بر اساس گزارش امروز (جمعه) رسانههای انگلیس، این سرمایهگذاری به ارزش ۵۰۰ میلیون پوند، معادل ۲۰ درصد از سهام شرکت «وانوب» خواهد بود که سه ماه پیش به دلیل مشکلات مالی ناشی از بحران شیوع «ویروس کرونا» (کووید-۱۹) اعلام ورشکستگی کرد.
این شرکت در ماه مارس (اسفند/فروردین) گذشته پس از آنکه نتوانست برای دریافت کمک مالی ۲ میلیارد دلاری با سرمایهگذاران به توافق برسد، اعلام ورشکستگی کرد. «وانوب» پیشتر هم برای دریافت وام ۵۰۰ میلیون پوندی به دولت انگلیس درخواست داده بود، اما طرف لندنی خواستار خرید بخشی از سهام شرکت در ازای پرداخت اعتبار شده بود.
اکنون سرمایهگذاران از سراسر جهان از جمله چین و فرانسه برای خرید سهام وانوب که مقرش در لندن و کارخانهاش در آمریکا قرار دارد، صف کشیده، اما به نظر میرسد که رایزنیهای انگلیس و آمریکا در مراحل پایانی قرار دارد.
گفته میشود بیشتر مدیران ارشد این شرکت آمریکایی و ماهوارههای آن در چارچوب طرح تجاری مشترک با شرکت «ایرباس» در ایالت فلوریدا قرار دارند. وانوب که قصد داشت صدها ماهواره جدید تولید کند، وعده داده که تجهیزات و کارخانجات خود را به انگلیس منتقل میکند.
این تحول در حالی صورت میگیرد که ماهها مطالعه دولت انگلیس درباره راهاندازی سامانه ملی فضایی که به حدود ۴ تا ۵ میلیارد پوند سرمایه نیاز دارد با توجه به بحران اقتصادی این کشور بر اثر شیوع ویروس کرونا، سرانجام به سرمایهگذاری در شرکت ورشکسته وانوب آمریکا ختم شد.
انگلیس هفته گذشته هم تفاهمنامه جدیدی را برای مشارکت شرکتهای آمریکایی در راهبرد فضایی این کشور امضاء و ادعا کرد که این اقدام، کشور را یک گام به پرتاب اولین ماهواره از خاک انگلیس نزدیکتر میکند.
دولت محافظهکار «بوریس جانسون» با تخصیص ۴۰ میلیون پوند اعتبار برای راهاندازی سامانه ناوبری ماهوارهای خود، همچنان امیدوار است که با قابلیتهای پرتاب بومی، بتواند به عنوان یک مرکز اصلی در خط مقدم صنعت فضای خصوصی رشد کند.
«کرن پیرس» سفیر انگلیس در آمریکا پس از امضای تفاهمنامه با «کریستوفر فورد» مشاور وزیر امنیت بینالملل آمریکا، همکاری دو کشور را فصلی جدید در روابط «فرا آتلانتیک» خواند که شرکتهای آمریکایی را قادر میسازد از خاک انگلیس به فضا ماهواره پرتاب کنند.
این در حالیست که کارشناسان پیشبینی میکنند راهاندازی این فناوری با کمتر از ۳ میلیارد پوند سرمایه هرگز امکانپذیر نیست.
اتحادیه اروپا با اختصاص سرمایهای معادل ۱۴.۴ میلیارد یورو برای سامانه ماهوارهای «گالیله»، دسترسی شرکتهای انگلیسی به این سامانه را از ۴ ماه پیش قطع کرده است.
انگلیس ۱۱ بهمن ماه سال ۱۳۹۸ به دنبال رای مردم این کشور، رسما اتحادیه اروپا را ترک کرد و به ۴ دهه روابط دو طرف پایان داد.
نظر شما