«نیکولاس دو ریوایر» روز سه شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی دوره ای دبیر کل این سازمان درخصوص اجرای قطعنامه 2231 مربوط به توافق هسته ای ایران که به صورت ویدئوکنفرانسی درحال برگزاری است، افزود: هیچ یک از ما نباید ریسکِ کاری را بکنیم که تنش ها را برگردانده و تنش ها را در خاورمیانه افزایش دهد.
وی با بیان این که جایگزینی برای شرایط فعلی وجود ندارد، تاکید کرد: به طور مشخص اختلاف هایی داریم که باید حل شود و به راهبردی همه جانبه در مورد مساله ایران برسیم و با چشم باز عمل کنیم .
دو ریوایر با بیان این که برگرداندن کامل ایران به چارچوب الزامات خود، حضور سازنده این کشور و همه کشورها را می طلبد، به گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل اشاره کرد و افزود: تایید نقض شروط ، توسط ایران به دست ما رسیده و این نتیجه دبیرکل در این گزارش در راستای ارزیابیهای ماست. این اقدامهای بی ثبات کننده که آن را محکوم می کنیم، باید متوقف شود.
وی گفت: آلمان، فرانسه و انگلیس متوجه نگرانی های مساله تحریمهای تسلیحاتی هستند و ما آمادگی خودمان را برای این که بتوانیم انتخابهای سازندهای داشته باشیم ، اعلام می کنیم. ما می خواهیم به این مساله رسیدگی کنیم.
نماینده فرانسه در سازمان ملل اظهار داشت: با تمام اعضای شورای امنیت سازمان ملل و به طور مشخص با کسانی که همچنان در برجام حاضر هستند، تلاش های خود را ادامه می دهیم که دنبال اهداف خودمان باشیم و به اختیار و تعهد شورای امنیت و همچنین ثبات و امنیت منطقه ای احترام می گذاریم.
وی با بیان این که از پیشنهادهای یکجانبه حمایت نمی کنیم ،تصریح کرد: این مسایل، شکاف ها را در شورای امنیت عمیق تر میکند و شرایط و مساله منع گسترش تسلیحات هسته ای را بهبود نخواهد بخشید.
او گفت: همانطور که برلین ، آلمان، فرانسه و انگلیس اعلام کردند، اعتقاد داریم هر تلاش یکجانبه ای برای بازگشت و بازگرداندن تحریم ها عواقب بدی به همراه خواهد داشت و ما از چنین تصمیم هایی حمایت نمی کنیم چرا که با حفظ برجام در تناقض است.
نماینده فرانسه در سازمان ملل افزود: همه اعضای این شورا منافع امنیتی مشترک دارند. باید هدف مشترک را دنبال کنیم و مسوولیت های مشترک خود را به دوش بکشیم.
وی تصریح کرد: هیچ کدام از ما نباید ریسکی را بوجود آوریم که تنش ها را برگردانده و آنها را در منطقه خاورمیانه افزایش دهد. هیچ جایگزینی برای شرایط فعلی وجود ندارد البته اختلاف هایی به طور مشخص داریم که باید آنها را حل کرده و به راهبردی جامع برسیم.
دو ریوایر گفت: این هدف بلند مدت ما بوده که آن را در حالی که نظم جهانی را بر اساس قانون حفظ می کنیم در اولویت قرار دهیم. قانونی که همه به آن اعتقاد داریم.
شورای امنیت سازمان ملل روز سهشنبه (۱۰ تیر) برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در ارتباط با توافق هستهای ایران (برجام) تشکیل جلسه داد اما این نشست به دلیل شیوع ویروس کرونا به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد.
بر اساس زمانبندی تعیینشده از سوی شورای امنیت سازمان ملل مهر ماه سال جاری، تحریم تسلیحاتی ایران به پایان میرسد.
نظر شما