وزیرفرهنگ: تحولات فرهنگی و هنری از سال ۹۲ روندِ روبه‌رشد داشته است

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به ارائه گزارش عملکرد این وزارتخانه پرداخت و تاکیدکرد: جریان تحولات فرهنگی و هنری از لحاظ کمی روند رو به رشد قابل توجهی را از سال ۹۲ تاکنون طی کرده است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این دیدار با بیان اینکه تحولات فرهنگی از سال ۹۲ تاکنون به لحاظ کمی روند رو به رشدی داشته است، گفت: فرهنگ حوزه انفاق است و بذری که در حوزه فرهنگ و هنر کاشته می شود مانند انفاق است که دوباره اثرات آن به خودمان بازمی گردد.

وی افزود: توجه به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه و همچنین به طور کلی حوزه فرهنگ نتایج پر ثمری به جا می گذارد و حمایت از این اهالی را ضروری می دانیم و گام های مورد انتظار در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه را دنبال می کنیم.

وی با اشاره به گستره فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این وزارتخانه در ۶ حوزه کاری فعالیت می کند که حوزه فرهنگ از جمله این فعالیت ها است. این حوزه موضوعاتی مانند نشر، کتاب، کتابخانه، اهل قلم، ادبیات، چاپ، فرهنگ عمومی و ... را دنبال می کند.

صالحی ادامه داد: حوزه هنر در قالب فعالیت هایی مانند موسیقی، نمایش، سینما، مد و لباس، بازی های رایانه ای و ... از دیگر فعالیت های این وزارتخانه به شمار می آید.

حوزه رسانه شامل رسانه های چاپی و برخط از دیگر حوزه های فعالیتی این وزارتخانه از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرده شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: حوزه دین که معاونت های مختلف به طور مستقیم در این حوزه فعالیت می کنند و سازمان های اوقاف و امور خیریه و حج و زیارت و ستاد هماهنگی کانون های فرهنگ هنری کشور هم به طور خاص در این حوزه فعالیت می کنند از دیگر بخش های حوزه فعالیتی این وزارتخانه است.

صالحی ادامه داد: فعالیت در حوزه بین الملل از دیگر فعالیت های این وزارتخانه به شمار می آید که در بخش های مختلف جشنواره ای مانند تئاتر، سینما، موسیقی و ... و نمایشگاه های بین المللی کتاب نمود دارد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان وظیفه اصلی این حوزه را دنبال می کند.

وی در ادامه گفت: نظرسنجی ها و پیمایش ها به عنوان پشتوانه اصلی علمی و حرکتی فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم از دیگر فعالیت ها و حوزه های کاری این وزارتخانه به شمار می آید که این فعالیت ها نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شود.

از سال ۹۲ تاکنون در شاخص های مختلف شاهد رشد کمی قابل توجهی بوده ایم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به برخی اقدام های انجام شده در این وزارتخانه افزود: در همه اقدامات این وزارتخانه از سال ۹۲ تاکنون در شاخص های مختلف شاهد رشد کمی قابل توجهی بوده ایم که از آن جمله می توان به عناوین کتاب ها، نمایش های تولید و اجرا شده، تعداد عناوین رسانه های چاپی و برخط، تعداد مجوزهای صادر شده بسته های نرم افزار داخلی، تعداد اعضای صندوق اعتباری هنر و ... اشاره کرد.

وی با بیان اینکه به طور مثال در سال ۹۲ سی میلیارد تومان فروش در حوزه نمایش داشته ایم، گفت: در این حوزه در سال ۹۸ این رقم به ۳۰۰ میلیارد رسیده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تاکید کرد: جریان تحولات فرهنگی و هنری از لحاظ کمی روند رو به رشد قابل توجهی را از سال ۹۲ تاکنون طی کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اسناد اقدامی این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: سند توسعه هنر یکی از این اسناد و آماده ارائه در شورای هنر است.

وی افزود: سند تحول فضای مجازی با ۷۱ اقدام از سال قبل کار خود را آغاز کرده است و اسناد فرهنگ عمومی که شامل ده سند است و سند چشم تحول و چشم انداز کانون های مساجد در افق ۱۴۱۴ و سند جامع سینما که آماده است، از دیگر اسناد اقدامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

صالحی به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد و ادامه داد: سند تهیه و تدوین شیوه نامه های قانون انتشار آزاد اطلاعات از دیگر این اسناد است و تاکنون یک هزار و ۱۰۰ دستگاه در سامانه آن عضو و فعال هستند.

