لوان جاگاریان با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس این سازمان دیدار و درباره گسترش همکاریهای فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه گفتوگو کردند.
ابراهیمیترکمان با اشاره به ﺳﻴﺮ ﺗﺤﻮﻝ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﻭ ﺭﻭﺳﻴﻪ گفت: در گذشتههای دور بین ایران و روسیه روابط فرهنگی وجود داشته است، اما اکنون این روابط بیش از گذشته توسعه یافته و در مسیر تعاملی قرار گرفته است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران بر توسعه روابط فرهنگی با روسیه به ویژه در زمینه ایجاد کمیته مشترک همکاریهای فرهنگی بین دو کشور، تأکید کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزاری گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدکس را بسیار مؤثر دانست و افزود: اعتقاد داریم که این گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدکس تماماً موفق بوده است.
سفیر روسیه در تهران هم در سخنان خود، بر تقویت گفتوگوهای دینی برای رسیدن به یک فهم مشترک تأکید و آمادگی فدراسیون روسیه برای گسترش روابط فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد.
لوان جاگاریان، بر اشتراکات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: از برگزاری گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدکس و ایجاد کمیته مشترک همکاریهای فرهنگی استقبال میکنیم.
در پایان این دیدار، توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه در چار چوب موافقتنامههای فرهنگی مورد توجه دو طرف قرار گرفت.
سفیر روسیه در ایران
به گزارش ایرنا، «لوان جاگاریان» از اکتبر سال ۲۰۱۱ به عنوان سفیر فدراسیون روسیه در جمهوری اسلامی ایران کار خود را آغاز کرده است. وی در زمره معدود سفرای کشورهای خارجی در ایران است که زبان فارسی را به سهولت صحبت می کند و البته شاید بخشی از این مهارت نتیجه سال ها کار دیپلماتیک در کشور همسایه و همزبان افغانستان باشد.
وی همواره در مدت اقامتش در ایران برای دفعات مختلف با مسئولان و مقامات به ویژه وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفتگو کرده و نقش بسزایی را در توسعه تعاملات و روابط فرهنگی وهنری و رسانه دو کشور ایفا کرده است.
برگزاری هفته های فرهنگی و هنری و همچنین هفته های فیلم در روسیه و برخی شهرهای این کشور در دولت گذشته و این دولت با هماهنگی و تلاش جاگاریان انجام گرفته است.
همچنین در این مدت نمایشگاه های مختلف فرهنگی و هنری و در حوزه صنایع دستی نیز در ایران و مسکو برگزار شده و یک سال نیز کشور روسیه به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه بین المللی تهران در این رویداد بزرگ فرهنگی حضور فعال و پررنگ داشت که حاصل تلاش جاگاریان محسوب می شود.
روابط فرهنگی تهران - مسکو در یک نگاه
روابط میان ایران و روسیه از قدمتی چهار صد ساله برخوردار است. موافقتنامه فرهنگی میان ایران و روسیه که در سال ۱۳۴۵ به امضا رسید، هماکنون نیز پایه قانونی مناسبی برای فعالیتهای دو کشور است. تا پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، این قرارداد بیشتر مبنای فعالیتهای گسترده روسیه در ایران بود ولی با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، زمینه ظهور مبادلات فرهنگی دوجانبه پدید آمد. در طول دهه ۹۰ میلادی روابط فرهنگی دو کشور گسترش داشت. درعینحال مقطع زمانی ۱۳۷۸ و گشایش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه نقطه عطفی در فعالیتهای فرهنگی ایران در روسیه به شمار میاید.
امروز سطح ارتباطات فرهنگی و هنری و همچنین رسانه ای تهران - مسکو در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و دو کشور بر ارتقا و گسترش روابط در این حوزه تاکید داشته و دارند.
همچنین با تلاش و هماهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چند دوره گفتگوی ادیان و رهبران دینی و مذهبی دو کشور نیز در تهران و مسکو و برخی از شهرهای این کشور برگزار و نتایج خوبی رای نیز به همراه داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در گفتگویی با اشاره به سابقه روابط دیرینه ایران و روسیه، گفت: خوشبختانه زیرساخت های لازم برای توسعه مبادلات فرهنگی میان تهران و مسکو فراهم است و دو کشور می توانند در زمینه های متعدد روابط فرهنگی خود را گسترش دهند.
سیدعباس صالحی، افزود: کمیته فرهنگی که به عنوان زیر مجموعه ای از کمیسیون همکاری های ایران و روسیه شکل گرفته است فرصت جدیدی را برای توسعه روابط فرهنگی دو کشور بوجود آورده است.
همچنین سال ۹۷ ، هفتمین همایش بین المللی فرهنگی سن پترزبورگ به مدت سه روز و با حضور وزرای فرهنگ بسیاری از کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران، مقام های ارشد سیاسی، نمایندگان سازمان های بین المللی در حوزه فرهنگ و فعالان و اساتید سرشناس از سرتاسر جهان در ۱۵ بخش مختلف از جمله آموزش، توریسم، سینما، هنر و موزه شناسی در پایتخت فرهنگی روسیه برگزار شد.
برگزاری ۱۰ دوره نشست اسلام و کلسیای ارتدکس روسیه
در ادامه برگزاری گفتگوهای دینی در ایران و روسیه و چند کشور جهان، دهمین دوره نشست اسلام و کلیسای ارتدکس روسیه با محور «گفت وگو و همکاری بین ادیان؛ ابزار دستیابی به صلح پایدار و عادلانه» با حضور هیات های علمی ایران و روسیه با محوریت ارائه راهکارهای هم اندیشی و گسترش ارتباط دینی بررسی و همچنین طرح ۲۰ مقاله علمی درباره موضوع های مطرح ارائه شد.
هدف از برگزاری این نشست ها در ایران و روسیه، ایجاد درک متقابل اسلام و مسیحیت ارتدکس و گسترش ارتباط و همکاری بین ادیان برای حل مسائل مشترک بشری بوده است که همچنان ادامه دارد.
نظر شما