مهرداد سهرابی، سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تقریبا زمینه دسترسی تمام این روستاها به اینترنت پس از سال ۹۲ در دولت یازدهم فراهم شد و امروز در دولت دوازدهم شاهد تکمیل این فرایند هستیم.
وی ادامه داد: ارائه خدمات اینترنت در روستاها به ۲ روش ثابت (ADSL) و سیار به مشترکان انجام میشود که ۶۳ درصد روستاهای استان با توجه به داشتن تلفن ثابت از اینترنت پرسرعت ثابت برخوردار هستند.
او اظهار داشت: در بحث اینترنت سیار نیز سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و شرکت دادهگستر عصر نوین (های وب) این خدمت را در روستاها ارائه میدهند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس با اشاره به حضور همزمان برخی اپراتورها در برخی روستاها تصریح کرد: بر این اساس، همراه اول در یک هزار و ۳۹۷ روستا (۵۹ و هفت دهم درصد)، ایرانسل در یک هزار و ۳۷۸ روستا (۵۹ و سه دهم درصد) و دادهگستر عصر نوین (های وب) نیز در یک هزار و ۳۵۴ روستا (۵۷ و ۹ دهم درصد) در استان خدمات اینترنت سیار ارائه میدهند.
سهرابی اضافه کرد: در حوزه ارتباط صوت و مکالمه تلفن همراه نیز از ۲ هزار و ۳۳۸ روستای استان، همراه اول ۲ هزار و ۱۴۵ روستا (۹۱ و هفت دهم درصد) و ایرانسل نیز یک هزار و ۷۹۶ روستا (۷۶ و ۹ دهم درصد) را تحت پوشش دارند که در مجموع بیانگر این مطلب است که ۹۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان تحت پوشش یکی از اپراتورهای تلفن همراه قرار دارند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییسجمهوری عصر سهشنبه سوم تیرماه جاری در جلسه برنامه ریزی و تلاش ملی برای تحقق شعار جهش تولید که با حضور استانداران سراسر کشور برگزار شد، گسترش قابل توجه زیرساختهای ارتباطی و اینترنت پرسرعت را یکی از دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید برشمرد.
روحانی در این باره گفت: برخی اقدامات و خدمات دولت از جمله ۲ برابر شدن تختهای بیمارستانی جدید و نوسازی شده و افزایش قابل توجه خدمات ویژه پزشکی، گسترش قابل توجه زیرساختهای ارتباطی و اینترنت پرسرعت، افزایش ۱۰۰ برابری شرکتهای دانشبنیان، توسعه قابل توجه خطوط ریلی، افزایش بیش از ۲ برابری گازرسانی به روستاها و افزایش ۱۰ برابری جمعیت روستایی برخوردار از آب سالم پایدار، مصادیق خدمتی هستند که برای مردم ملموس و به سهولت قابل درک و دیدن است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه در عین حال باید خدمات دولت به نحو شایستهای اطلاعرسانی شود، اظهارداشت: استانداریها و همه بخشهای اجرایی باید در آستانه ورود به قرن جدید کارنامه عملکرد جمهوری اسلامی را به شکلی دقیق تهیه و در معرض قضاوت افکار عمومی قرار دهند تا هم مردم کشورمان و هم جهانیان خدمات عظیم جمهوری اسلامی ایران به این سرزمین را ببینند تا قدرتمندانه وارد قرن جدید شویم.
استاندار فارس نیز دوشنبه نهم تیرماه با اشاره به دیدار اخیر خود با محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مقرر شده ۱۳ محور ارتباطی این استان با ۱۵ سایت زیر پوشش اینترنت قرار گیرد و با این اقدام شرایط ارتباطی فارس به وضعیت بسیار قابل قبولی میرسد.
عنایتالله رحیمی، دوشنبه در مورد این دیدار که در تهران انجام شد، افزود: با توجه به جانماییهای انجام شده تخمین زده میشود این سایتها بیش از ۱۲۰ کیلومتر به پوشش جادهای اضافه کنند که البته با توجه به فرکانس و نوع فناوری مورد استفاده، متغیر است و بهبود پوشش پس از این اندازهگیری اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس طراحی صورت گرفته توسط اپراتورها و اعلام برآورد هزینه برقرسانی ،برای فاز اول محورهایی انتخاب شده است.
استاندار فارس بیان داشت: در انتخاب محورهای یاد شده، عواملی همچون جاده اصلی، ترافیک مسیر و میزان عدم پوشش پیوسته شبکه مد نظر قرار گرفته است، در این محورها حداکثر بهینه سازی انجام شده و تکمیل یا بهبود پوشش نیز نیاز به احداث سایت جدید دارد که برآوردهای لازم برای این مهم صورت گرفته است.
رحیمی اضافه کرد: تعدادی از این محورهای ۱۵ گانه را اپراتور همراه اول و تعدادی را اپراتور ایرانسل پوشش خواهد داد و به همین سبب پوشش ارتباطی در این استان به وضعیت بسیار قابل قبولی میرسد.
وی، همچنین درباره پوشش اینترنتی مدارس هم گفت: در این زمینه نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شده یا و در دست اجراست و در حال حاضر اکثر مدارس برای دسترسی به شبکه آموزش دانش آموزی (شاد) با مشکل مواجه نیستند، این اقدام با توجه به انعقاد تفاهمنامه بین استانداری فارس و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منعقد شده است و وزارت آموزش و پرورش نیز از اجرای آن اعلام رضایت کرده و عنوان شده که پوشش شبکه شاد در مدارس بسیار خوب است و پهنای باند نیز در اختیار مدارس گذاشته شده است.
استاندار فارس همچنین درباره عدم پوشش اینترنتی در برخی نقاط شهر شیراز، بیان کرد: تفاهمهایی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز انجام شده است که براساس آن شهرداری مکلف است مجوزهای لازم را صادر کند تا در اسرع وقت اپراتورها ایستگاهها را راهاندازی کنند تا این پوشش کامل شود و بدون تردید اگر شهری به دنبال هوشمند شدن است باید شبکه مخابراتی آن اعم از ارتباطات سیار مانند ایرانسل، همراه اول و شبکه فیبر نوری آن گسترش پیدا کند.
رحیمی، درباره تلفنهای ثابت نیز اظهار داشت: با دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بیش از ۲۴۰ کیلومتر کابل در اختیار مخابرات این استان قرار داده میشود تا مخابرات در اسرع وقت مکان هایی که آبونمانی برای تلفن ثابت دارند سریعا در این زمینه اقدام کنند.
وی، ادامه داد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد توسعه فارس در حوزه مخابرات بسیار جدی است و امیدواریم در سه یا چهار ماه آینده شاهد تحولات بنیادین در زمینه مخابرات، ارتباطات و فضای مجازی در فارس باشیم.
نظر شما