مواضع این وزیر پاکستانی در واکنش به ادامه دخالت واشنگتن در مشارکت اقتصادی اسلامآباد و پکن در قالب طرح راهروی اقتصادی موسوم به «سی پک» و اتهام اخیر آمریکا مبنی بر شفاف نبودن بودجه جدید پاکستان، عنوان میشود.
خانم «شیرین مزاری» در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: آمریکا، بودجه پاکستان را فاقد شفافیت میداند، اما مشخص است که همه چیز مربوط به هدف قراردادن طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (CPEC) میباشد.
وی تداوم سیاستهای مداخلهجویانه واشنگتن را به مثابه «تقلای آمریکا برای زنده کردن دکترین مونرو» دانست و افزود که روشن است که این دکترین اکنون در یک زمینه بسیار وسیع زنده شده و میکوشد از آمریکایی لاتین تا دیگر نقاط جهان را به حوزه نفوذ کاخ سفید تبدیل کند، اما این سیاست راه به جایی نمیبرد.
دکترین مونرو (Monroe Doctorine) یک نظریه سیاسی آمریکایی بود که در ۲ دسامبر ۱۸۲۳ میلادی توسط «جیمز مونرو» رئیس جمهوری وقت آمریکا اعلام شد. این دکترین مخالف استعمار یا دخالت قدرتهای اروپایی در کشورهای تازه استقلال یافتهٔ قاره آمریکا بود. بر اساس این دکترین، دولت ایالات متحده تصمیم گرفت که از دخالت در جنگهای بین قدرتهای اروپایی و مستعمرات آنها خودداری و وقوع جنگ یا فعالیت استعماری در قاره آمریکا را به عنوان حرکتی خصمانه تلقی کند.
وزیر امور حقوق بشر پاکستان تاکید کرد: طرح راهروی مشترک با چین به پیشرفت خود ادامه خواهد داد. جهان تغییر کرده و کسانی که به دنبال نفوذ و تاثیرگذاری هستند، ابتدا باید پویایی جدید جهانی را درک کنند.
آمریکا که مخالف سرسخت مشارکت تجاری اسلامآباد و پکن به ویژه طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان - چین بوده و رقیب خود را به استفاده از اهرم وامهای هنگفت علیه پاکستان متهم میکند، این بار مدعی عدم شفافیت در بودجه سال مالی جدید این کشور به ویژه بندهای مربوط به مشارکت اقتصادی با چین شده است.
وزارت امور خارجه آمریکا بتازگی گزارشی با عنوان «شفافیت مالی ۲۰۲۰» را منتشر و دولت پاکستان را به عدم پایبندی به شفافسازی در بودجه جدید این کشور متهم کرده است.
نظر شما