امید طهماسبیزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها در محدودهای افزون بر ۱۰۰ هکتار به مرحله اجرا در آمد.
وی ادامه داد: در این اقدام که با حضور نماینده دادستان در اراضی کشاورزی تغییر کاربری یافته موسوم به نارنجستان واقع در بخش احمدآباد و حدفاصل مُلک آباد به دهسرخ انجام شد تعداد ۱۰۰ قطعه زمین که در آنها دیوار و در مواردی بنا ساخته شده بود و اراضی کشاورزی را تغییر کاربری داده بودند با قلع و قمع مستحدثات به حالت نخست بازگردانده شد.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت:هر گونه تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها در اراضی کشاورزی جرم محسوب و بر اساس تبصره۲ ماده۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مستلزم قلع و قمع است.
وی از بین رفتن منابع و بسترهای تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی و هدر رفت منابع آبی برای تفرجگاههای شخصی و حتی از بین رفتن امنیت اجتماعی و شغلی را از تبعات تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها عنوان نمود.
طهماسبی زاده افزود : هر هکتار اراضی کشاورزی به طور متوسط زمینه تولید غذای ۲۰ نفر در طول سال را فراهم می کند که اغلب به صورت دیم و بدون نیاز به استحصال آب از منابع زیرزمینی به چرخه تولید غذا کمک میکنند اما اقدامات برخی از سودجویان و منفعت طلبان باعث شده تا ضمن تجاوز به حقوق عامه اراضی ارزشمند کشاورزی تخریب و از بین برود.
هم اکنون ۹۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و باغی شهرستان مشهد تحت حفاظت جهاد کشاورزی این شهرستان قرار دارد.
نظر شما