خبر فوری: رفع فیلترینگ

برنامه تعمیر سالانه نیروگاه‌های کشور به پایان رسید

تهران- ایرنا - مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: برنامه تعمیرات سالانه نیروگاه‌های کشور به اتمام رسیده و واحدهای حرارتی آماده تامین برق روزهای گرم پیک تابستان امسال هستند.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری شرکت تولید نیروی برق حرارتی، «اسماعیل نمازی» افزود: دوره تعمیرات واحدها هر ساله از پانزدهم شهریورماه آغاز شده و تا انتهای اردیبهشت سال آینده به پایان می‌رسد و بایستی همه واحدها در ابتدای خردادماه آماده بهره‌برداری برای تأمین بار پیک شبکه سراسری برق کشور باشند، بنابراین حدود ۹۳ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی پیش‌بینی شده به پایان رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه از ابتدای خردادماه تا نیمه شهریورماه هیچگونه تعمیرات برنامه‌ریزی شده انجام نمی‌پذیرد، افزود:‌ با توجه به اینکه ظرفیت نامی کل واحدهای نیروگاه‌های حرارتی کشور حدود ۸۳ هزار مگاوات است، این رقم نشان دهنده تعمیر بیش از یک باره برخی واحدهای نیروگاهی است.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی سال گذشته را یکی از دشوارترین بازه‌های زمانی چند سال اخیر به منظور تامین سوخت نیروگاه‌ها برشمرد و گفت: زمستان سال ۹۸ به منظور جلوگیری ار ایجاد مشکلات برای تامین سوخت گاز مشترکان  خانگی ناچار به تغییر نوع سوخت واحدها و تعویق اجرای برنامه تعمیرات نیروگاه‌ها شدیم.

نمازی خاطرنشان کرد: گرچه ‌اولویت مجموعه استفاده از سوخت گاز برای حفظ سلامت واحدهای نیروگاهی و رعایت مسائل زیست‌محیطی است، ولی به دلیل کاهش عرضه سوخت گاز ناچار به استفاده از مازوت در واحدهای بخار شدیم و همین مسئله موجب شد تا برای ممانعت از بروز خاموشی در کشور برنامه تعمیرات واحدهای حرارتی به روزهای پایانی سال جابجا شود.

فشار مضاعف کرونا بر تعمیرات واحدهای حرارتی

وی ادامه داد: در روزهای پایانیسال گذشته، تشدید بیماری کرونا مشکلات بیشتری را برای تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به ویژه برای واحدهایی که برنامه تعمیراتی آن‌ها عقب افتاده بود به وجود آورد.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به محدویت‌های ایجاد شده برای جابجایی پرسنل متخصص تعمیرات نیروگاهی، گفت: تعمیرات اساسی واحدها مستلزم جابجایی گروه‌های تعمیراتی از نقاط مختلف کشور به سایر مناطق مورد نیاز است، ولی در آن مقطع زمانی با فرایند دشوار دریافت مجوز برای جابجایی پرسنل این بخش به سایر استان‌ها مواجه شدیم.

نمازی افزود:‌ امکان اسکان این نیروها در آن بازه زمانی حتی در هتل‌ها، مسافرخانه‌ها و حتی مهمان‌سرای نیروگاه به دلیل بسته بودن این اماکن وجود نداشت. از طرفی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کنار کار سنگین تعمیرات واحدها فشار مضاعفی را به کارکنان این بخش وارد می‌کرد.

شرایط دشوار تامین قطعات نیروگاهی در روزهای کرونایی

وی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای تامین قطعات نیروگاهی، گفت: شیوع بیماری کرونا موجب شده بود بسیاری از کارخانه‌های تامین کننده قطعات مورد نیاز ما در داخل کشور دچار تعطیلی کامل شده یا به دلیل مثبت شدن ابتلای برخی از کارکنان مجموعه با کاهش تعداد کارکنان مواجه شوند که همین مسئله فرایند تهیه لوازم یدکی مورد نیاز را دچار مشکل کرده بود.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه واردات برخی از قطعات به دلیل بسته شدن مرزها متوقف شده بود، ادامه داد:‌  لوله های بویلر مورد نیاز نیروگاه‌ها حدود سه ماه پشت مرز ترکیه متوقف شده بود که با پیگیری زیاد و با تأخیر وارد کشور شده و در واحدها نصب شد.

وی  گفت:‌ یکی از مشکلات صنعت برق کمبود نقدینگی است و شیوع بیماری کرونا موجب شد تا این صنعت نیز همانند سایر بخش‌های اقتصادی در این زمینه تحت تاثیر قرار بگیرد و تشدید مشکلات نقدینگی صنعت برق پیمانکاران تعمیرات نیروگاه‌ها را نیز تحت تاثیر قرار بدهد.

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: اما با وجود همه مشکلات پیش آمده در زمینه تامین سوخت، شیوع بیماری کرونا و کمبود نقدینگی توانسته‌ایم برنامه تعمیرات نیروگاه‌های دولتی و خصوصی را با موفقیت به پایان برسانیم.

نمازی با اشاره به آمادگی ۹۸ درصدی نیروگاه‌ها در سال گذشته، گفت:‌ تاکنون روند تامین برق به گونه‌ای بوده است که مشکلی در تأمین برق مشترکان نبوده و امید است در ادامه نیز با همراهی مردم و جلوگیری از رشد غیرعادی مصرف برق و آمادگی کامل نیروگاه‌ها، خاموشی رخ ندهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha