محمد رضا حیدری روز دوشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: ٢٠ سال از ابلاغ طرح نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر گذشته و تا کنون این طرح با گذراندن فرایند قانونی اجرا شده است اما مدتی است که ضرورت اصلاح و بازنگری آن مطرح و مورد قبول همه در سطح ملی و استانی واقع شده است.
وی ادامه داد: در نوع مواجهه با این ضرورت، شورای عالی شهرسازی یک بار اصلاح ناموفق طرح را به صورت آمرانه تجربه کرد ولی دوباره همان رویکرد یکسویه را انتخاب کرده است و در حالی که کار بررسی اصلاح طرح در کمیسیونهای شورای شهر مشهد در دست انجام بود شیوه نامه جدید شورای عالی شهرسازی در خصوص این طرح در روزهای اخیر ابلاغ شد.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: بدعتهایی در این طرح گذاشته شده که سابقه ندارد، به عنوان نمونه تشخیص تخلف را بر عهده مجموعهای دانشگاهی گذاشته است در حالی که این کاری وظیفه کمیسیون ماده ۱۰۰ است.
حیدری افزود: بر اصلاح طرح بازسازی با توجه بر حفظ هویت دینی و تاریخی منطقه تاکید داریم اما مشکلات ناشی از اجرای این مصوبه را ابلاغ کنندگان باید در آینده برعهده گیرند.
وی اضافه کرد: بر خلاف گذشتگان که خرید ملک در این بافت را دنبال می کردند مدیریت شهری و شورای پنجم به دنبال تکمیل زیرساختهاست و فضاهای مذهبی این بافت طی این دوره دو برابر و فضای سبز یک و نیم برابر دوره قبل است و نمیدانم فضاسازی رسانه ای و سیاسی توسط برخی با چه اهدافی صورت می گیرد؟
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: به طور قطع تلاش خود را می کنیم و از شهردار می خواهیم از ظرفیتهای قانونی برای توقف طرح در صورت پایمال شدن حقوق مردم استفاده کنند.
طرح بهسازی و نوسازی بافت پیرامون حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در خرداد ماه سال ۱۳۷۴ در کمیسیون ماده پنج قانون شهرداری به تصویب رسید و در سال ۱۳۷۷ مورد بازنگری قرار گرفت و فروردین سال ۱۳۷۸ الگوی طرح به تصویب کمیسیون ماده پنج رسید اما این طرح تاکنون چندین بار دستخوش تغییر شده است.
طبق مصوبه ۱۹ تیر ماه سال ۹۶ شورای عالی معماری و شهرسازی به منظور جلوگیری از تداوم اقدامات مخالف با حفاظت از حیثیت مکان و ارزشهای ملموس و ناملموس بافت تاریخی - فرهنگی پیرامون حرم مطهر رضوی، از آن تاریخ طرح نوسازی و بهسازی حرم مطهر رضوی مصوب سال ۱۳۸۷ لغو و اجرای آن متوقف شد.
با این حال آبان ماه پارسال استاندار خراسان رضوی اعلام کرد که نقشه راه بازسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی مورد توافق وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد قرار گرفته است. قرار بود وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد به صورت مشترک تا پایان سال ۹۸ نسبت به تهیه طرح تفصیلی جدید با در نظر گرفتن مبانی شهرسازی و دغدغه های موجود در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی اقدام و آن را در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب برسانند اما شورای عالی شهرسازی خود به صورت مستقیم به این موضوع ورود کرد.
این اقدام اعتراض شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد را در پی داشت به طوری که همچنان پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از تصویب اولین طرح، هنوز طرح نهایی برای نوسازی این بافت وجود ندارد و سرمایهگذاران و ساکنان آن در بلاتکلیفی هستند و این کشمکش بر سر واگذاری و تفویض اختیارات در خصوص بازنگری طرح به استان همچنان ادامه دارد.
خراسان رضوی در مرحله هشدار شیوع کرونا
رییس شورای اسلامی شهر مشهد همچنین با اشاره به شیوع ویروس کرونا در مشهد و استان خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی هم اکنون در مرحله هشدار قرار دارد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد زنگ خطر را به صدا درآورده است.
حیدری افزود: آمادگی اجرای مصوبات موج اول شیوع کرونا را داریم اما موضوع اصلی در کنترل این بیماری به مردم و رعایت فاصله اجتماعی برمی گردد، همچنین باید با نمایش پیامهای مرتبط در سطح شهر حساسیت مردم را افزایش داد.
وی ضمن تبریک هفته قوه قضائیه افزود: اندیشه های ناب شهید بهشتی و پیوند بین دین و حقوق و بشر و آزادی همچنان درخشان است و بازخوانی اندیشه های دکتر بهشتی نیاز امروز ماست.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: دهه کرامت نیز از مهمترین مناسبتهای ماست، متاسفانه در شرایط عمومی حاکم بر شهر به دلیل بیماری کرونا نتوانستیم امسال جشنهای مرتبط را برگزار کنیم اما فرهنگ رضوی، گفت و گو و مناظره باید توسعه یابد.
حیدری افزود: در حد توان می کوشیم وظیفه خود را انجام داده و برای توسعه فرهنگ رضوی کمک کنیم.
وی ادامه داد: گرچه کمی تاخیر شد اما فضاسازی خوبی به مناسبت دهه کرامت در مشهد صورت گرفت اما شهرداری باید به گونه ای عمل کند تا بهانه به دست بهانه جویان ندهد، البته اکران و فضاسازی شهری فقط وظیفه شهرداری نیست.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به فرا رسیدن هفته صنعت و معدن نیز گفت: در سال جهش تولید باید با کمک دولت فضای کسب و کار از آسیب دور باشد و شهرداری نیز به نوبه خود وظیفه خود را در این خصوص انجام می دهد.
حیدری با بیان این که هزینه اداره شهر هم اینک روزانه ١١٠ میلیارد ریال است افزود: اداره و توسعه شهر در این شرایط به همراهی مردم و دولت دارد.
نظر شما