افتتاح ۳۶۰ کتابخانه عمومی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به طرح های اقدامی این وزارتخانه اشاره کرد و افزود: طرح شبکه شهرهای خلاق، طرح پایتخت کتاب ایران، طرح روستاها و عشایر دوستدار کتاب، طرح جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان، طرح مروجان کتابخوانی، طرح فهما، چلچراغ آسمانی و خانه های نورانی، مسابقات کتابخوانی رضوی، طرح تقویت بخش کودک و نوجوان کتابخانه های عمومی کشور، طرح تشکیل انجمن های سراسری فرهنگ، هنر و رسانه، طرح سینما امید، طرح رده بندی سنی فیلم ها، طرح عدالت در اکران فیلم های سینمایی، طرح چابک سازی موسسات وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح ساماندهی مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح الکترونیک، طرح ارتقای محتوای حمایت های وزارت فرهنگ فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاسیس و تکمیل فضاهای فرهنگی و هنری مانند افتتاح ۳۶۰ کتابخانه عمومی، تبدیل بقاع متبرکه به مراکز فرهنگی، اجتماعی، منطقه ای و محلی، طرح شفافیت و تقویت تشکل ها و نهادهای صنفی از جمله این طرح ها به شمار می آید.

وی به اقدامات استانی این وزاتخانه هم اشاره کرد و گفت: از جمله این اقدامات می توان به سفرهای برنامه ای وزیر به استان ها و امضای تفاهمنامه همکاری های فرهنگی با استانداری ها اشاره کرد.

صالحی در عین حال تصریح کرد: امضای این تفاهمنامه های همکاری بالغ بر ۱۲ هزار و ۴۴ میلیارد ریال بوده است.

وی ادامه داد: دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و دین استان ها از دیگر برنامه های استانی این وزارتخانه در حوزه سفرهای وزیر است که بر اساس آمار موجود ۲۳۸ هزار و ۷۷۵ فعالیت و برنامه در استان ها داشته ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به ظرفیت های موجود این وزارتخانه در حوزه های مختلف انسانی، اقتصادی و اجتماعی (مرجعیت اجتماعی فرهنگ و هنر) اشاره و تاکید کرد: بهره گیری از این ظرفیت ها در حوزه های مختلف کمک بسیاری به ما می کند و می توان از اصحاب فرهنگ و هنر و نقش آن ها در بحران های اجتماعی مانند مشکلات طبیعی و ... مانند کرونا استفاده کرد و نباید از نقش تاثیرگذار و کمک های مشورتی آن ها غافل بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی انتظارت این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: افزایش منابع بودجه ای یکی از این انتظارات است. فرهنگ حوزه انفاق است و بذری که در حوزه فرهنگ و هر کاشته می شود مانند انفاق است که دوباره اثرات آن به خودمان بازمی گردد.

پیشنهاد ایجاد کارگروه مشارکتی اقتصاد فرهنگ و فناوری 

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت های اقتصادی موجود در حوزه فرهنگ و هنر خوب است که کارگروهی مشترک با دفتر معاون اول رئیس جمهور با عنوان کارگروه اقتصاد فرهنگ و فناوری ایجاد شود زیرا ظرفیت های قابل وصول در پیش رو خواهد داشت.

صالحی افزود: استفاده حداکثری از ظرفیت های کارشناسی اصحاب فرهنگ و هنر در حوزه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور از دیگر این انتظارات است.

همچنین طی این دیدار ۱۷ سند فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  رونمایی شد.

 ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، برنامه های ارتقای فرهنگی مراسم راهپیمایی اربعین، برنامه های فرهنگ زیارت و گردشگری مذهبی، برنامه ارتقای فرهنگ سلامت، برنامه های ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست، برنامه ترویج ورزش همگانی، ارتقای فرهنگ کار و مهارت آموزی، برنامه ارتقای فرهنگ توانمند سازی مددجویان، ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب و ارتقای فرهنگ وقف در کشور، گزارش پیمایش مصرف فرهنگی، کتاب چشم اندازهای فرهنگ معاصر ایران، گزارش طرح کنوانسیون برن، گزارش نظر سنجی موج کرونا و روزه داری و طرح های ملی و پژوهش ها و کتب الکترونیک و برنامه تحول در فضای مجازی از اسناد رونمایی شده در این دیدار بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha