حمایت از فعالیت زنان، جامعه را صلح آمیزتر می‌کند

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) در خصوص نقش زنان در جامعه معتقد است: با تقویت حضور فعال زنان، جامعه صلح آمیزتر شده و رنگ و بویی تازه می گیرد و زندگی در جامعه‌ای مملو از لطافت مادرانه خوشایندتر می‌‎شود.

زنان و دختران ایرانی در عرصه های علمی همچون مریم میرزاخانی، ورزشی مانند بانوان مدال آور در المپیک و بازی های جهانی، سیاسی و فرهنگی همچون به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و زنان سرپرست خانوار نقشی اساسی داشته و ثابت کرده اند که می توانند کارهای دشوار را به نتیجه برسانند و اگر در قامت نقش های مدیریتی نیز ظاهر شوند، عملکرد خوبی خواهند داشت. بر اساس نقش کلیدی و اثرگذار زنان در جامعه، معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهوری در امور بانوان و خانواده نیز در سال ۹۷ از شش برابر شدن سهم بانوان در مدیریت دولت خبر داد که بر اساس آن تا امروز این تعداد، افزایش قابل توجهی داشته است.

ابتکار در مهر ماه ۹۸ نیز با اشاره به رونمایی از کارنامه عملکرد وزرا اعلام کرده که طبق دستور رئیس‌جمهور باید ۳۰ درصد از مناصب مدیریتی به زنان اختصاص داده شود و تعداد این مدیران در دولت دوازدهم از ۱۳.۸ درصد به ۱۸.۸ درصد رسیده که نشان از توانمندی زنان است و در مجموع زنان ۴۱ درصد کارکنان دولت را تشکیل می‌دهند.

دانشگاه الزهرا (س) به عنوان بهترین دانشگاه دخترانه ایران و خاورمیانه شاید بیش از سایر دانشگاه ها مسوولیت ارج نهادن بر مقام دختران و زنان را بر عهده داشته باشد؛ بر این اساس در دهه کرامت مصادف با ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر و ولادت امام رضا (ع) با وجود مسائل مختلف ناشی از شیوع بیماری کرونا برنامه های متنوعی را طراحی کرده است.

ظرفیت فعالیت برای دختران در کشور فراهم است

ندا گُلیجانی مقدم روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: نقش های انسانی تفکیک شده نیستند و دختران و پسران هر کدام نقش خاص خود را دارند و هر دو گروه برای پیشرفت جامعه در تعامل هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت های جامعه برای فعالیت دختران فراهم است، ادامه داد: در جامعه ما آموزش عالی برای دختران به راحتی قابل دسترس است و شرایط حضور آنها به گونه ای است که تعداد آنها در دانشگاه ها بیش از پسران است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: ظرفیت کلی مهارت افزایی و دانش افزایی برای دختران به شکلی مشخص در کشور وجود دارد اما اینکه تا چه میزان از این ظرفیت استفاده کرده و آنها را افزایش دهیم، به توانمندی زنان و دختران بستگی دارد کمااینکه دختران توانمند بسیاری در جامعه داریم.

خانواده‌ها برای فعالیت دختران ارزش قائلند

گلیجانی مقدم تصریح کرد: اینکه ما گاهی اوقات مشاهده می کنیم دختران به اندازه کافی به جایگاه خود دست نیافته اند، به مباحث فرهنگی دیرینه باز می گردد که در جوامع وجود داشته و باعث کمرنگ شدن فعالیت آنها شده است. در حال حاضر دختران جایگاه خود را پیدا کرده اند و خانوده ها توانایی‌های آنها را شناسایی کرده و برای فعالیت دختران احترام و ارزش قائل هستند.

نگاه‌ مردان در جامعه منعطف‌تر شود

وی تصریح کرد: باید به گونه ای در کشور بستر فراهم باشد که زنان با توجه به توانمندی های خود در مسوولیت های متفاوت ظاهر شوند. البته این توانمندی ها وجود دارد اما نیاز است تا حدودی نگاه های مردانه در جامعه نسبت به جایگاه و فعالیت زنان منعطف تر باشد. در این صورت شرایط بهتری خواهیم داشت.

گلیجانی مقدم با بیان اینکه با افزایش حضور زنان، جامعه صلح آمیزتر می شود، عنوان کرد: جامعه با تقویت فعالیت زنان رنگ و بوی تازه به خود می گیرد و حتما زندگی در جامعه ای با این ویژگی ها خوشایندتر است. زیرا زنان با وجود جدیت در کار ویژگی شخصیتی مادرانه و مهربان نیز دارند.

مسابقه، کتابخوانی و برگزاری وبینار در دهه کرامت

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به ویژه برنامه های دانشگاه در دهه کرامت گفت: امسال شرایط متفاوت است و ما نمی توانیم بسیاری از برنامه ها را در دهه کرامت حضوری داشته باشیم؛ در نتیجه ویژه برنامه ها مجازی برگزار می شود.

دهه کرامت هر ساله از اول ذی‌القعده همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر آغاز می‌شود و تا یازدهم ذی القعده مصادف با ولادت حضرت امام رضا (ع) ادامه می یابد. 

وی با بیان اینکه در دهه کرامت ۱۰ هزار پیامک به دانشجویان ارسال شد، ادامه داد: همچنین از صفحه اینستاگرام معاونت اجتماعی دانشگاه رونمایی و در این صفحه مسابقه ملی «عکس من و دخترم» برگزار شد.

گلیجانی مقدم افزود: برنامه ریزی شده تا با توجه به حوادث ناگواری که برای دو نفر از دختران کشورمان در ماه های اخیر رخ داد؛ این مسابقه عکس برگزار شود تا لطافت بین پدران و دختران و مادران و دختران نمود بیشتری داشته باشد.

وی تصریح کرد: مسابقه کتابخوانی «کلبه آرامش دختران» در خصوص چگونگی و نقش حضور دختران در خانواده و مسابقه «بهم میاد؟» داستان واقعی دختری که در غرب محجبه شده است؛ به ترتیب توسط انجمن علمی علوم قرآن و حدیث معاونت فرهنگی و اجتماعی و انجمن علمی دانشجویی مطالعات زنان و خانواده معاونت فرهنگی نیز در این مدت برگزار می شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه الزهرا (س) همچنین خاطرنشان کرد: مسابقه «بانوی کرامت» که توسط کانون قرآن و عترت برگزار می شود و وبینار «بانوی کارآفرین» کاری از انجمن علمی کارآفرینی نیز از دیگر ویژه برنامه های دهه کرامت در دانشگاه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha