تجارت کشور در حال بازگشت به دوران پیش از کرونا است

تهران- ایرنا- سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: آمار تولیدات منتخب کالایی کشور با وجود محدودیت‌های کرونایی و تشدید تحریم‌ها، در سه ماه نخست امسال افزایشی بوده و تجارت کشور در حال بازگشت به دوران پیش از کرونا است.

به گزارش روز سه‌شنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، «حسین مدرس‌خیابانی» در مراسم روز ملی صنعت و معدن، افزود: تولیدکنندگان با همت و عزم جدی خود در روزهای سخت کشور و در ایام کرونا، مانع کند شدن حرکت صنعت و توقف تولید در کشور شدند.

وی اضافه‌کرد: در این مدت با وجود همه محدودیت‌ها، تولید ماسک بیش از ۳۰ برابر افزایش تولید داشته و از ۲۰۰ هزار عدد (در ابتدای اسفند ماه) به ۶ میلیون عدد رسیده و با همت تولیدکنندگان، اکنون از یک وارد کننده اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا به صادرکننده در این حوزه تبدیل شده‌ایم.

مدرس خیابانی گفت: امروز حدود ۲۳ درصد اشتغال کشور و ۷۶ درصد صادرات غیرنفتی مربوط به بخش صنعت است.

وی خاطرنشان‌کرد: در بازدیدهایی که از واحدهای تولیدی و صنعتی کشور داشتم، نه تنها حرکت صنعت متوقف نشده بلکه گام‌های محکمی در راستای تکمیل و بهره‌برداری طرح‌های جدید و توسعه ای برداشته شده است.

سرپرست وزارت صنعت گفت: در سه ماهه نخست امسال و با وجود محدودیت‌های کرونایی و تحریم‌ها، عموم تولیدات منتخب کالایی افزایشی بوده و به عنوان نمونه تولید خودرو ۲۲ درصد، تولید تایر خودرو ۲۷ درصد و تولید سیمان ۱۰ درصد رشد داشته و در حوزه لوازم خانگی تولید ماشین لباسشویی ۱۰۰ درصد افزایش یافته و تولید تلویزیون با افزایش ۵۰ درصدی روبرو بوده است.

وی افزود: در دو ماه نخست امسال مشکلات عدیده ای در بازگشایی مرزهای تجاری و برقراری صادرات کشور وجود داشت که با مدیریت انجام شده اکنون حدود ۸۰ درصد از مرزهای تجاری و ۷۵ درصد از بازارچه‌های مرزی کشور فعال است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود اعلام‌کرد: در سه ماهه نخست امسال صدور جواز تاسیس صنعتی بیش از ۲۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و میزان سرمایه‌گذاری های جواز تاسیس های صادره نیز با افزایش ۱۳۷ درصدی مواجه شده است.

مدرس‌خیابانی اضافه‌کرد: در این مدت تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از ۳۲۵ شرکت به ۳۵۰ شرکت رسیده است.

وی تاکیدکرد: آمار موجود تولید نشان از رشد تولید در بخش‌های مختلف دارد که ثابت می‌کند دشمنان نتوانستند این کشور را به زانو درآورند و صنعت را متوقف کنند.

۴ ماموریت ویژه برای تحقق جهش تولید

سرپرست وزارت صنعت اظهارداشت: امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت چهار ماموریت ویژه برای تحقق اهداف «جهش تولید» برای خود تعریف کرده و در دستور کار قرار داده است.

وی، «تعمیق ساخت داخل» را نخستین محور فعالیت وزارت صنعت در سال ۹۹ عنوان کرد و گفت: باید روی صنایع داخلی و دانش‌بنیان و توانایی جوانان سرمایه‌گذاری کرده و متمرکز شویم.

سرپرست وزارت صنعت افزود: در همین راستا، تامین مواد اولیه به عنوان اولویت کاری وزارت صنعت قرار گرفته و با همکاری بانک مرکزی، در خرداد ماه گشایش خوبی در این بخش به وجود آمده است.

مدرس خیابانی اعلام کرد: امسال تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های نیمه‌تمام در دستور کار این وزارتخانه است و در همین راستا بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد مراحل تکمیل خود را طی می‌کنند.

وی گفت: در قالب پویش ملی «تولید، تداوم امید»، بهره‌برداری از ۲۰۰ طرح بزرگ و پیشران با ارزش سرمایه‌گذاری بیش از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان و اشتغال‌زایی افزون بر ۴۱ هزار نفری در حال انجام است و هفته نخست این پویش با فرمان رئیس جمهوری وارد فاز عملیاتی خود شد.

سرپرست وزارت صنعت اضافه‌کرد: سومین ماموریت وزارت صنعت در سال جهش تولید، توسعه صادرات و کنترل واردات است و با توجه به اینکه افزایش تولید نیازمند بازارهای صادراتی جدید است، دستیابی به رقم ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در این وزارتخانه هدف‌گذاری شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با وجود شکاف آمار صادراتی در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، با پیگیری‌های انجام شده و با روند حاضر به رقم مد نظر دست یابیم.

مدرس‌خیابانی افزود: در کنترل واردات نیز این وزارتخانه جدی عمل می‌کند و در تلاشیم اقلام مورد نیاز را از محل تولیدات داخلی تامین کنیم.

وی، ماموریت چهارم وزارت صنعت را کنترل و تنظیم بازار عنوان کرد و گفت: استمرار تولید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تامین به‌هنگام کالاهای مورد نیاز، مانع از خالی شدن فروشگاه‌ها و تامین مناسب کالاها در مراکز عرضه شده و این روند تداوم خواهد یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha