دکتر محمودرضا مرادی روز چهارشنبه در نشست با مجمع نمایندگان استان که در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، اظهارداشت: در شیوع کرونا اقدامات قابل توجهی در دانشگاه در راستای مقابله با کرونا صورت گرفت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای مقابله با این ویروس منحوس تمام توان خود را بکار بسته است.
وی افزود: تعداد چهار آزمایشگاه تشخیص مولکولی کرونا در کرمانشاه توسط دانشگاه علوم پزشکی راه اندازی شده است و یک آزمایشگاه دیگر در بیمارستان امام حسین (ع) نیز در حال راه اندازی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: فعال سازی مراکز ۱۶ ساعته در استان که اکنون ۲۰ مرکز از ساعت هشت صبح تا ۲۲ به منظور بیماریابی و غربالگری بیماری کرونا در استان فعال است.
مرادی افزود: با توجه به کمبود نیروی انسانی به دلیل شیوع بیماری کرونا ۲۰۰ نفر نیروی شرکتی با برگزاری آزمون در دانشگاه در این مدت جذب و بکارگیری شده است.
وی گفت: استودیو سلامت برای اطلاع رسانی دقیق و به موقع به مردم و ارایه آموزش های لازم در خصوص رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا توسط پزشکان متخصص و کارشناسان بهداشتی دانشگاه راه اندازی شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: پیش بینی و اختصاص ۸۰۰ تا هزار تخت فعال در بیمارستانهای تابع دانشگاه برای بستری بیماران کرونا انجام شد و بیمارستان سوختگی گلستان و نسیم به عنوان اولین انتخاب با ظرفیت ۵۰ تخت و قابلیت افزایش تا ۱۰۰ تخت بستری و ۱۲ ICU برای پذیرش و بستری بیماران مبتلا به کرونا آماده سازی شد.
مرادی ادامه داد: با افزایش تعداد موارد بستری مبتلا به بیماری کرونا بیمارستان فارابی نیز برای پذیرش این بیماران در نظر گرفته شد و همچنین بیمارستان محمد کرمانشاهی نیز جهت پذیرش کودکان مبتلا به کرونا مورد استفاده قرار گرفت .همچنین ۱۰ درصد کل تختهای بیمارستانهای دیگر نیز به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافت.
وی اظهارداشت: برگزاری جلسات متعدد با بیمارستانهای ارتش، نیرو انتظامی سپاه و تامین اجتماعی، افزایش ۷۰ تخت ویژه با تجهیزات مورد نیاز، اختصاص پادگان توحید به عنوان نقاهتگاه بیماران مرد و افتتاح نقاهتگاه فجر برای خانمها از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت می باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: تامین الکل موردنیاز تولیدکنندگان مواد ضدعفونی تهیه و توزیع دارو نیز از دیگر مواردی بود که در شیوع کرونا در استان به خوبی مدیریت شد.
مرادی در بخش دیگری از صحبت های خود به تشریح عملکرد دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه طیف گسترده ای از فعالیت ها را از جمله حوزه های تحقیقات، دانشجویی، آموزشی، خدمات بهداشتی و درمانی را شامل می شود و مطمئنا نقش نمایندگان در ارتقاء و بهبود این حوزه ها بسیار تاثیرگذار است.
وی افزود: این دانشگاه بیش از ۵۰ سال قدمت دارد که دارای ۹ دانشکده، ۵۲۴ هیات علمی، ۳۱ نفر استاد تمام، ۱۳۴ دانشیار، ۳۲۸ استادیار، پنج هزار و ۷۵۵ دانشجو و حدود ۴۰۰ دانشجو خارجی است که بعد از دانشگاه تهران رتبه دوم کشور را دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: ۲ پژوهشکده سلامت در دانشگاه فعال است که دریافت مجوز پژوهشکده سوم نیز در حال پیگیری است که وجود سه پژوهشکده برابر با یک دانشگاه می باشد.
مرادی توضیح داد: ۱۳ مرکز تحقیقاتی، ۶ مرکز مصوب قطعی، ۱۸ بیمارستان، هفت مرکز آموزشی در سطح استان با سه هزار و ۸۹ تخت ثابت وحدود ۲ هزار و ۵۰۰ تخت فعال، ۱۳۷ دیالیز، ۱۱ سی تی اسکن با ۴۸ فوق تخصص، ۴۱۶ متخصص، ۵۲۵ پزشک عمومی در این دانشگاه فعال هستند.
وی اظهارداشت: سالانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیمار سرپایی و حدود ۱۸۰ هزار نفر بیمار بستری به مراکز درمانی مراجعه می کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: در استان ۱۳۲ مراکز شهری و روستایی، ۶۲۹ خانه بهداشت، ۱۴۲ پایگاه بهداشت شهری، ۶ مرکز مرزی، یک اورژانس هوایی و ۶۳ پایگاه اورژانس شهری در حال انجام وظیفه هستند.
مرادی افزود: در سه سال اخیر بحران هایی مثل سیل، زلزله، مشکلات ارز و تورم و هم اکنون هم اپیدمی کرونا دانشگاه را دچار چالش هایی نموده است.
وی یادآور شد: همکاران ما باوجود همه مشکلات دستاوردهای خوبی داشته اند و به عنوان مثال ۲ هزار و ۷۴۸ مقاله در مجلات معتبر علمی و بین المللی چاپ شده و هم اکنون ۶ نوع دارو در مرکز رشد در حال تولید است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کسب رتبه سوم فناوری کشور، اخذ مجوز را ه اندازی پارک علم و فناوری سلامت، تاسیس و راه اندازی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی و همچنین اخذ مجوز تاسیس دانشکده توانبخشی از دیگر موفقیت های دانشگاه است.
مرادی مطرح کرد: باتوجه به ظرفیت و پتانسیل های موجود در بخش های مختلف علمی و بهداشتی درمانی و سایر ظرفیت های موجود استان، درخواست قطبیت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در کلان منطقه مطرح شده است و خواستار پیگیری بیشتر نمایندگان استان در این زمینه هستیم.
وی ادامه داد: عدم وجود پردیس در دانشگاه علوم پزشکی مشکل بزرگی است به صورتی که بدانشگاه کرمانشاه جزو معدود دانشگاه های علوم پزشکی است که پردیس ندارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: اختصاص بودجه اندک جهت تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی و پیشنهاد جذب سرمایه گذار از دیگر مسائلی است که خواستار توجه نمایندگان به این موضوع جهت تامین اعتبار و تسریع در اجرای این پروژه هستیم.
مرادی یادآور شد: نیود بودجه مستقل در بودجه عمومی برای برگزاری مراسم بزرگداشت اربعین حسینی در استان، از دیگر مشکلاتی است که در دانشگاه با آن مواجه هستیم و جهت ارائه خدمات درمانی مطلوب به زائران اربعین ، دانشگاه نیازمند یک بودجه مجزا است.
وی گفت: خالی بودن بیش از ۳۶ درصد از پست های مصوب دانشگاه (از سال ۹۵ تا کنون مجوز جایگزین به دانشگاه تخصیص داده نشده است) در دیگر مشکلات دانشگاه است که امیدواریم با پیگیری نمایندگان مورد رسیدگی قرار گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: عدم ابلاغ به موقع (به صورت موازی) چارت تفصیلی جهت مراکز و یا بیمارستانهای جدیدالتأسیس و کمبود اعتبارات هزینه ای با توجه به افزایش ۵۰ درصدی حقوق و مزایای مستمر و اعمال مناطق جنگی، عدم تخصیص سایر فصول، از دیگر مواردی است که دانشگاه علوم پزشکی در سال های اخیر با آن مواجه بوده است و خواستار پیگیری نمایندگان در این خصوص هستیم.
مرادی گفت: کسب هفت مقام کشوری سال۹۷، ۱۷ مقام سال ۹۸ در جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، کسب ۱۴ مقام کشوری در دومین جشنواره فرهنگی سیمرغ و کسب مدال های متعدد توسط دانشجویان در المپیادهای کشوری و منطقه ای، کسب مقام چهارم مسابقات المپیاد کشور دختران در سال ۹۶، راه اندازی بسته جامعه پذیرش و سامانه پایش سلامت دانشجویان وزارت بهداشت توسط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از دیگر موفقیت های دانشجویان و حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه است.
