عبدالمالک شنبهزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پنج اثر ناملموس شامل مهارت تهیه شیرینی محلی کلهکنجی، مهارت پخت نان پپگ، مهارت ساخت هیزه(محل نگهداری روغن حیوانی)، آواهای مشکزنی و بازی محلی کلاوروان است.
وی افزود: سال گذشته نیز چهار اثر معنوی استان شامل ساخت و موارد استفاده چالگ و میهکوت (هاون بزرگ چوبی) نحوه برداشت نمک، نحوه برداشت شوکه و کاربرد گژگ کاو در زندگی (مهره آبی) در فهرست آثار ملی معنوی کشور ثبت شد.
شنبهزاده یادآور شد: به دلیل وجود فرهنگهای مختلف با زبان و گویش متفاوت در استان ایلام، آثار شاخص فراوانی در حوزه میراث ناملموس در استان قابل شناسایی و مستندسازی است.
۲ طرح بومگردی در ایلام به تصویب رسید
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام گفت: با توجه به نیاز استان و دارا بودن ظرفیت مناطق گردشگری برای اجرای طرحهای گردشگری و بومگردی در سه ماه نخست امسال ۲ طرح در ستاد اقتصاد مقاومتی استان با اشتغال ۱۵ نفر به تصویب رسید.
شنبهزاده افزود: این طرحها شامل یک مجتمع گردشگری، تفریحی و توریستی همچنین یک اقامتگاه بومگردی با اشتغال ۱۵ نفر در ایلام و شهرستان چرداول بوده که برای اجرای آنها موافقت شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تقویت زیرساختهای گردشگری اشاره کرد و گفت: در راستای ایجاد اشتغال پایدار و توجه ویژه به پتانسیلهای موجود در استان در سه ماهه نخست امسال پنج موافقت اصولی برای طرحهای گردشگری با حجم سرمایهگذاری ۱۰۱ میلیارد ریال ریال صادر شده است.
شنبهزاده یادآور شد: این موافقتهای اصولی برای ساخت طرحهای گردشگری در قالب مجتمعهای گردشگری، مراکز سرگرمی تفریحی، سفرهخانه سنتی و رستوران سنتی در سطح استان صادر شده است و پیشبینی میشود با اجرای این طرحها برای ۵۰ نفر اشتغال ایجاد شود.
وی تاکید کرد: گردشگری صنعتی پویا بوده و سرمایهگذاری در این بخش از اهمیت ویژهای برخوردار است و برای توسعه زیرساختهای بخش گردشگری در استان آماده همکاری با سرمایهگذاران بخش خصوصی هستیم.
استان ایلام یک هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و گردشگری دارد که ۷۷۴ اثر آن تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده که از این تعداد ۷۳۷ اثر تاریخی، ۲۴ اثر معنوی، ۶ اثر طبیعی و هفت اثر نیز مکان رویداد دفاع مقدس است.
نظر شما