیت های متفاوتی با یکدیگر دارند، تصریح کرد: مزیت کانون ها این است که به ارتقای سرمایه فرهنگی کمک می کنند و انسجام اجتماعی را بالا می برند. همچنین آموزش هنر که ضعف نظام آموزش ما نیز هست، توسط کانون های هنری دانشگاه ها ارتقا می یابد.
معاون فرهنگی دانشگاه علامه تصریح کرد: در سال های اخیر گسترش و رشد زیادی به لحاظ حجم فعالیت ها، تعداد تشکل ها و انجمن ها داشته ایم. همچنین تشکل های دانشگاه در چارچوب قانون تا آنجایی که توانسته اند آزاداندیشی را گسترش داده اند که البته در این زمینه بدون چالش نبوده ایم.
شالچی با بیان اینکه در زمینه فعالیت تشکل ها و آزادی اندیشه به آرمان های مطلوب نرسیده ایم، عنوان کرد: در سال های اخیر فضای مثبت تری ایجاد شده و همچنین سعی شده که مابین تشکل ها همگرایی مطلوب تری شکل بگیرد تا طرح مباحث علمی و چالشی به خوبی مطرح شده و عقاید مختلف به راحتی در دانشگاه بازگو و ارائه شود.
معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: در سال های اخیر اینکه دانشجویان بتوانند به راحتی عقاید خود را مطرح کنند، پیشرفت خوبی داشته است و به طور کلی فعالیت های تشکل های دانشجویی در ۶ سال گذشته با فراز و نشیب هایی همراه بود اما از لحاظ کمی و کیفی روند صعودی داشته است.
نظر شما