سید«علی آقازاده» روز شنبه در نشست قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی در اراک، افزود: برگزاری مراسم ترحیم اموات در مساجد و رسم انتقال فرد فوت شده به در منزل قبل از به خاک سپردن ممنوع است و با خاطیان برخورد میشود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه هر اجتماع انسانی بهویژه در محیطهای سربسته میتواند کانون شیوع ویروس کرونا باشد برگزاری مراسم خانوادگی و عروشی در شهرها و در روستاهای استان منوط به اطلاع قبلی و اخذ مجوز از اداره اماکن نیروی انتظامی است و تنها با شمار محدود و طبق ضوابط خاص موافقت خواهد شد و اگر انجام مراسم زیرزمینی و فاقد مجوز مشاهده شود برابر مصوبه ستاد مقابله با کرونا استان با برگزارکننده برخورد میشود.
استاندار مرکزی گفت:ببرگزاری نماز جماعت در مساجد همچنان با رعایت دستورالعمل های بهداشتی پابرجا است اما اگر روند بیماری همچنان صعودی باشد ممکن است در نشست بعدی ستاد پدافند زیستی در خصوص نماز جماعت و جمعه محدودیتهایی اعمال شود.
آقازاده افزود: استفاده از ماسک در بانک ها، ادارات، بازارها،و فروشگاه ها و همه اماکن عمومی از فردا (۱۵ تیرماه) اجباری است و ضوابطی پیش بینی شده که با افراد سهلانگار برخورد قاطع شود.
وی بیان داشت: بنا به اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت کشور در خصوص شیوع کرونا مطلوب نیست و شمار افراد بستری در مراکز درمانی استان مرکزی نیز در بازه زمانی محدودی ۲ برابر شده و همه باید رعایت بهداشت فردی و فاصلهگذاری اجتماعی را جدی بگیرند.
استاندار مرکزی اظهار داشت: اگر همراهی مردم به صورت هدفمند و مسئولانه محقق نشود ممکن است ظرف ۲ تا سه هفته آینده این استان با بحران جدی کرونا مواجه شود و در شهریورماه پیک جدیدی از بیماری رقم بخورد که امکانات درمانی و تابآوری نیروهای درمانی و شهرداریها جوابگو آن نباشد.
آقازاده گفت: ۵۰ نشست در ۱۲۰ روز اخیر در موضوع مقابله با ویروس کرونا در استان برگزار شده که ۷۳۵ مصوبه داشته و استان مرکزی در مبحث کرونا همواره یک قدم از مصوبه ستاد ملی کرونا جلوتر بوده که نمونه آن اجبار ماسک در نشست قبلی پدافند زیستی استان مرکزی بوده است.
وی اظهار داشت: بنا به تایید حوزه سلامت ماسک اثرگذاری بالا در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا دارد و با اجباری شدن استفاده از ماسک در استان ، اکنون یک سوم جمعیت این خطه از ماسک استفاده میکنند.
استاندار مرکزی گفت: رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی و افزایش سفرها در تعطیلات اخیر باعث شد تا شیوع کرونا در استان شدت بگیرد و امکان دارد ظرف سه هفته آتی وضعیت بیماری مشکلآفرین شود و هیچ کس نباید خود را مصون دانسته و همه رفتار مسئولانه در قبال کرونا را سرلوحه قرار دهند.
آقازاده افزود: استان های مجاور مرکزی مانند لرستان، قم و همدان در مورد شیوع کرونا وضعیت قرمز قرار دارند و کمترین سهل انگاری میتواند در زمان کوتاهی استان مرکزی را به سمت وضعیت دشوار و شکننده رهنمون کند.
وی اظهار داشت: دوایر دولتی باید از برگزاری هرگونه نشست و مراسم نظیر مسابقه،گردهمایی و راهپیمایی در فضای باز و بسته به مناسبت عید قربان و غدیر و یا هر مناسبت دیگری بپرهیزند و حفظ سلامت مردم را سرلوحه کار خود قرار دهند.
آقازاده افزود: نیاز است تا توزیع روزانه ۱۵۰ هزار ماسک در دستور کار متولیان قرار گیرد و مردم نباید برای تامین ماسک مشکلی نداشته باشند.
وی اظهار داشت: مردم از ماسکهای صنعتی استقبال بیشتری نسبت به ماسک های خانگی دارند بنابراین تلاش در اولویت برای تولید این لوازم با همکاری بسیج استان است.
استاندار مرکزی گفت: داشتن گواهی بهداشتی در تولید ماسک ضروری است و هر محصول بدون مجوز بهداشتی قابل توزیع نیست و با فرد خاطی برخورد خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: مسئولان باید با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی، مردم را به سوی رعایت قوانین بهداشتی سوق دهند در صورتی که مدیران و مسئولان نسبت به استفاده از ماسک کمتوجهی کنند مردم موضوع را جدی نگرفته و از رعایت پروتکلهای بهداشتی دلسرد میشوند.
«بهروز اکرمی» افزود: ممکن است تا پایان امسال و یا حتی در سال ۱۴۰۰ کرونا در استان وجود داشته باشد بنابراین باید اهمه پیشبینیهای لازم در این راستا با حساسیت و کارشناسی صورت بگیرد و لازم است اتاق اصناف و سازمان صمت برای این مهم چاره اندیشی کنند تا در کسب و کار فعالان این بخش خللی ایجاد نشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ی مرکزی گفت: با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور تعطیلی فراگیر ممکن نیست و میطلبد همه مردم با خودمراقبتی فردی و اجتماعی ادر مدیریت بیماری مشارکت کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: نیاز استان به ۲۵۰ هزار عدد ماسک در روز است اما اکنون ۱۴۰ هزار عدد ماسک تولید میشود.
«سعید فرخی » افزود: در چند روز آتی ۲ واحد تولید ماسک در استان فعال خواهد شد که ظرفیت تولید محصول در این واحدها ۵۰ هزار ماسک در روز است.
وی اظهار داشت: برای رسیدن به ظرفیت بالا در تولید ماسک باید فرمانداران به همراه اتاق اصناف کارگاههای فعال را شناسایی کنند و در چند روز آتی بهصورت ضربتی بازنگری قیمت در ماسک ها عملیاتی شود.
در این نشست فرمانداران استان از وضعیت کرونا در حوزه فعالیت خود گزارش دادند.
بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۲۳۵ هزار و ۴۲۹ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که ۱۱ هزار و ۲۶۰ نفر جان خود را با این بیماری از دست دادهاند و شمار بهبود یافتگان نیز ۱۹۶ هزار و ۴۴۶ نفر اعلام شده است.
در شبانه روز اخیر ۲ هزار و ۵۶۶ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور گزارش شده و شمار جان باختگان با این بیماری ۱۵۴ نفر بوده است.
نظر شما