وی اظهارداشت: ارتقاء پرونده الکترونیک سلامت، احداث و تجهیز بخش MDRTB کرمانشاه برای درمان بیماران سل مقاوم به درمان استان کرمانشاه و منطقه غرب کشور، راه اندازی مرکز تحقیات بیماری های رفتاری استان در سال۹۷ برخی از فعالیت های صورت گرفته در معاونت بهداشتی دانشگاه در سالهای اخیر است
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: راه اندازی و تجهیز مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شماره ۲ در سال ۹۶، راه اندازی چهار مرکز کاهش آسیب، راه اندازی و تجهیز سه مرکز روستایی جهت انجام خدمات دندانپزشکی و تجهیز ۳۰ مرکز دندان شهری و راه اندازی و تجهیز هفت مرکز تجمعی دندان و تحویل سه دستگاه موبایل کلینیک، کسب رتبه های متعدد برتر کشوری در برنامه فشار خون و اجرای الگوی سالم در ۴۲ روستای استان از دیگر اقدامات انجام شده در معاونت بهداشتی برای ارتقاء شاخص سلامت در استان می باشد.
مرادی اظهارداشت: در حوزه درمان نیز اقدامات بسیار قابل توجهی انجام شده که افزایش و توسعه ۲۴۰ تخت به ظرفیت تخت های فعال دانشگاه، مجوز پذیرش بیماران lpd جهت ۹ بیمارستان، اخذ مجوز ساخت بیمارستان محلی برای شهرستان دالاهو با ظرفیت ۲۰ تخت، راه اندازی مرکز جامع بیماران خاص درسال ۹۶ از جمله این اقدامات است.
وی افزود: همچنین رشد ۲ برابری اهدای عضو در سال۹۸ نسبت به سال ۹۷، تشکیل شورای عالی پیوند در دانشگاه و اجرای تمهیدات لازم جهت راه اندازی پیوند قلب، راه اندازی مجدد پیوند کلیه در استان پس از ۲ سال وقفه، راه اندازی پیوند مغزو استخوان، راه اندازی بخش کاشت حلزون به عنوان دوازدهمین مرکز کشور از دیگر اقدامات انجام شده در معاونت درمان دانشگاه در سالهای اخیر است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کسب رتبه اول پرستاری در بین دانشگاه های تیپ یک کشور در سال ۹۸، افتتاح کلینیک تخصصی پرستاری بعنوان اولین کلینیک در سطح کلان منطقه سه، نیز از دیگر توفیقات دانشگاه در معاونت درمان است.
مرادی یاد آور شد: خرید تجهیزات سرمایه ای برای بیمارستانهای سطح شهر کرمانشاه به مبلغ ۹۱۰ میلیارد ریال و بیمارستانهای مستقر در شهرستانهای تابعه به مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال شامل رادیوتراپی پت اسکن، سی تی آنژیو و... ، تجهیزات پزشکی سرمایه ای و مصرفی به میزان ۱۲۴ میلیارد ریال در زلزله سال ۹۶ جهت شهرستانهای آسیب دیده نیز از اقدامات انجام شده در معاونت غذا و داروی دانشگاه است.
وی افزود: همچنین دریافت تجهیزات ست پزشکی سرمایه ای و مصرفی اهدایی به میزان ۲۳۰ میلیارد ریال در زلزله سال ۹۶ جهت شهرستانهای آسیب دیده، خرید دارو به میزان ۸۲ میلیارد ریال در زلزله سال ۹۶، از دیگر فعالیت های معاونت غذا و داروی دانشگاه در سال های اخیر می باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: در معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز در چند سال اخیر اقدامات قابل توجهی را در خصوص ارتقاء کمی و کیفی دانشگاه صورت گرفته است.
مرادی گفت: دریافت تعداد ۲ هزار و ۸۶۵ ردیف مجوز جذب نیروهای مشمول قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان طرح نیروی انسانی از وزارت متبوع و بکارگیری این نیروها، برگزاری ۱۲ مرحله آزمون استخدامی واگذاری شرکتی، قراردادی، پیمانی و جذب نیرو به تعداد هزار و ۷۶۷ نفر از جمله این اقدامات است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۲۳۰ هزار و ۲۱۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۱۴۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۰ هزار و ۹۵۸ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز چهارشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۱۱ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۵۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۶۲۱ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۳۰ هزار و ۲۱۱ نفر رسید.