حجتالاسلام محمد حسن کاویانی راد روز چهارشنبه در گفت وگویی زمان برگزاری کنگره بینالمللی نفسهای سوخته را در روز هفتم تیر ماه از ساعت ۱۷ الی ۱۸ با محوریت نکوداشت شهدا و جانبازان بمباران شیمیایی سردشت در تهران اعلام کرد و افزود: روز هشتم تیرماه به مناسبت بمباران شیمیایی مردم بیگناه، بیدفاع و مظلوم سردشت، در روز شمار تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز بینالمللی مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی نامگذاری شده است و بنیاد شهید و امور ایثارگران هرساله به این مناسبت برنامههای مختلف و متنوعی را در سطح بینالمللی و ملی برگزار کرده است.
وی گفت: علاوه بر قربانیان سلاحهای شیمیایی در سردشت؛ آمریکا با بمباران اتمی، مردم بیدفاع هیروشیما، ناکازاکی و ... را نیز هدف قرارداد که هرساله برنامههای مختلفی در سطح گروههای مردمی علیه مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی انجام میشود و سردشت نماد قربانی این سلاحها است.
کاویانی ادامه داد: این کنگره نیز به مناسبت تجلیل از شهدای سردشت، تکریم از جانبازان و پاسداشت بردباری و پایداری مردم این شهر، تشریح تبعات و آثار سلاحهای اتمی در سطح جهان با حضور سعید اوحدی معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و تعدادی از خانوادههای معظم شهدا و جانبازان قربانی سلاحهای شیمیایی برگزار میشود.
وی ادامه داد: همزمان با این مراسم بهصورت آنلاین تعدادی از خانوادههای شهدای سردشت، جانبازان، استاندار و نماینده ولیفقیه در آذربایجان غربی با رعایت مسائل بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا در گلزار مطهر شهدای سردشت و در محل حادثه از طریق ویدئو کنفرانس با کنگره مرکزی در ارتباط هستند، از سوی دیگر با هماهنگیهای وزارت امور خارجه با مقر منع سلاحهای هستهای در لاهه و برخی مسئولان شهر هیروشیما و ناکازاکی نیز ارتباط مستقیم تصویری در مورد قربانیان سردشت خواهیم داشت.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد خاطرنشان کرد: در این کنگره از تعدادی از خانوادهها و جانبازان قربانی سلاحهای شیمیایی در سردشت در ستاد مرکزی و شهر سردشت تجلیل میشود، امیدواریم روزی جامعه به صلح، آرامش و امنیت برسد و تمامی سلاحهایی که علیه جان و امنیت مردم در سراسر کشور بهکاربرده میشود از عرصه جهانی رخت بربندد.
شهرستان مرزی سردشت به عنوان نخستین شهر جهان است که درتیرماه سال ۱۳۶۶ هدف بمباران شیمیایی قرار گرفت. بر اثر این بمباران وحشیانه تاکنون ۱۱۱ نفر به شهادت رسیده و بیش از شش هزار نفر نیز مصدوم شده اند. گازهای شیمیایی به کاربرده شده در بمباران هایی که تیرماه ۱۳۶۶ از سوی جنگنده بمب افکن های ارتش عراق به شهر سردشت در شمال غرب ایران صورت گرفت، باعث ایجاد زخم ها و تاول های وحشتناک درمیان مجروحین حادثه شد و در این میان کودکان بیش از دیگران دچار صدمه شدند و اغلب آنان بر اثر خفگی جان به جان آفرین تسلیم کردند. بمباران های شیمیایی جنگ تحمیلی در کشورمان نیز تاکنون موجب به شهادت رسیدن ۱۰ هزار نفر و مصدوم شدن ۱۲۳ هزار نفر شده است. شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
نظر شما