۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۳:۵۲
کد خبرنگار: 1026
کد خبر: 83839061
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کاهش عطش روستاهای مازندران در دولت تدبیر و امید

ساری - ایرنا - در حالی حدود هفت سال از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید در کشور می‌گذرد که با وجود تنگناهای اقتصادی ناشی از تحریم ظالمانه ، با سرمایه‌گذاری دولت کم‌آبی روستاها و روستانشینان مازندران به عنوان یکی از پرآبترین استان‌های کشور ۳۰ درصد کمتر شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، براساس آمار رسمی و آخرین سرشماری استان مازندران دارای ۲ هزار و ۹۱۹ روستا با جمعیت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار است که ۴۳ درصد از جمعیت سه میلیون و ۲۸۳ هزار نفری این خطه شمال کشور را تشکیل می دهد .

همچنین یکهزار و ۶۵۷ روستا تحت پوشش شرکت آبفای مازندران مدیریت و مابقی یک هزار و ۲۶۲ روستای دیگر به صورت هیات امنایی و با مدیریت دهیاران اداره می شوند که بخش زیادی از هزینه های ناشی از خرابی دستگاه‌های آبرسانی و حتی کلرزنی آب برای بهداشتی کردن آب شرب نیز با نظارت آبفا و هزینه این شرکت انجام می شود.

با وجود اینکه مازندران از جمله استان های برخودار از آب است اما همواره از نعمت آب شرب بی بهره بوده که این مسئله در مناطق کوهستانی بیش از دیگر مناطق به چشم می خورد . 

در حالی که بیشترین میزان بارندگی و بارش برف استان در ارتفاعات استان اتفاق می افتد، اما تا پیش از روی‌کار آمدن دولت تدبیر و امید تقریبا بسیاری از روستاهای بالادست استان از نعمت آب شرب و همچنین آب لوله کشی بی بهره بودند و به شکل سنتی از چشمه ها و یا بی‌آبی نیاز خود به آب شرب را تامین می کردند.  

کاهش ۳۰ درصدی عطش روستاهای مازندران در دولت تدبیر

طبق آمار تا پیش از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ ضریب برخورداری روستاهای مازندران به عنوان یکی از استان های پرآب با برخورداری سالانه حدود چهار میلیارد متر مکعب آب سطحی حدود ۶۰ درصد بود که این آمار با ۱۲ درصد رشد در این مدت به بیش از ۷۲ درصد رسید و با احتساب روستاهایی که در این مدت خارج از پروژه های آبفای روستایی و با اعتبار عمرانی استانی در قالب مدیریت هیات امنایی از آب شرب برخوردار شدند این ضریب به ۸۰ درصد ارتقا یافته است.

براساس این آمار صرفا در دولت تدبیر و امید بیش از ۳۰ درصد از روستاهای استان مازندران از آب شرب بهداشتی برخوردار شدند که در دولت های پس از پیروزی انقلاب اسلامی بی سابقه بود.

دولت یازدهم و دوازدهم تاکنون بیش از پنج هزار میلیارد ریال برای آبرسانی به روستاهای استان مازندران اعتبار هزینه کرد که با این میزان اعتبار ۵۶۲ روستای تحت پوشش شرکت آبفای استان از آب شرب بهداشتی برخوردار شدند و پیش بینی می شود که در صورت تخصیص اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی تا سال ۱۴۰۰ که پایان دوره هشت ساله دولت تدبیر محسوب می شود حدود ۱۰۰ روستای دیگر نیز از نعمت آب شرب برخوردار شوند و ضریب برخورداری روستاهای استان از آب شرب به بیش از میانگین کشوری برسد.

براساس آخرین آمار هم اکنون ضریب برخورداری روستاهای کشور از آب شرب حدود ۷۴ درصد است که  طبق برنامه ششم توسعه باید ضریب برخورداری روستاها از آب شرب به حدود ۹۲ درصد برسد و برنامه ریزی دولت در مازندران تحقق به این ظریب را تا سال ۱۴۰۰ عملی محقق خواهد کرد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت : در دولت تدبیر و امید در مجموع ۵۶۲ روستای تحت مدیریت شرکت آبفا که بیش از یک سوم روستاهای استان را شامل می شود از آب شرب سالم برخوردار شدند.

مجید عبداللهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در دولت تدبیر و امید حدود پنج هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبرسانی در روستاهای تحت پوشش شرکت آبفای مازندران هزینه شده است.

وی خاطرنشان کرد : در این دولت ۱۱۱ هزار و ۳۸۶ خانوار روستایی با جمعیت حدود ۳۳۰ هزار نفر از آب شرب و لوله کشی برخوردار شدند و هم اکنون حدود ۷۳ درصد از جمعیت روستایی این خطه شمال کشور از آب شرب برخوردار شدند که این ضریب تا پیش از این دولت حدود ۶۰ درصد بود.

وی گفت : هم اکنون حدود ۴۰۰  پروژه آبرسانی روستایی نیز در استان مازندران در دست اجراست که برای تکمیل این پروژه ها حدود ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مازندران اظهارداشت : علاوه بر آن در دولت تدبیر حدود یک هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح های آبرسانی شهرهای این استان نیز هزینه شده است.

عبداللهی افزود : در مجموع حدود هفت شهر از ۵۸ شهر استان مازندران با جمعیت ۳۲۲ هزار خانوار در دولت یازدهم و دوازدهم از آب شرب برخوردار شدند.

استان مازندران ۵۸ شهر و حدود سه هزار روستا دارد که  ۵۷ درصد از این جمعیت در شهرها و مابقی در روستاها سکونت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha